Aké zdravotné problémy naznačuje ceruzkovitá stolica?

2. máj 2021

Máte niekto skúsenosť s tým, aké zdravotné problémy by mohla naznačovať ceruzkovitá stolica? Viem, že rakovinu, ešte niečo? Nie je to totiž pravidelne (každý druhý deň? cca). K tomu stále nafúknuté brucho, často tvrdé ako skala a veľké ako v tehotenstve, časté bolesti brucha po jedle a občas obdobia hnačiek (2-3 dni, potom možno dva-tri týždne pauza a zas). Celiakia vylúčená. Krvný obraz komplet v poriadku. Ďakujem za skúsenosti.

kkovacovak
2. máj 2021

Neviem či pomôžem ale pred pár rokmi som mala niečo podobné. Doslova z týždňa na týždeň som pribrala. Mala som extrémne zápchy a potom niekoľko dní v pohode. Takto sa to stále opakovalo. Brucho som mala tvrdé a skoro ako v šiestom mesici. Hlave zvrchu. Pálila ma zaha a doslova som nemohla normálne fungovať. Bola som na hadičku a doktor mi povedal že mám proste len lenivé črevá. Predpísal mi nejaké lieky a povedal že je to teraz na mne. Ja som to zobrala veľmi vážne a začala som študovať straviteľnosť potravín. Nejedla som hovädzie ani bravčové, vylúčila som niektoré druhy zeleniny, múčne jedlá a rôzne iné ktoré písali na nete že sú zle stráviteľné. Užívala som probiotika a snažila som sa stravovať vždy v rovnakom čase. Surovú zeleninu som nemohla, tú dlho trávi a mne z toho bolo ťažko. Pridala som vlákninu. Takto to trvalo nejakú dobu a postupne sa to začalo upravovať a ja som začala pridávať do jedalnička ostatné veci. Problémy s bruchom sú na dlhú trať. Je to hlavne o strave a nastavení. A hlavne veľa robí psychika. Ak vás niečo vnútorne zožiera tak sa to môže prejaviť na trávení.

domcci72
2. máj 2021

moze to byt aj lepkom a ak mas hnacky tak to moze byt sposobene laktozou alebo mliecnou bielkovinou, treba si dat spravit rozbor krvi

mamicka838
4. nov 2021

Ahoj môžem sa ťa spýtať?ty si mala ceruzkovitu stolicu?

linda2985
24. jan 2022

Ahoj, prosim ta ako si dopadla? Mam podobny problem

mamicka838
25. jan 2022

@linda2985 všetko v poriadku.