Žienky, je tu nejaká, ktorá je darkyna krvi prípadne má muža darcu?
Môj muž má Striebornu plaketu, teraz nám teta vravela, či využíva výhody darcovstva. O žiadnych výhodách som nevedela, muž je salamista v takychto veciach.
Na internete som našla len balíček vitamínov z poisťovne. Je ešte nieco čo si môže uplatniť?
Máme VsZP. Má niekto skúsenosti?
Ďakujem
Má nárok na preventivku každý rok a nie každé dva. A ak by pracoval pre železnice, má nárok na rezinku v prvej triede a nie v druhej. O iných neviem a to ma tiež za chvíľu čaká strieborná plaketa.
pokiaľ viem, tak v ten deň je nárok na celodenný Paragraf, ktorý je nad rámec 7 paragrafov zo zákona. O inom neviem.
aj den volna z prace, sa mi zda, kolegyna tak chodila a mala potom volny den😉
Napr https://mapazdravotnictva.sk/media/a542/file/it...
Ale tot je starsieho data mozno najdes aj nieco novsieho
Žiadne extra výhody, sem tam tie vitamíny od poisťovne. Až tuším zlatá / diamantová plaketa má nárok na mhd zdarma, ale to je tiež individuálne v jednotlivých mestách.
Možno nejaké jednotlivé zariadenia ponúkajú zvýhodnenia, ale to je ich súkromné rozhodnutie. Zo zákona žiadne výhody nie sú.
@marci77 klasický paragraf, ktorý zamestnávateľ môže a nemusí uznať. Kedysi to tak bolo, že za odber je nárok na deň voľna (mimo P), ale už dlhé roky to je zrušené.
V rakusku dostane 30e za plazmu., ale inak vyhody darcovstva su len moralne - zachranuje zivoty .. Ved sa opytaj tej vasej tety co vie ake vyhody by mal využivat 😉
Neviem, nikdy som to neriešila. Darujem lebo robím dobrý skutok. Ten pocit po odbere je pre mňa výhoda.
@miadi nežije na Slovensku a u nich sú nejako krátenie odvody v daniach, preto sa pýtam
Tak ale vy zijete ? Ved nemoze ratat teta ze rovnake vyhody su tam kde zije ona a kde vy ..
Su aj lacnejsie smeti len treba zistit ci aj vo vasom meste.. Ja mam 30% lacnejsie smeti.... Niektore mesta maju lacnejsie cestovne v mhd, kina plavarne zalezi co vase mesto ponuka... A ked mate zlatu plaketu je autobus 20centov....v ke kraji to tak aspon je ocko moj to tak mal....
@andrejka211 ale to ma zaujíma napríklad kde zistím
Ja. Som. Si to nasla na stranke mesta alebo sa ist rovno spytat
@andrejka211 ďakujem
Ja mam zlatu plaketu. Výhody darcovstva? Skus sa spýtať človeka, ktorý v nemocnici dostal krv🙂. Ale ak si myslela hmotné výhody, tak napr.ja mam MHD v Bratislave zadarmo, ale musíš mat najmenej zlatu plaketu a trvalý pobyt.
Manžel má mhd v BA zadarmo ( ma zlatú plaketu)
@saxana000 nie, nerobí to kvôli výhodám ale prečo by nemohol dostať balík vitamínov keď chodí darovať a je taká možnosť? Krv nie je voda, je to veľká poklona pre všetkých, ktorí chodia darovať. Ja by som to nemohla robiť takže to obdivujem ale nevidím nič zle, že po x rokoch darovania by dostal aj vitamíny zadarmo keď ma na ne nárok
@stvura žijeme na sk, písala som že teta nežije čo mi o Tom vravela aj keď je slovenka
Ja viem o zľavách na plavárni a kúpaliská v niektorých mestách,i keď sama niesom zatiaľ nositeľom plakety kvôli tehotenstvam a následnému kojeniu ❤️
Myslim ze darcovia krvi to nerobia kvoli vyhodam...vszp nic moc ale dovera ma mimo vitaminov aj zlavy do kupelov a niektore sukromne zariadenia poskytuju pre darcov zlavu (napriklad operacia oci)