Aké sú výhody darcovstva krvi?

23. apr 2022

Žienky, je tu nejaká, ktorá je darkyna krvi prípadne má muža darcu?
Môj muž má Striebornu plaketu, teraz nám teta vravela, či využíva výhody darcovstva. O žiadnych výhodách som nevedela, muž je salamista v takychto veciach.
Na internete som našla len balíček vitamínov z poisťovne. Je ešte nieco čo si môže uplatniť?
Máme VsZP. Má niekto skúsenosti?
Ďakujem

saxana000
23. apr 2022

Myslim ze darcovia krvi to nerobia kvoli vyhodam...vszp nic moc ale dovera ma mimo vitaminov aj zlavy do kupelov a niektore sukromne zariadenia poskytuju pre darcov zlavu (napriklad operacia oci)

sona96
23. apr 2022

Má nárok na preventivku každý rok a nie každé dva. A ak by pracoval pre železnice, má nárok na rezinku v prvej triede a nie v druhej. O iných neviem a to ma tiež za chvíľu čaká strieborná plaketa.

katie253
23. apr 2022

pokiaľ viem, tak v ten deň je nárok na celodenný Paragraf, ktorý je nad rámec 7 paragrafov zo zákona. O inom neviem.

marci77
23. apr 2022

aj den volna z prace, sa mi zda, kolegyna tak chodila a mala potom volny den😉

prasiatko30
23. apr 2022

Napr https://mapazdravotnictva.sk/media/a542/file/it...
Ale tot je starsieho data mozno najdes aj nieco novsieho

sissy27
23. apr 2022

Žiadne extra výhody, sem tam tie vitamíny od poisťovne. Až tuším zlatá / diamantová plaketa má nárok na mhd zdarma, ale to je tiež individuálne v jednotlivých mestách.
Možno nejaké jednotlivé zariadenia ponúkajú zvýhodnenia, ale to je ich súkromné rozhodnutie. Zo zákona žiadne výhody nie sú.
@marci77 klasický paragraf, ktorý zamestnávateľ môže a nemusí uznať. Kedysi to tak bolo, že za odber je nárok na deň voľna (mimo P), ale už dlhé roky to je zrušené.

miadi
23. apr 2022

V rakusku dostane 30e za plazmu., ale inak vyhody darcovstva su len moralne - zachranuje zivoty .. Ved sa opytaj tej vasej tety co vie ake vyhody by mal využivat 😉

melanta
23. apr 2022

Neviem, nikdy som to neriešila. Darujem lebo robím dobrý skutok. Ten pocit po odbere je pre mňa výhoda.

autor
23. apr 2022

@miadi nežije na Slovensku a u nich sú nejako krátenie odvody v daniach, preto sa pýtam

miadi
23. apr 2022

Tak ale vy zijete ? Ved nemoze ratat teta ze rovnake vyhody su tam kde zije ona a kde vy ..

andrejka211
23. apr 2022

Su aj lacnejsie smeti len treba zistit ci aj vo vasom meste.. Ja mam 30% lacnejsie smeti.... Niektore mesta maju lacnejsie cestovne v mhd, kina plavarne zalezi co vase mesto ponuka... A ked mate zlatu plaketu je autobus 20centov....v ke kraji to tak aspon je ocko moj to tak mal....

autor
23. apr 2022

@andrejka211 ale to ma zaujíma napríklad kde zistím

andrejka211
23. apr 2022

Ja. Som. Si to nasla na stranke mesta alebo sa ist rovno spytat

autor
23. apr 2022

@andrejka211 ďakujem

akbara77
23. apr 2022

Ja mam zlatu plaketu. Výhody darcovstva? Skus sa spýtať človeka, ktorý v nemocnici dostal krv🙂. Ale ak si myslela hmotné výhody, tak napr.ja mam MHD v Bratislave zadarmo, ale musíš mat najmenej zlatu plaketu a trvalý pobyt.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonia_wiener
23. apr 2022

Manžel má mhd v BA zadarmo ( ma zlatú plaketu)

autor
23. apr 2022

@saxana000 nie, nerobí to kvôli výhodám ale prečo by nemohol dostať balík vitamínov keď chodí darovať a je taká možnosť? Krv nie je voda, je to veľká poklona pre všetkých, ktorí chodia darovať. Ja by som to nemohla robiť takže to obdivujem ale nevidím nič zle, že po x rokoch darovania by dostal aj vitamíny zadarmo keď ma na ne nárok

autor
23. apr 2022

@stvura žijeme na sk, písala som že teta nežije čo mi o Tom vravela aj keď je slovenka

maru21
23. apr 2022

Ja viem o zľavách na plavárni a kúpaliská v niektorých mestách,i keď sama niesom zatiaľ nositeľom plakety kvôli tehotenstvam a následnému kojeniu ❤️

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz