Aké výživové doplnky užívate?

aneta8875
5. aug 2015

Ahojte baby, užívate nejaké výživové doplnky? alebo si myslíte, že to z ľudí ťahá len peniaze?

Ja som kedysi užívala "bylinný extrakt" ALVEO od firmy Akuna, je to celkom slušná pálka peňazí 50eur za 1liter cca, ale vydrží do dlho, cítila som sa po tom plná energia, nebývala som chorá, mala som dobrú náladu

bonaqa2013
5. aug 2015

ťahanie peňaží.
máme dcéru, ktorá má zdr. problémy a lekári v BA na Kramároch nám poradili Koenzím Q10 - 180e. Tak to je pálka pri 4 deťoch....

aneta8875
autor
5. aug 2015

@bonaqa2013 aké má zdr. problémy?

nutrimas
5. aug 2015

Osobne zdielame nazor, ze pokial ma clovek spravnu zivotospravu, pestry jedalnicek bohaty na potrebne mineraly, vit. a stop. prvky, dba o svoje zdravie aj dostatocnym pohybom, pozitivnym myslenim, doplnky vyzivy nepotrebuje.
Su vsak stavy, kedy je potreba vitaminov,mineralov zvysena, resp. je potrebne ich prisun zvysit - napr. pocas tehotenstva, po operaciach v ramci rekonvalescencie, resp. clovek ich neprijima v dostatocnom mnozstve z akychkolvek dovodov, medzi ktore patria aj rozne poruchy vstrebavania.
V tychto pripadoch je uzivanie vyzivovych doplnkov namieste. Avsak aj vtedy treba byt opatrny, pretoze niektore hlavne volnopredajne doplnky sa navzajom vylucuju, resp. mozu znasobovat ucinok liekov,ktr. uzivate, pri nadmernej konzumacii mozu viac uskodit ako pomoct.
Je preto dolezite, predtym nez sa clovek rozhodne uzivat doplnky vyzivy, aby mal dostatocnu vedomost o svojom zdr. stave, min. si nechal urobir rozbor krvi - krvny obraz.

shopingshop
Odpoveď bola odstránená
Zobraz