Ahojte ktore tabletky su podl vas na bolest zuba najlepsie ? Pytala som v lekarni najsilnejsie dal mi mig 400 a veru nezabera mi zubarka poradila valetol ani ten moc nezabera mam doma este nalgesin ale ten asi nie je od bolesti zubov tak neviem ... Ibalgin ruzovy mi zabera ked vypijem dve naraz ale viem ze skodi peceni... Este existuju nejake ine ktore vam zaberaju? Niexo podobne ako ten ibalgin
@eli74 ja viem lenze v tomto som ako male decko mam obrovku paniku zo zubarov. Som si vedoma ze ten zub musi ist von nejak podvedome cakam ze sa to vyriesi samo aj ked viem ze NEVYRIESI. Bojim sa injekcie ved to je do dasna... Len citim zubarsky zapach automaticky tlak dolu kruti sa so.mnou hlava stazi sa mi dychanie nepomozem si nijak pride to samo ten strach stres ... Kamaratka mi odporucila ze si mam dat nieco na ukludnenie nieco ako persen a tak ist ale to uz zas neviem ci mi bude moxt dat tu injekciu od bolesti ... Neviem sa premoct a uz vyse pol roka takto trpim uplne zbytocne
zmen zubarku... lahke. Oddalovanim si len poskodis, pretoze tam mas ocividne infekciu, ktora ti sama nezmizne, len ti prudi v organizme a zanasa ostatne organy. Dnes maloco u normalneho zubara boli, injekcia je sranda, toho sa vobec netreba bat, je to len sekunda a ulava neskutocna... nerozumiem preco sa trapis polroka kvoli niecomu, co sa da vyriesit zachvilu, to absolutne nedava zmysel. Tabletky ti nezaberu, ale kym sa dostanes k zubarke skus toto: kombinuj ibuprofen s paracetamolom - obe funguju na inom principe pri tiseni bolesti a tym padom sa mozu kombinovat. Ibuprofen mas v Mig 400 a paracetamol vo Valetole. Ak bude bolest neznesitelna, skus dat na vatu trochu vodky alebo nejakeho cisteho alkoholu a na chvilocku si priloz na miesto, kde to boli. Dlhodobo ale nic z toho robit nemozes, cize buduci tyzden sup sup k doktorke. Su ludia, ktori z takejto dlhodobej infekcie dostali infarkt alebo porazku. Zuby nie su sranda.
@sunny8 mne vytahoval zubar tiez korene a ani som o tom netusila...dal mi injekciu a necitila som vobec nic....takisto ani ked mi kanaliky cistila dalsia zubarka...a to mi robila skoro 2 hodiny!! Ale zase pravda zr na tychto 2 spominanych zubarov som mala stastie,fakt skvely pristup a to ja sa neskutocne bojim...ja uz od dveri hlasim nech chystaju injekciu ak nahodou nieco idu robit 👍
treba najst dobreho zubara-moj syn mal od malicka hrozu z bielych plastov a zo zubara duplom/mal na to aj dovody,ktore nejdem rozpisovat/v20tke zuby na srot aj zo strachu aj z antibiotik a mnozstva liekov,ktore od narodenia uzival a nakoniec ho strasne bolesti doviedli k zubarke.Samozrejme najprv zistoval referencie na nu,vysvetlil jej,ze ma panicky strach a porozpravali sa o tom.Cuduj sa,ale odvtedy syn chodi k tejto zubarke vzdy ked mu vypadne plomba alebo ho boli zub,ale kazdy jeden zakrok mu robi len po injekcii,ktorej sa tiez dakedy velmi bal.Drzim palce aby si aj ty ten strach prekonala a hlavne nasla dobreho zubara.
Flector - to je na pomerne veľkú bolesť. Je len na predpis. predpíše obvodný lekár. ale najlepšie je ísť k zubárovi.
kúp si niečo na ukľudnenie a tak sa vyber k zubárovi....
Paracetamol 1000 (Paralen),zubna nit a protizapalova ustna voda. Dat studeny obklad (odporucam ladove kocky z mraznicky zabalit do uteraka a prilozit na dlho).
@sunny8 hmmm je zaujímavé že sa viac bojíš jedného malinkého pár sekundového vpichu, ktorý mimochodom bolí asi ako keď ťa niekto jemne štipne do líca.......ako polročnej bolesti, ktorú denne prežívaš ( bolesť zuba poznám - na zbláznenie - dobrovolne ani za svet ) plus odpalovania svojich orgánov hltaním všemožných liekov od bolesti - a jasné, že nezaberajú....nie sú to totiž lentilky čo treba hltať pol roka v kuse.
mám otázku: prečo???
@katarinamarkova tiež sa čudujem pani, mňa raz tak bolel zub, že som mala problém vydržať do pondelka rána - začal ma bolieť niekedy v piatok večer - ako na potvoru.
Mne trhali ešte neprerezanú osmičku, no injekcia, áno bolela. Dali mi dve. Aj trhanie zubu ma bolelo. Ale stále menej ako bolesť toho zuba každú noc. Bola to taká znesiteľná bolesť s vedomím toho, že moje utrpenie sa blíži ku koncu. V električke na ceste domov som chytila dokonca nejakú eufóriu, že mám pokoj. Možno bolo niečo v tej injekcii? Existuje aj také, že trhanie zuba v celkovej anestéze. Ale na to treba anesteziológa. Nájdi takého zubára, čo je toto ochotný urobiť, lacný nebude, ale budeš mať pokoj. Strach zo zubára je reálny. Aj fóbia. Existujú aj zubári, čo sa boja zubárov 😉 Poznám takého.
na to ti už volnopredajný liek nepomôže...ak nevládzeš vydržať do pondelka, na pohotovosti ti pichnú injekciu proti bolesti,- nie do ďasna, do svalu- zadok, stehno
a zákrok neodkladaj , zaťažuješ si celý organizmus
Jednoznacne treba premoct strach a cim skor k zubarovi.Ine riesenie neexistuje. Ja som tiez bojko u lekarov ale ked ma uz zub boli nehazardujem so zdravim a hned tam nabehnem aj so svojim strachom a pocitom na odpadnutie.A s Ibalginom to neprehanaj,neskodi len peceni ale vyrazne zvysuje aj riziko infarktu ak sa uziva dlhodobejsie.
Ahojte, najde sa tu niekto kto ma citlive zuby? Potrebovala by som poradit ohladom past na citlive zuby. Dakujem 🙂
nalgesin je na zuby a zvacsa dobre zabera a mojmu synovi napr.na zuby zabera praskovy aulin