Ahojte, sporadicky ma dost boli sanka na jednej strane, ide to pri jedeni od zubov, studene, teple. Neviem presne ktory zub alebo co to sposobuje. Bola som s tym uz 3x na vysetreni, cistili mi okolie, robili testy chladu na zuboch, rengen... kaz tam nie je. Mna to 2 tyzdne neboli a potom zase par dni boli, vzdy pri jedle. Moja zubarka to uz asi inak riesit nevie a kedze nevieme, ktory zub, tak ani neviem, co si mam dat vrtat. (Ona totiz spomenula, ze tak to odvrtame - no ale co odvrtat?) Asi je to problem nervu, kedze bolest sa rozprestre na celu stranu hore aj dole.
Mali ste niekto nieco podobne, alebo viete ake dalsie vysetrenie mozem absolvovat?
Co tak CT alebo MRI? Alebo nieco ine?
Neurologické vyšetrenie, trojklanny nerv.
Áno, mala by nasmerovať obvodná, asi aj výmenný lístok dať.
@podhor33 pomohol by aj chiropraktik?
vždy som mala tieto bolesti akonáhle som chodila na bicykli v zime popr. v studenom veternom počasí... u mňa to bolo z prechladnutia ale bolesť poriadna....
este aj klb moze boliet, aj ked to by si asi citila, ze klb robi problem
@podhor33 nie, nebola
@deti95060810 ano, nad tymto som premyslala, snazila sa odsledovat, lebo som si spomenula, ze na lavej strane som nieco take mala, ofuknute lico. Ale to bola jednorazova zalezitost a pobolievalo to 2-3 dni vkuse. Toto mam na pravej strane a je to trosku ine, neboli to stale, iba pri konzumacii bud tepleho, alebo studeneho.
aj citlive dasna sa mozu takto prejavovat
Skúsila by som iného zubára, skúseného, plne vybaveneho. Dať urobiť CT a posúdiť stav korenovych kanalikov až k nervom a tiez vylúčiť problém celustneho klbu. Ideálne aby bol zubný chirurg aj endodonista (veľmi náročná kombinácia). Tak by som vylúčila zubný problém. Potom by som cez obvodnu riešila neurologiu.
Tvarovy nerv.Na 90%.Mojej mame takto kedysi vytrhli zdravú 4ku,vyvrtali 5ku aj keď na RTG nebol ani kaz ani zápal a spravili mostík,samozrejme bolesť zostala.Bolest nervu je iná ako keď ťa bolí sánka zo zuba.Skor dobrý neurológ a to sa čudujem,že v dnešnej dobe informácií vzdelaný zubár nevie poslať po tom čo na RTG nič nie je pacienta na neurológiu.Iba zbytočne zničí zub keď bude vŕtať až neviem kam a hľadať akože problémovy zubný nerv.Skus Millgamu a Bcko
@gemerka17
@kubkovamama Dakujem
Ano,moze to byt nerv, kolegina to mala