Aké sú príznaky skoliózy?

launer
30. mar 2019

Baby má niektorá z vás skoliózu teda pokrývenú chrbticu? Ak áno, aké ste mali príznaky?

lasskonka
30. mar 2019

@launer ahoj.mam skoliozu v oblasti pod krcnou chrbticou.priznaky-jedno rameno viditelne spustene, nie je v rovine s druhym.potom caste seknutia na strane toho spusteneho pleca a caste bolesti svalov na tej strane.velmi dobre je na toto cvicenie sm system.mne pomaha

0silvia0
30. mar 2019

@launer skoliózu má kopu ľudí. Ako myslíš príznaky? Veď skolióza sa najčastejšie diagnostikuje na preventívkach, čiže pokrivenie chrbtice...

evkamotka
30. mar 2019

Mna dlho bolievalo (a teda aj bolieva) akoby lave bedro (niekedy az vystrelije do nohy). Na preventivke som sa postazovala, rtg urcil skoliozu. Normalne to nevidno, no ja to dlhodobo citim. Myslela som, ze mam vytecenu platnicku, nastastie je to "len" skolioza. Chodim na kurz SM system, bolesti su miernejsie

sandri
30. mar 2019

Mam skoliozu od detstva, jeden bok mam prepadnutejsi dovnutra, druhy zase skoro nemam. Laik to nevidi. Nemam ziadne problemy, ale pocas tehotenstva som mala velke bolesti krizov ku koncu. A krize som mala po porode uplbe v keli, musela som chodit na elektroliecbu a rehabilitacie. Po druhom tehu mi rehabilitacna sestra dalsie tehotenstvo neodporucala. Dala som sa dokopy a teraz uz zase ziadne prpblemy nemam 🙂

drimonna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
drimonna
30. mar 2019

Ja mám s chrbticou problémy,aj k doktorovi s tým chodím...Mám korzet... Príznaky sú asi také,že si zhrbená a niekedy ťa bolí chrbát 🤷🏻‍♀️...Neviem,že ako sa volá to moje ,ale tento názov mi niečo pripomína...Ja mám taký problém,že mi trčí kosť na hrudi a mám lopatky úplne skrútene+polovicu padnutú dovnútra (neviem opísať)... Problémy no...
Chodila som aj na rehabilitácie ... Pomôže plávanie,rôzne cviky,a choď k ortopédovi 🙂... No a jedno plece mám vyššie ako to druhé,keď stojím a nie som vyrovnaná (viem sa zato vyrovnať,ale po čase to bolí) ...

drimonna
30. mar 2019

@drimonna Ale hej...Mám asi tú skoliózu...A nevšímajte si ten výraz ,ktorý tam mám,že skrútene lopatky,iba mám jednu padnutú dovnútra a tú čiaru (nenapadá ma názov) mám krivú...

banana10
30. mar 2019

@drimonna tiez mam trochu vydutu kost na hrudi od skoliozy

drimonna
31. mar 2019

@banana10 Je to hrozné...jedno prso mám kvôli tomu väčšie :(

banana10
31. mar 2019

@drimonna u mna prsa -0, cize kost mi pekne vidno 🤦‍♀️

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kandrea
17. feb 2022

@sandri prosím vás a ten bol cvičením sa vám nevyrovnal?

sandri
17. feb 2022

@kandrea nie, nevyrovnal. Celé detstvo som chodila cvičiť, v lete stále na liečenie kde sa stále len cvičili, neznášala som to. Do 10 rokov som 2x do týždňa chodila plávať. V puberte som nosila 2 roky korzet. Zlepšenie nenastalo. Mama mi dodnes hovorí, že možno by to bez toho bolo horšie. Možno, neviem 🤷 ale je to pre mňa slabá náplasť a lekárom v tejto oblasti príliš neverím.

drimonna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz