Akné a jazvy v 22. rokoch

barbora9008
23. nov 2020

pekný deň všetkým 🙂
Obraciam sa na Vás s veľkou prosbou. Mám 22 rokov a moja pleť vyzerá strašne. Je to nepríjemný pocit, ak sa na vašu pleť pozerajú ľudia a rozprávajú, že sa o seba treba viac starať.
Idem si k vám po radu, čo používať, čo vám pomohlo... Vyskúšala som už mnoho prípravkov aj na prírodnej báze, chodím na čistenie pleti, dbám na zdravú stravu, a podobne. no nič nepomáha. Jedného času mi pomohla zelená bioderma, ale účinkovala len krátky čas a potom nič, prišlo ešte väčšie peklo. 3 mesiace som používala HAK (zo zdravotných dôvodov) tiež to nemalo účinok na pleť. Make-up a nič podobné nepoužívam už od marca. Zapalené vyrážky ako tak pomizli, objavia sa len zriedka. Horšie je to s čiernymi bodkami a mazom. Vysuším si pleť a do dvoch hodín mám neskutočne mastnú pleť. vyčistím si tvár a čierne bodky sú za dva dni všade.
Najhoršie je to s tými maličkými jazvami. Dá sa to prosím vás ešte nejak vstrebať? som už bezradná.
Veľmi prosím o rady, ktoré vám pomohli. ďakujem veľmi pekne.

dajen_7
23. nov 2020

@barbora9008 mám 21 a tiež mám problematickú pleť používala som aj hormonálne lieky od kožnej lekárky dva krát ale nič na určitý čas to pomohlo ale vždy sa to vráti spat...moje lica vyzerajú podobne ako tvoje sama jazva aj keď moja pleť sa konečne stabilizovala čierne bodky mám hlavne na nose sem tam sa spraví maly zapálený pupak (ale momentálne je to hlavne od nosenia ruska) skús zbytočne moc neodmasnovat pleť potom ma tendenciu tvoriť viac mazu (ja počúvam celu radu Eucerin Pure + čistiaci prístroj foreo) a som veľmi spokojná a vyradila som mlieko zo stravy nahradilo som ho bezlaktozovym vaganskym.

emuemu
23. nov 2020

Dievčatá, vo vašom veku som mala tiež podobnú pleť...raz bolo lepšie, potom horšie, no dobre to nebolo nikdy...teraz mam 35 rokov, je to výrazne lepšie, ale sem-tam to ešte “vybuchne”. Vpodstate sa mi pleť zlepšila až po pôrode 1. Dieťaťa. Používam kozmetiku Mary Kay a veľmi odporúčam...hoci sa sem-tam ešte niečo objaví, zahojí sa to rýchlejšie...tiež by som skúsila vyšetrenie u gastroenterologa - niekedy fakt aj potravinová intolerancia môže toto urobiť, hormonálny profil u gynekológa (nadbytok muzskych pohl. Hormónov prispieva k tvorbe akné), dať si do poriadku chrup a ukázať krčné mandle Orl lekárovi....ale ako som už spomenula, ja som robila prvé posledné a pomohol až porod a vyšší vek (aj keď ideálnu pleť nebudem mat nikdy).

w123
23. nov 2020

Ahoj nikdy ma netrapilo take akne ako
teba ale mne velmi pomaha aderma na tvar cistiace tuhe mydlo plus krem na nedokonalosti pleti rano vecer tvar si nikdy nechytat casto menit uterak na tvar a obliecku na vankus co pomaha na jazvy od akne na to som este neprisla sama mam jazvicky nejake

miriam_s
23. nov 2020

@barbora9008 a ako sa o pleť staráš? skús napísať čo momentalne používaš...

barbora9008
autor
25. nov 2020

Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede.
U gastroenterológa som už bola, žiaden problém nebol zistený.
Na hormonálnom vyšetrení som bola tiež, s tým, že mám častejšie menštruáciu akoby mala byť, ale to sa už tiež pred nejakým časom ustálilo 🙂 (nikdy som ju ale nemala presnú ako hodinky).

čo sa týka mojej starostlivosti, tak momentálne používam Biodermu sébium -pleťovú vodu, krém, a občas píling... Snažím si tvár masírovať a 3x do týždňa si nanášam na pleť zinkovú masť(to mi dosť pomáha pri zapalených vyrážkach). Tvár si umývam aj mydlom sebamed.

Chcela som vyskúšať aj lumispu, ale dosť do nej treba investovať. To ako študentka a brigádnička v gastro prevádzkach si moc dovoliť v momentálnej situácií nemôžem. Nemáte s tým skúsenosť, či sú tam také výsledky ako prezentujú?

dajen_7
25. nov 2020

Peeling by som úplne zo starostlivosti o tvar vyradila a keď už použila by som ho raz za pol roka na tvári je veľmi jemná koža a podľa mna to narúša jej prirodzene baktérie a bariéru ochranu tvare pred okolím.

emuemu
25. nov 2020

Skús ešte poriešiť krčné mandle...u niekoho to môže vyť príčina akné, najmä ak je najviac vyrážok v dolnej časti líc a sánky...

alvida
1. dec 2020

@barbora9008 ahoj, ja som mala problém s pleťou tiež, keď som pracovala v gastro-prevádzke, ( výpary z jedla a hlavne z fritez) , som mala mastnú pleť a tiež ako tak vyrážky... Vždy Ked som išla na toaletu, umyla som si hneď aj tvar s mydlom na tvár.. Momentálne mám pleť ako tak pokojnú ale používam ricínový olej.. Údajne je veľmi prospešný aj pri liečbe akné.. Skus prečítať články keď si nájdeš chvíľku. Prajem nech skoro vyriešiť tento problem.