Akné na chrbte

bilotti
18. feb 2022

Chcela by som sa opýtať ako na vyrážky na chrbte. Trápi ma to už veľmi dlho a neviem sa ich zbaviť. Chodila som ku kožnej lekárke ktorá mi predpisovala veľa vodičiek mastí a podobne ale nič nepomohlo, dokonca sa to ani nejako extra nezjemnilo. Takisto som bola aj na alergologii tam mi tiež nič nezistili. Preto by som sa chcela poradiť či náhodou niečo nepomohlo niekomu s podobným problémom. Prikladám aj fotku. Ďakujem 🙂

taga
18. feb 2022

@bilotti a to akne nemas nikde inde len na chrbte? Plecia nie? Mas to celorocne? Prve co mi napadlo, ci to ie je kontaktne, od nejakeho materialu, co teraz v zime nosis....

vanda323
18. feb 2022

@bilotti Môj muž keď sa spoti, hlavne v lete po nejakom športe sa mu vystrcia bnie až toľko ale ja mu to vtedy jednoducho vytlačim a už

bilotti
autor
18. feb 2022

@taga dá sa povedať že celoročne, uvediem príklad.. trebárs v decembri som mala menej ale stále sa mi tvorili, v januári zase viac a tak sa to strieda dookola

bilotti
autor
18. feb 2022

@vanda323 a už mu to zmizne?

vanda323
18. feb 2022

@bilotti Áno, zmizne. Ako stane sa že nejaká vyrážka sa ešte ukáže ale, zas ju vytlačim a je to ok.

kittykat22
18. feb 2022

su jedny lieky na akne ktore sa predpisuju len ked ich mas takto vela. Je to nejake super silne a ked ich beries nesmies otehotniet. Neviem nazov, ale pokial mas zaujem, tak sa spytaj koznej, ci ti ich moze predpisat. Urcite bude vediet o ktore lieky sa jedna. Take akne ake su na obrazku mal brat mojho muza a po tych liekoch sa mu vsetko zahojilo.

sovica
19. feb 2022

@kittykat22 Je to Roaccutane alebo Isotretinoin. @bilotti Daj si tu na MK do vyhľadávača tieto názvy a nájde Ti to staršie diskusie.

kittykat22
19. feb 2022

@sovica diky 🙂

babulkomale
19. feb 2022

@taga to by mala aj na rukach.

adrbat
19. feb 2022

Ja som mala s týmto problém od strednej - čiže asi 15 rokov. Mne nič nepomáhalo - ani úprava stravy ani lieky. Mala som roacutan chvíľku bolo dobre a potom zas. Podľa mňa nejaká hormonálna nerovnováha u mna a prekvapivo zmenilo to až teraz tehotenstvo - tvar a chrbát mám pekný. Ale mne to pomáhalo zmierniť slnko - opaľovať sa alebo solarko.

miiichaelaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tilonka
19. feb 2022

@bilotti nemala som to tak vazne ako na foto, ale urcite si chrbat nechytat, neskrabat a mne pomohlo vzdy solarko, jeden z dovodov preco tam na jar chodim, minuly rok co si pamatam som preto mala po solarku chrbat cisty. Paradoxne mne to natieranie kadecim zhorsovalo.

panda6
19. feb 2022

Moze to byt hormonalne, neskusala si antikoncepciu? Stitna zlaza? Kozna by sa tomu mala viac venovat, myslim ze to mas dost silne. Sirove mydlo, da sa kupit v lekarni. Nejake kupele kde liecia akne, moze ti predpisat lekarka alebo sama skus vyhladat. Eryfluid antibioticka vodicka, na predpis.

bilotti
autor
19. feb 2022

@miiichaelaaa Z Košíc. Bola som aj na alergologii tam mi zistili že žiadnu alergiu nemám, takisto mi robili testy aj na kožnom tiež im vyšlo že som bez alergii. Fakt neviem z čoho by to mohlo byť. Vyskúšala som aj zmenu stravy a tiež bez výsledne.

bilotti
autor
19. feb 2022

@panda6 niekedy dávno som antikoncepciu brala ale nerobila mi dobre. To už by som nechcela. Neviem či to môže s týmto súvisieť ale mám zavedené vnútromaternicové teliesko-kovove ale je nehormonalne. Skúsim sa možno trochu viac zamerať na čistenie pokožky na chrbte, alebo teda neviem. Eryfluid som mala tiež.

panda6
19. feb 2022

@bilotti spytaj sa na gyne, mozno by ti vedel viac povedat. Testy porobit.

taga
19. feb 2022

@babulkomale myslela som tielko napr

mistymay33
19. feb 2022

@bilotti nepotesim ta. Ja som podobne vyzerala od 15 asi do 35 rokov. mala som urobene vsetky mozne vysetrenia, od koznej, gastro, krv, hormony, stolica… nic nezistili. Trochu pomahalo slnko, v lete som to mala ovela menej, trosku pomahalo aj solarko. Ked som brala antikoncepciu, tak som to mala ovela ovela lepsie, ale po vysadeni znova katastrofa.
Existuje na to liecba Roaccutanom, je to dost silne a agresivne, ale nie je 100 percentna zaruka, ze sa to po vysadeni nevrati.
Z kozmetiky som vyskusala hadam vsetko, ale postupne som zistila, ze cim viac som sa tYm vyrazkam venovala tym to bolo horsie. Ja som si uplne pokaslala koznu barieru agresivnymi pripravkami ako napr. sirove mydlo a kavovym pilingom, s pripravkami s obsahom alkoholu. Mne to zmizlo postupne vekom.

uradnikova
20. feb 2022

@bilotti kamaratkin syn skusil popri kremoch detox zvutra, konkretne aloe vera od LR. po dvoch, troch tyzdnoch uzivania sa mu to velmi zmiernilo

bilotti
autor
20. feb 2022

@mistymay33 asi si tam nebudem trepať nič agresívne len klasicky umývať s nejakým gelikom proti akné a hotovo sem tam použijem už keď to bude ozaj hrozne krém s kyselinou salcylovou.

simca06022011
20. feb 2022

@bilotti kozna ti robila aj biopsiu? Mne robila ramenách a nebolo to ziadne akne, aj ked to su vyrazky ale nejaka v "plesen". Co sa tyka akne, lebo predtým som to tiež mavala, skúsila by som napr. Mydlo cierne/sirove v najhoršom alebo normlane čistenie. Slnko ti nerobi na to dobre?

mistymay33
20. feb 2022

@bilotti umyvat by si to mala kazdy den od potu a mazu, ale nie niecim agresivnym a vysusujucim. Lebo cim viac vysusujes, tam viac pokozka reaguje a vytvara maz. Mne velmi pomohla aj kozmeticka, chodila som raz mesacne na cistenie. Uprava stravy je tiez fajn, ale zazraky neprinesie. Ja som na cistenie pouzivala la roche Efaclar, a bolo to celkom fajn. Na akne pomaha aj retinol, len na cely chrbat to asi nebudes davat…

bilotti
autor
20. feb 2022

@simca06022011 biopsiu nie, len tuším nejaky test, skúšala na mojom chrbte rôzne alergické reakcie a všetko bolo negatívne. O sirovom mydle tuším že niekto písal že je agresívne a nie je veľmi vhodné tak neviem. Ani slnko v mojom prípade nerobilo zázraky.