Ahojte mamičky,
Mám 29 rokov a po druhom pôrode, druhá dcérka má už teraz 2,5 roka, som z mojich pôvodných 55 kg schudla na 53 kg...poviete si to je v pohode, že asi veľký rozdiel to nie je, ale poviem Vám, že vizuálne aj tie 2 kg urobili dosť. Ja sa cítim fyzicky ok, športujem, zdravo sa stravujem, zjem všetko, nič nevynechávam ani sladkosti 🙂 tie si dám každý deň, len samozrejme všetko s mierou 🙂 takže nie je potravina, ktorú vynechávam, a aj napriek tomu som do tváre dosť chudá, až tak, veď to asi poznáte , že niekomu už viac vidieť lícne kosti, vrásky okolo úst..a to nie je teda pekné..ani mne sa to nepáči :D :D .tak rada by som pribrala tie 2 kg, nech sa to trošku doplní...ľudia z okolia si to už všimli a stále počúvam, že čo som taká chudá, či nejem atď. Ja sa na tom zasmejem, ale už mi to celkom začína liezť na nervy. Vždy im aj odpoviem, že ja zjem všetko a každý deň dosť, no pri 2 deťoch sa nezastavím...ale niektoré ženy...aj všeobecne ľudia to nepochopia.
Mne by pomohlo, či niektoré z Vás s týmto "bojujete" tiež, resp. aké potraviny by mi pomohli trošku pribrať, myslím zdravé potraviny..neviem, či tvaroh...alebo čo ? :D
Inak sa cítim dobre, mám zdravú rodinku aj inak som zdravá, ale nechcem vyzerať ako "kostra do tváre" a celkovo...snáď má niektoré rozumné žienky pochopia 🙂
Ďakujem pekne vopred za každú dobrú radu a tip, prajem ešte pekný deň 🙂
Moja výška je 168 cm :D a kávu nepijem, len zelený čaj, ani nefajčím :D
Ak by som vynechávala naozaj nejakú potravinu, napr.mäso, alebo pečivo, sladkosti...atď., tak sa ani nepýtam, ale keď jedávam všetko, neviem, kde je problém, alebo to naháňanie za deťmi, že som stále v pohybe? Keď som bola na klasickej preventívnej prehliadke u všeobecnej lekárky, tak všetky výsledky boli v poriadku, aj som sa jej s týmto "posťažovala", ale tiež mi len povedala, že som zdravá, tak len nech pekne "papám", ale zase nebudem sa tlačiť do nekonečna, nech mi nie je zle, ..jedávam, raňajky, obed, večera, medzi tým desiata, olovrant, fakt sa snažím...
Tak to gratulujem 👌👌káva iba škodí, ale momentálne som si to zritualizovala🙈🙈
A čo pečivo, to je teraz každé ráno a pribrala som z toho
však váhu máš super...
ja mám o 1 cm menej, a váhu ako ty... deti troška viac.
čo mi pomohlo.... ukľudniť sa. Ak som v strese, ja sa nenajem. aj 2 dni...
Ale mne napr. kedysi predpisovali PERITOL. ukľudní a sa naješ.
Dcéra mala NUTRIDRINK. Sú rôzne príchute. V lekárni stojí cca 2.5 e, ale keď ti to predpíše lekár, doplácaš pár centov.... Vyskúšaj, možno ti pomôže.
Treba zacat cvicit s vahami, budovat svalstvo...idealne ked si das k ranajkam protein a po cviceni tiez, urcite ti to pomoze pribrat aj telo bude vyzerat lepsie....nenahanaj tuky ale bielkoviny
Ahoj, ja mam 174cm , bzdy som bola chuda, mala som 58-60kg, pocas choroby som schudla na 48kg, podarilo sa mi pribrať na 50kg a dalej to neslo....
Teraz som si kupila B komplex forte a kúpila som si mliecny koktail, co sa pouziva, ked ma niekto problem so stravovaním, po operáciách, športovci to pijú, deti... drink ma bezne nahradit jedno jedlo denne, dva drinky dodaju tolko živín, co potrebuje clovek na cely den...
Ja som to konzultovala s lekarom, tak skusam teraz tak, ze pijem drink dva razy denne, stym, ze zjem klasicky obed, polievka + druhe jedlo a po pol hodine zapijem drinkom...a večera tiez...poriadne sa najem a po pol hodine zapijam drinkom....mam to takto robiť dva tyzdne a potom uvidime... zatiaľ pijem len štvrtý den, tak vysledky este neviem povedať 🙂
No a samozrejme jem este aj pomimo to...akurat sa musim naucit jest rano, lebo moje prve jedlo dna je obed, dovtedy pijem len ovocné šťavy, sem tam nejake ovocie
Priberá sa z kalorického prebytku, chudne z kalorického deficitu. Keď ti váha stojí, ješ presne toľko, koľko tvoje telo potrebuje na svoju "telovú" činnosť plus tvoje denné aktivity. Buď rada a veľmi na to netlač. V živote bežne nastanú situácie, že potom prirodzene priberieš, ani nebudeš vedieť ako, napr. spomalíš (myslím denné aktivity, ktoré si ani neuvedomíš), alebo začneš viac jesť. Prirodzene vekom ubúda svalová hmota, aj to ma na priberanie vplyv, lebo ak je menej svalovej hmoty, potrebuješ menej jesť. Ak chceš skutočne pribrať, tak sa zameraj na plnotučné potraviny, tie sú kaloricky "bohaté". Alebo si denne pridaj navyše nejaký proteínový shake alebo smoothie, to vie tiež pekne zdvihnúť príjem denný.
marhel - prosím , máš aj konkrétne tipy drinkov ? 🙂 ďAKUJEM
suzitok - aký drink to máš? 🙂 ďakujem.
Normalne v lekárni kúpiš takýto, lekar to aj predpíše, aj mne chcel, ale som povedala, ze zatiaľ nie, lebo som si kupila z Forever vanilkový, tak ten mam na tie dva tyzdne a potom idem znova k lekárovi sa dohodnut co dalej....mme tie kila chybaju, ja neviem nic robit, som strašne slaba...preto to riešim aj s lekarmi
Napr. plnotučné mlieko mixnúť s lyžicou srvátkového proteínu, lyžica medu. Môžeš to obohatiť o maliny, čučoriedky, banán a pod. Alebo napr. trochu mlieka, nejaký biely jogurt, trochu srvátkový proteín a nejaké ovocie, tiež mixnúť. To všetko môžeš aj bez proteínu.
Alebo ovocno zeleninové smothie, napr. celý banán, celé jablko, celá marhuľa, zaliať vodou alebo džusom, a vypiť. Alebo pridať nejaký zelený šalát.
Ďakujem 🙂 🙂
Zo žiadnej potraviny sa ani nechudne a ani nepriberá😉priberá sa ak je kalorický príjem dlhodobo vyšší ako kalorický výdaj.....takže máš 2možnosti - buď zvýšiš príjem(stravou)alebo znížiš výdaj(prestaneš cvičiť).....miesto desiatej alebo olovrantu - vymeň ovocie za chlieb, koláč, pagáč,jogurt.....alebo doplň aspom 1x denne k tomu čo bežne ješ - 1-2nutridrinky ......1nutridrink má 1200Kj a sú aj chuťovo dobré +benefit máš v ňom všetky zložky čo potrebuješ + vitamíny a minerály
zvys kaloricky prijem.. ale nezabudaj sa hybat 🙂 (tvaroh, oriesky, vajka, masko, slaninka..)
Sú také typy ľudí, ktorí vyzerajú do tváre tak chudo, ale to môže byť genetika.
Niekto nepriberie, ani keď bude viac jesť, tam látková premena pracuje tak, že nepriberie, niekto priberie až vekom. Aj ja som to tak mala, že som jedla všetko, čo som chcela a bola som štíhla a vysoká, až tak po 35 rokoch sa mi váha začala postupne zvyšovať.
Ja mam vysku ako ty a vazim 49kg .neviem co by si potom hovorila.Vahu mas super .Ved idealna vaha na vysku 168cm je 58kg..niesi daleko
Odkiaľ si?
@deti95060810
@deti95060810 ďakujem 😎 A čo je PERITOL?
sirup na jedenie...on ťa troška ukľudní a dostaneš chuť na jedenie.... Predpisuje obv. lekár.
Ahoj a výšku máš koľko?
Ja mám 170cm a keď som mala 54kg vyzerala som veľmi chudo a vseeeeetci mali plno reči
Ja som tiež typ že vyzerám chudšie ako vážim
No pomohlo mi pribrať keď som prestala behať
Pohybu okolo dieťaťa mám no jasné že to sa nedá porovnať s aktívnym športom, ale pýtaš sa čo pomôže pribrať tak mne toto
A ešte začala som piť namiesto 1 kavy až 2 denne a pozorujem že menej pijem vody kvôli tomu 🙈