Ahojte, co to znamena? Len ze je rizikova a neskor sa moze z toho vykuknut melanom, alebo uz je to teraz skodlive? Ma 6mm, 2 odtiene hnedej, je asymetricke, a okraje su jemne sietovane. Avsak, odlisuje sa velmi od melanomov z googlu a z odbornych clankov...
Dakujem!
Ahoj, ja som ho mala na chrbte, nevyzeralo na prvy pohlad zle, ale mne vadilo, tak som si ho dala vybrat a az histologia ukazala dysplaziu. Povedali mi, ze nie je cas na obavy, ze az pri rozbore sa ukazalo, ze sa uz vrstvilo a o par rokov sa ho mohlo zvrtnut. Takze sa neboj nicoho, ale treba chodit pravidelne na kozne kontrolovat znamienka 🙂
@nelca0510 ano ano, kozna mi povedala, medzi recou, ze to je urvite dysplasticke znamienko. Mne odporucila vybrat, ako dostanem termin na chirurgii.
@ewelea a vysvetlila dr, ze co to presne znamena? To je nejaka predrakovinova faza? Mne odporucila vybrat, akonahle budem vediet.
Akej velkosti si ho mala, a ako vyzerala cca?
Keby videla niečo zle,tak vies už teraz. Nestresuj
@nelca0510 tolko povedala, ze mam je poslat potom histologiu a sa dohodneme na liecbe. Neviem na akej.... Snad nemyslela onkoliecbu, ale iba ako dalej s ostatnymi, lebo ich mam habadej.
To je nejaké divné. Veď ona by tým svojim mikroskopom mala vedieť aspoň približne či je ok alebo sú tam nejaké zmeny. Mne vyberali znamienko,svrbelo, zcervenalo a mala som pocit že sa zväčšilo. Ale nič zlého nepovedala,len že vybrať a potom volať kvôli histologii.
Bola si u koznej? Čo ti na to povedala? Kedy máš termín na chirurgii?