Akné na čele a na rukách

31. dec 2021

Čo vám pomohlo na akné na čele a na rukách? Momentalne používam Sebamed čistiacu penu, CeraVe čistiaci gel a Dove mydlo na tvár + nejake tie lacné priesvitné geliky na noc na vyrážky. Používam ešte CeraVe hydratačný krém na noc.

szdan
31. dec 2021

Veľa razy pomáha úprava stravy. Ja som zminimalizovala cukor a veľmi pomohlo.

mamina0078
31. dec 2021

Najviac pomoze nedavat zbytocne vela na plet. Ja mozem odporucit La Roche Posay Duo+ zo zaciatku 2x denne, neskor stacilo len rano Ako baza pod makeup. A vecer Revox Salycilic acid a nato bio ruzovy olej alebo akykolvek hydratacny krem pretoze revox bez toho vysusuje plet. Co sa tyka cistenia pleti tak mam mydlo ktore sa na SVK neda zohnat ale aj La Roche Posay ma dobre cistiace gely.

emalka
31. dec 2021

Vsetko to cistiace pouzivas po sebe ci striedas? Privela cistenia este zhorsuje akne, ktore nieje prejavom spinavej pleti ktoru treba drhnut. Netreba ju vysusovat ale hydratovat a posobit ucinnymi latkami - kyselina salycilova, niacinamid. Ak je podrazdena a sucha z prilisneho cistenia a nedostatocnej vlahy, tak bude akne este horsie.
Ak je to hormonalne (ked aj na rukach) tak s tym treba ku koznej. Moze to byt aj nejaka intolerancia, vyskusaj chvilku nejest peciva/mliecne veci/atd a uvidis ci to bude mat efekt.

domiklik
31. dec 2021

Na môj vkus veľa čistenia, ktoré pleť zbytočne dráždi a vysušuje... Ja by som išla cestou čistenia a hydratácie, čiže aj ten Čistič by mal byť hydratačný, nie zbytočne penivy (sebamed a cerave sú ale slušne značky) jedine co nechápem je to mydlo, to akože to klasické mydlo 5,5 pH??? Mne na akné pomohlo zaradiť bha kyseliny a niacinamid... Ale určite chod k doktorovi, akné na rukách značí skôr nejaký hlbší problém...

matthew84
Odpoveď bola odstránená
Zobraz