Aké postcovidové ťažkosti sa u vás vyskytujú?

seva22
10. sep 2021

Prosim o vas nazor. Ti, ktori ste prekonali covid. Ake postcovidove tazkosti sa u vas vyskytuju? Ja som si doteraz myslela, ze som covid nemala ale zaxinam mat pochybnosti. Minuly rok v septembri som prekonala velmi zvlastnu “chripku”, bola som chora ani nie jeden cely den, cize 24 hodin, asi dve hodiny ma ukrutne bolela hlava (ato ma bolela hlava doteraz tak 3x v zivote), vtedy som myslela, ze mi exploduje hlava. Ale zaspala som a po prebudeni som bola uplne zdrava:D Ale odvtedy mavam take “epizody”, ze ma zacne dusit a nedokazem sa nadychnut: tak par sekund, max. pol minuty. Mavam to tak raz za mesiac, niekedy aj viackrat, ale fakt nie casto. Predtym som to nikdy nezazila. Myslite, ze som covid prekonala? Alebo som len paranoidna? Dakujem za kazdy nazor!

kath1210
10. sep 2021

@seva22 mozno test na protilatky by nebol od veci, aj ked po tak dlhom case je vypovedna hodnota otazna..

slovakboy
10. sep 2021

@seva22 ti môže byt aj psychika. Covid by si nemala len jeden den si myslím a ak aj áno nemala by si takéto následky. Ale v mysli Ti to mohlo zanechať následky. Podvedomie je plné Korony. Počúvaš o tom stále dookola v správach a na myslela si si že si mala korunu a že musíš mať nejaké nasledky. Aký je to pocit že nemôžeš dýchať? Máš pocit chýbajúceho kyslíka alebo ti stiahne priedušky? Lebo ak je to to prvé tak toMôže byť hyperventilácia a ťa je spôsobená strachom a rýchlym dýchaním. Ja som prekonal covid a presne toto som mal a ešte mám.

seva22
autor
10. sep 2021

@slovakboy ak su ludia, ktori maju covid bez priznakov, nemozu byt ludia aj taki, co ho maju len jeden den? Mozno blbost, ja viem…stresom to nebude, ja mam cely zivot stres, zazila som horsie veci ako je korona a toto som nikdy nezazila…podla mna to stresom nebude, aj ked…ktovie…v novembri som vramci preventivky a skrz iny problem bola na rtg pluc a nic mi tam nenasli…ale aj tak ma to vzdy vystrasi, ked to na mna pride…ja viem, su aj horsie veci…ale stve ma ta neistota, ze nepoznam pricinu

srferreira
10. sep 2021

Prekonala som Covid-19 a nemam ziadne poscovidove priznaky.

seva22
autor
10. sep 2021

@kath1210 ano, aj nad tym som uvazovala ale tie spolahlive testy su vraj velmi nakladne

danim
10. sep 2021

@seva22 zlahcene píšeš, že stresom to nebude, lebo ho máš cely život- “raz” sa chronicky stres začne prejavovať... ľudia to dovtedy podceňujú..

annamivo
11. sep 2021

@seva22 u mňa nastali problémy so sluchom po covide. Ale j tomu, že si mala akoby príznaky 1 deň, tak môj švagor to mal tak ,že pol dňa ho ukrutne bolel chrbát a hlava. Nič viac. To bola sobota, v pondelok išiel k dr na kontrolu po iných zdravotných problémoch a tam, že najskôr test na coronu Pcr a vyšiel pozitívny.

majulino
11. sep 2021

@slovakboy aj ja som mala priznaky len jeden den, ukrutna bolest hlavy, oci a chrbta, v noci riedke sople. Rano som vstala nebolo mi nic. Boli sme nedavno si dat robit protilatky a mame ich, aj ked sme oficialne covid neorekonali a očkovaní nie sme

bluemoon24
11. sep 2021

Strašné bolesti zad při Covide a zvláštní bolest hlavy. Od té doby, stačí, když trochu prochladnu nebo špatně spím a bolesti jsou zpátky, hlava už mě bolí jenom tak jako při covidu. Nikdy jsem neměla problém se zády, ale od Covidu jsem byla 2x na pohotovosti, protože mi “ruplo” v zádech na úplně stejném místě, kde mě bolelo, když jsem covid měla. Já jsem teda covid měla asi 3 týdny loni v říjnu (10. měsíc), žádný lehký průběh a přes očkováním jsem byla na protilátkách (bála jsem se reakce, kdybych jich měla hodně) a neměla jsem žádné 🙈

kristiii
11. sep 2021

@slovakboy @seva22 aj kolegynin muž mal len jeden deň nádchu a to bol celý jeho covid. Ale problémy nemá žiadne.
@majulino na základe tých protilátok sa už nedá vystaviť doklad o prekonaní, že? Je to asi len pre takú osobnú info.

seva22
autor
11. sep 2021

@danim mas pravdu, mozno je to ako hovoris, ze ma ten stres po rokoch dobehol;)

drobcek17
11. sep 2021

@seva22 ja som mala covid, s takým strednym priebehom dlho som mala horúčky,kašeľ, ťažké dýchanie a strašná únava. Čo mi ostalo je únava, pred tým som bola aktívna stíhala som veľa veci a teraz keď aj niečo urobím musím si oddýchnuť.

anonym0001
11. sep 2021

@seva22 vacsina ludi do 45, co poznam, mali velmi lahky priebeh (1-5 dni, unava, bolest hlavy, potenie vnoci, niekto aj kasel) a ziadne zdrav. nasledky. Ale ludia nad 60, co poznam, boli skoro vsetci v nemocnici a maju tazke nasledky. Ale napr. ja som mala vsetky covidove priznaky a bola som negativna. Proste kazdy reaguje inak podla svojho zdrav. stavu a veku.

renata1405
11. sep 2021

Poznam 2 ludi z rodiny kt. mali covid a presne ako ty pises jedneho len bolela hlava 1 den a druhy statil chut a cuch na 1 den. No obidvaja uz maju par mesiacov hnacky neviem ci to suvisi s covidom ale pravdepodobne ano aj ked lekari to vylucuju.

slovakboy
11. sep 2021

@seva22 tak podľa toho Čo tu píšu tak môže byť covid len jednodňový. Ale aj tak si prever či náhodou Nemáš iba strach ktorý z celého toho všetkého vyplynul. Takýto podvedomí strach je sviňa a môže sa prejavovať aj záchvatmi dýchavičnosti ťažkého dýchania hip R ventilácie atď.

sara07
11. sep 2021

@renata1405 na toto v zahraničí robili študiu že niekde kovid spustil alergie na kravské mlieko , a pritom nikdy nebol a to bola skupina 30+
ma to dost zaujalo lebo som to mala podobne a to ako ja mlieko puding cely život, vyhodila som laktozu a zrazu dobre

lienka.7
11. sep 2021

@seva22 zistia ti z krvi. V ramci ostatnych testov mi na to bral krv alergolog.
Kamaratka sa citila 2 tt ako by ju dobili (doslova) sopel, kasel, bolesti hlavy... na nervy bola. A kovid nemala!!! Velmi.vela robi psychika.
V minulosti by ta to ani nenapadlo, teraz len clovek si vonku kychne alebo zakasle a uz na neho pozeraju ako na vyvrhela spolocnosti 👎👎👎👎

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
11. sep 2021

@majulino fuj a ja som bola chora mesiac, v maji, kaslala som tak, ze ma slo zadusit, deti horucky 10 dni, takmer bez soplov, no a dala som si spravit protilatky a nic. Nula cela nic...

rebellefleur
11. sep 2021

@seva22 - ja nie, ale môj 9r syn. Dva dni ho neskutočne bolelo brucho a keďže jeho brucho nikdy nebolelo, vzala som ho na test a vyšiel pozitívny. Po dvoch dňoch bolesti brucha bol ok, ale odvtedy (pozit bol v polke decembra) sa mu pravidelne vracajú navalove bolesti brucha. Ako prídu, tak vždy aj odídu. Ma porobené gastro aj imunolalergologicke vyšetrenia a všetky výsledky ma v poriadku..

jitkakuruc84
12. sep 2021

objednaj si nejaky test z lekarne za par eur a mozno ti nieco napovie ... jednoduche z krvi z prsta

ajuss311
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucyk111
9. jún 2022

@sara07 ahoj, prosím,tie štúdie,čo spomínaš,mne tiež v živote žiaden problém mlieko nerobilo a cca 3t po covide hrozne bolesti žalúdka, nakoniec mi potvrdili gastroskopiou,že mám pazerakovy vred a zároveň,čo som neverila,že nulová tvorba laktazy v žalúdku,tak preto sa pýtam,že či mi vieš prosím poslať dáky odkaz na štúdie,lebo na Google som také nenašla.

sara07
9. jún 2022

@lucyk111 fuch to nemám , neodkladam som to aj pustila z hlavy, však ak máš potvrdené tam nič nenarobiš už

blableblu
22. okt 2022

@slovakboy a prave ze ano my vsetci doma sme boli 24hodin na smetelnej posteli a potom ako keby utal zrazu nic a vsetci sme mali potvrdeny covid