Aké sú to štípance?

arabesqe
15. aug 2024

Zdravim neviete čo mám za štípance? Toto je foto 3den po uhryznutí. Odvtedy nič. Na dotyk páli. Najprv svrbelo. Teraz boli stipe. Mala som dokonca zvýšenú teplotu a celkovo mi nebolo dobré.pokozka bola tvrdá a napätá .Odvtedy ma nič nepostipalo. V posteli sme nič nenašli. Muž a dcéra spíme spolu v jednej posteli oni nič nemajú. Na internete sa mi to na nič nepodobá. Vďaka za nazory

gabika029
15. aug 2024

@arabesqe blcha jednoznačne

gabika029
15. aug 2024

To ju musíš nájsť... V posteli byť nič nemusí

arabesqe
autor
15. aug 2024

@gabika029 žiadne zvieratá nemáme... Iba susedia pod nami majú psa.

ivanka33
15. aug 2024

@arabesqe blcha

ivanka33
15. aug 2024

@arabesqe neviem podľa obrázka posúdiť kde to máš na tele, mohlo ťa postipat aj vonku, v obchode, MHD, v práci... Doma to ani nemusíš mať, ale radšej vyprať posteľné a oblečenie čo si v ten deň a odvtedy mala... Ak by si mala doma, arpalid sprejom po striekať, to zaberá na 100 %.

ivanka33
15. aug 2024

@arabesqe a betadine na tie stipance

michalka4193
15. aug 2024

@arabesqe su aj ludske blchy a mikde neviete kde moze na vas preskocit ci v obvhode praci atd…

arabesqe
autor
15. aug 2024

@ivanka33 boli sme vonku z malou sedela som na schodoch odvtedy sa to zacalo a pred tým na návšteve u svokri ma psa... Už som všetko oprala poodtahovala postele dezifikovala... Ďalšie kusance odvtedy neboli len mi to nedalo bojím sa... A ľudské blchy? Ako vo vlasoch a tak? Máme pravidelnú hygienu a dcéru kontrolujem vždy. Tak isto stále upratujem preto mi to nedalo

arabesqe
autor
15. aug 2024

@ivanka33 a mám ich iba na zadku nikde inde

ivanka33
15. aug 2024

@arabesqe blchy nie sú vo vlasoch... To sú vši

ivanka33
15. aug 2024

@arabesqe môže byť aj od psa, ak svokra nedáva psovi prípravky proti blchám.

arabesqe
autor
15. aug 2024

@ivanka33 😭😭😭 takže kúpiť nejaký insekticid na blchy psie? Nikdy som takéto nemusela riešiť 😭🙏

gabika029
15. aug 2024

... Nieje to hanba aj my sme neraz mali, keďže som pracovala z rómskymi deťmi. Nájdi ju. Ja som ju vždy hľadala kým som ju nenasla ale zahaj hĺbkový uklid🙂

ivanka33
15. aug 2024

@arabesqe kúp si arpalid sprej, zničí blchy ľudské aj psie, nie je to hanba... Ja prichádzam v práci často do styku s ľuďmi z osád, tak ti nebudem hovoriť, že skúseností mám za 20 rokov viac než dosť 😁, alebo si objednaj on line, zajtra ti kuriér donesie zabalené, hotovo.

katie253
15. aug 2024

@arabesqe blcha, ked si oprala všetko a dezinfikovala a nemáš nove štipance, tak je to ok. Len si kup ešte sprej na blchy a vystriekaj všetky izby pre istotu. Ak ťa to stále štípe a svrbí,daj si zodac alebo fenistil kvapky, proste nejaké antihistaminikum. Mne pomáhalo na svrbenie striekať si to liehom, alpou alebo niečím takým a natrieť fenistil.