Aké ste mali prejavy pri silných úzkostiach?

17. aug 2023

Ahojte,

aké ste mali prejavy pri silných úzkostiach ?
Dokáže vyliečit úzkosti psycholog alebo len psychiater ?

palculienka40
17. aug 2023

Prejavy sú rôzne, pozri google. Ako u koho a záleží od stavu a najlepšia je kombinácia.

autor
17. aug 2023

Od choroby a hospitalizácie v nemocnici sa mi prejavili úzkosti zo strachu , že sa mi zopakuje stav ako ked ma prijali do nemocnice . Trpim aj nespavostou . Ako z toho von ? Nikdy predtym som uzkosti nemala .

daniela2202
17. aug 2023

Tabletky, z toho len pekným slovom nevyjdeš

3009
17. aug 2023

smer psychiater.

ivanakaka
17. aug 2023

najprv fyzicke prejavy typu strhla som sa v noci zo spanku ,,ze mam infarkt” (nic 🙂, krce na zaludku, nemoznost jest, mravencenie hlavy, kyvanie pocit ako na lodi ked sedim, neprijemny pocit v buse, nakupnom centre, na kave s kamoskou…potom sa to preklopilo do psychiky, pocit ze ma prehodi cez balkon, strach z vysok, neschopnost zit, blbe myslienky, obavne…co ak…(inak co ak neexistuje 🙂….pocit ze sa nieco stalo co sa nestalo, ze som niekoho zrazila, ze niekomu ublizim nrjak, pocit zlaknutia sa nozik v ruke skrabes zeniaky zlakbes sa, pocit ze si sa zbkaznika alebo zbkaznis, ze si posadnuta…treba psychologa alebo psychiatra…kazdy ma tie stavy ine, oni to vedia posudit hlavne psychiater vie…podla toho bud hudes chodit na psychoterapiu alebo ti predpise lieky…teraz nemam nic z uvedeneho zijem normal zivot za co som nesmierne vdacna a vzdy budem…kazdy je iny…inak ku zabera liecba ma ine stavy…

ivanakaka
17. aug 2023

psycholog alebo psychiater

ivanakaka
17. aug 2023

@daniela2202 mozno nemusi tabletky, preco

dagmarovita
17. aug 2023

@ivanakaka ako si sa z toho dostala

marianarem
17. aug 2023

Ak sa to objavilo po konkretnej udalosti, teda po hospitalizacii, tak tam by bola moja prva volba psycholog, nie psychiater. Podla mna terapia a cas mozu od tohto pomoct najviac.
U mna sa objavili velmi silne uzkosti po narocnom obdobi, ked som potratila a kratko na to som ochorela tak, ze som sa z toho nevedela vyhrabat tri mesiace. Muselo to nejako poskodit nervovu sustavu. Okrem silnych pocitov strachu som mala aj panicke zachvaty, katastrofalnu nespavost a spanok bez snov (u mna velky nezvyk), k tomu neskutocne tuhnutie svalov, nasledne bolesti celeho tela, v noci som sa budila na busenie srdca, na nevysvetlitelne bolesti. Obcas zase svalovy tonus akoby vypadol a nevedela som svaly cielene napnut. Vypadavalo mi dychanie a prehltanie, jednoducho som niekedy nedokazala tieto veci spravit a trvalo to aj pol minuty. Do toho sluchove halucinacie - zvonenie v usiach. Neskutocna unava, aj telesna aj mentalna. Aj citat knihu bolo pre mna tazke. Bolo toho este viac, mala som pocit, ze hapruje vsetko, co pouziva nervy, cize vsetko 🙂 To uz bol ale naozaj velmi tazky stav.

ivanakaka
18. aug 2023

@dagmarovita ja beriem antidepresiva SSRI doplnaju serotonin 10 rokov uz…a asi budem cely zivot hm