Ahojte mamičky aj ne-mamičky, všetky žienky 🙂
V nedeľu som sa zúčastnila celoplošného testovania na COVID-19. Na výsledky testov sme museli čakať v dosť obmedzenom priestore (skupina cca 15 ľudí), kde nebolo možné dostatočne dodržať potrebné odstupy, bolo to pár lavíc, čiastočne vonku pod jednou strechou, všetko obtiahnuté dookola páskou. Nebolo možné ísť niekam "ďalej". A v tom priestore si jedna osoba dala dole rúško, vytiahla cigaretu a zapálila. Úplne v pohode fajčila, prechádzala sa aj pomedzi ostatných a nikto z ľudí jej nič nepovedal. No najmä odmietla reagovať polícia, vojaci a ostatné zložky, ktoré sa na to spokojne stojac ďalej za páskou pozerali. Ak by aj práve neexistoval vírus, tak predsa je tu novela zákona č.377/2004 Z.z. o ochrane nefajčiarov. Chránila som sa látkovým rúškom a snažila sa čo najviac vzdialiť od dotyčnej osoby. Prosím vás, váš názor ... Je možné, že som sa mohla nakaziť koronavírusom ak bol ten fajčiar pozitívny? Aké veľké je podľa vás riziko prenosu vírusu z cigaretového dymu? Nechcem vyvolávať konflikty, bojím sa. Veľmi sa bojím. Ďakujem za ochotu poradiť, pochopenie a každú láskavú odpoveď ❤
A Ty si sa ozvala?
Ďakujem za prvé reakcie. Nie, neozvala som sa a aj tu som v anonymite, lebo som žiaľ taká povaha. Veľmi bojazlivá, uvedomujem si, že sa mám správať asertívne a sebavedome, ale zatiaľ sa mi to nie veľmi darí.
Joj mala si sa ozvat. Ja som dost tolerantny clovek ale ked som bola Raz na Svk vonku na kave restika mala normalne znacku zakaz fajcit Ja s malym dietatom tam., koli malej som dvom ženam co si veselo fajcili nam dym do nosa slušne ale bez fake McDonald’s miloty povedala ze ich prosim nefajcit v nefajčiarskej zone pri babatku . Trosku boli nasrate no prestali. Podla mna ti ludia si to casto ani neuvedomuju ze druhym to vadi. Zlate casy pred covid19. Ty si mala rušku tak by si mala byt ok Lebo ak by Ta mal nakazit dym z cigi Tak to uz by ta mohol nakazit aj prd 😆
No covid si urcite nedostala, ale ten smrad by vadil aj mne. Mala si narovinu povedat, ze je vrcholne nevhodne, aby tam ta osoba fajcila. Ale ty si aj sama uvedomujes svoju submisivnu povahu, tak uz len s tym zacat nieco robit... a k strachu z covidu len tolko, ze ten stres ta ohrozuje ovela viac, ako by ta ohrozilo toto ochorenie. Ty teda uz od marca sledujes, kto, co, kde a ako? Ci ma rusko na pol hube alebo vobec? Prosim ta, ukludni sa, staci byt zodpovedna a vserko bude ok. Zodpovedna ale hlavne sama k sebe tym, ze budes zdravo zit, mat vyvazenu stravu, dostatok pohybu a pobyt na cerstvom vzduchu. Koronavirus uz nezmizne, tak ho prijmi a posilnuj imunitu.
Z tohto "Úplne v pohode fajčila, prechádzala sa aj pomedzi ostatných a nikto z ľudí jej nič nepovedal. No najmä odmietla reagovať polícia, vojaci a ostatné zložky, ktoré sa na to spokojne stojac ďalej za páskou pozerali. Ak by aj práve neexistoval vírus, tak predsa je tu novela zákona č.377/2004 Z.z. o ochrane nefajčiarov." by som cakala, ze si sa ozvala a nikto, ani ti policajti Ti nepomohli. Ty si vsak cusala a teraz sa rozculujes, ze aj ostatni cusali🙉 Hlavne, ze aj novelu zakona vies, ktoru mas spomenut.
A ci si sa mohla nakazit? Asi tak isto, ako keby si bola napr. v Lidli. Na buduce sa radsej ozvi tam, kde to vyznam ma, dychat cigaretovy dym nie je zdrave.
Jasne,ze nie. Vies kolko infekcnych si stretla v obchode? Ked sa nikto neozval,mala si sa ty ozvat a poziadat ho,aby sa vzdialil. Nemusis ist do konfliktu,staci slusne povedat.