Čo používate aké prípravky proti poteniu?
Sprchujem sa každý deň,cez leto aj viac krát denne.Pouzivam pod pazuchu antiperspirant.No čítala som že môže to spôsobiť rakovinu prsníka,tak neviem či to používať naďalej.
V práci máme strašne horko už teraz,nie to ešte cez leto.Bohuzial spotim sa.Aj to na sebe cítim.
Odmalicka mám takýto problém.Staci keď robím neaku fyzickú aktivitu a spotim sa.Uz som bezradná,poraďte čo používať proti poteniu?
Driclor jediny potenie naozaj zastavi. Ale toto je nieco, co by som pouzila vyslovene len na nejaku velmi specificku situaciu, kedy si fakt najviac zelas nemat prepotene tricko… lebo potenie je prirodzene a nutne, a z toho mi logicky vyplyva, ze ked ho obmedzujes, moze ti to uskodit.
Ja som ho pouzivala v istom obdobi, ale bola to citelne silna chemia - pokozku v podpazusi som mala extremne citlivu, ak som sa chcela oholit a pouzit driclor, musel v tom byt odstup minimalne den, aby ma to nebolelo. Plus sa mi niekolkokrat spravili v okoli podpazusia take hrcky (ako zdurena uzlina), takze ja som nakoniec ten driclor prestala pouzivat.
Okrem pravidelnej hygieny sa skus este pozriet, z akych materialov nosis oblecenie. Odkedy som presla vyhradne na prirodne materialy bez syntetickych primesi, potim sa menej, resp ked sa aj potim, tak to nie je citit. Polyester je ZLO.
@vanilkovazmrzka Nosím len bavlnu tričká.Dakujem za popis tak ani ten driclor nebude dobre
Podla mna ak ho nebudes pouzivat denne, nic vazne sa nestane. Ako vravim, na nejaku vynimocnu situaciu by som ho v klude pouzila 🙂
Nemas nadvahu? Nejake velke hormonalne vykyvy? Vyrazny stres? Aj strava moze zavazit…
@vanilkovazmrzka Vážim 60 kg pri výške 175 cm
Potenie ako take nevadi, skus sa pozriett aj na merino trickach, tie nezasmradnu aj ked sa spotis.
Antiperspiranty mozes pouzivat bezne, myslim ze sa zatial nepreukazala ich skodlivost a tie rakovinu sposobujuce spravy su nepodlozene. (https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prev...)
https://www.google.com/amp/s/amp.cancer.org/can...
Driclor je ale uz asi riadna chemie, ten je urceny pre nadmerne potenie. Potenie pocas aktivity, a v teplom prostredi je uplne normalne. Potime sa vsetci.
Ak je ti to blbe, tak si prines do prace tricko, dve, navyse, na prezlecenie po praci, ked sa ti zda ze to treba. Ale povacsine, pri spravnej hygiene, aj ked sa spotis tak nesmrdis hned, tak sa nemusis bat ze by si nadmerne obtazovala okolie.
Ja som nedávno objavila krémový antiperspirant od Dulcie a je veľmi dobrý. Je to prírodná kozmetika, tak som tomu trochu nedôverovala, ale je ozaj účinný. Dám sú ho po sprchovaní a vydraží celý deň. Ja sa dosť potím a vôbec s ním necítiť pot. Odporúčam. Ja mám s citrónovou trávou, má jemnú citrusovú vôňu. Potiť sa, potom, ale nepachnem a ti je dôležité. Ako ti už písali, potenie je prirodzene a nie je dobré mu brániť. Slúži na ochladzovanie tela.
Spiridea forte deo... Kúpiš v lekarni
Bola som v záhrade hodinu a pol,už po chvíli som bola celá spotená.Aj spodné prádlo celé mokré,chrbát brucho celé mokré,aj ten pot zapachal.
@michaelamaranesi ze pot nesmrdi nie je pravda. Okrem bakterii to ovplyvnuje aj strava,hormony,choroba
vsetky tieto pripravky su na baze chemickych latok cize nie je to telu prirodzene a nie je to zdrave. Lekári vsak tvrdia ze tie pripravky nie su o nic horsie ako kura zo supermarketu, ktoré spôsobuje nadory (info od dr) nakolko mas v mase antibiotiká a tie su horsie ako hlinik v kozmetike. ja osobne tieto prípravky uz niekoľko rokov nepoužívam, preventívne a radsej sa umyjem obycajnym mydlom a teplou vodou aj počas dna, ked sa necitim komfortne. a nikdy si po oholeni podpazia na plet nic nedavam, ani kremy ani nič.
Tak používaj také antiperspiranty, ktoré neobsahujú hliník. Napr. Tuhé prírodné. Ja si dávam ale občas aj Driclor, lebo samotné prírodné by mi nepomohli.