Bola som chorá, ešte stále kašlem. Lekár má už pustil do práce, ale po týždni mám zasa horúčky. Cítila by som niečo ak by to bol zápal pľúc alebo priedušiek?
Pýtaj s ana rtg, zápal pľúc tam bude vidieť.
Muz mal zapal podplucnice - ani nekaslal, asi 2-3 dni mal horucku, inak sa citil ok. Len teda ked vecer lahol, tak sa isiel zadusit... dobre 2-3 dni spal posediacky (oblozila som ho tuli vakom aby vydrzal v tej polohe). Riesil samozrejme aj s lekarkou stav, kedze bol kovid, tak bol na testovani antigenom, a potom aj tym PCR testom, rontgen pluc, proste nevedeli dojst na to... tak sa len predpokladalo ze zapal podplucnice. Podotykam ze sa jednalo o posledne augustove dni... proste divna cast roka, divne priznaky...
Tatino mal raz bakteriálny zápal pľúc a nekašlal čo bolo veľmi zradné ale aj cez antibiotika mal horúčky. Pľúca by som nezanedbavala a šla si spraviť ten RTG.
Mala som zapal priedusnice aj priedusiek oba bez teploty. Priedusnica brhles hnusne hlieny až ti je z nich spatne, priedusiek sťažené dýchanie a extrémna bolest pri kasli. Pri priedusnici ma nechali trápiť nasadili mi atb aj napriek dg až po 2 týždňoch, priedušky bez atb mi liečili. Dcerka mala obojstranný zapal pluc po dákej viroze jej nasadila baktéria crp 1, 40 ťažko zrazitelne teploty, po 3 dňoch skocilo crp na 130 a hospi tak mala začínajúci obojstranný zapal pluc. Tam nešlo o bolest ale horucky co nešli zrazit. Neterka mala zapal pluc atypický crp pod 5, ale hnusný kasel, vybrala jedne atb nezabrali až druhé, kasel taký hnusný aj keď občasný ze bolo jasné že niečo není ôk....teploty jej prišli po tom prvom tyzdni