Aké otázky dáva psychiater?

28. nov 2023

Mám už dlhšie bolesti brucha. Lekár mi povedal, ze to mam psychického pôvodu. (Ja neviem ako na to prišiel, skôr ma nezáujem riešiť problém). Všeobecny povedala nech idem k psychiatrovi a potom mi dá výmenný lístok.
Mali ste niektorá takúto situáciu ? Ako prebieha psychiatricke vyšetrenie ? V podstate tam nejdem, žeby som si sama uvedomovala nejaký problém. Nebude na mňa psychiater kukať divne ?

marsmykkok
28. nov 2023

sa ťa spýta, že čo ťa priviedlo, povedz normálne ako cítiš, že si tam na odporučenie svojho lekára, že mávaš tráviace problémy a nevedia nájsť príčinu. A potom záleží od lekára čo sa ťa bude pýtať, dosť možné je ako dlho máš tie problémy, rodinná anamnéza ako všade u lekárov-či máte nejaké psychické choroby v rodine, čo sa stalo v období ked sa to spustilo a podobne.

supermatka05x
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
supermatka05x
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
grof_monte_christo
28. nov 2023

S bolesťami brucha sa chodí na gastro. Tam ťa obvodná už poslala?

vakatko
28. nov 2023

S takýmto prístupom by som zmenila lekára.

zmrzlinka2021
28. nov 2023

Treba ísť najprv na gastro

autor
28. nov 2023

Tiež by som rada zmenila obvodnu ale nedá sa, nikto z okolia neberie. Doteraz som problémy nemala, čiže mi to bolo jedno. A keď sa vyskytnu tak hneď takýto smer. Bez lekárskej správy od psychiatra mi lístok na gastro nedá.

grof_monte_christo
28. nov 2023

Tak sa objednaj k súkromnému špecialistovi na gastro. Najlepšiu skúsenosť mám práve so súkromnými lekármi.

martul
28. nov 2023

@supermatka05x ty čo berieš?! Musíš mať dobrého dodávateľa keď tak trepeš v každej téme. Nechceš aj ty radšej navštíviť psychiatra, alebo ešte lepšie daj sa tam rovno zavrieť.

supermatka05x
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martul
28. nov 2023

@supermatka05x práveže z tých nezmyslov čo tu všade píšeš sa obávam presne opačného, že aj psychiater je málo na tvoju diagnózu.

vakatko
28. nov 2023

Ked už, tak ťa mala poslať psychologovy a ten rozhodne či potrebuješ psychiatrickú liečbu a nie ťa posielať rovno psychiatrovy.
Ja by som sa tam vrátila s tým, že máš stále bolesti a opýtala sa z akého dôvodu ťa posiela psychiatrovy bez psychologického vyšetrenia.

marianarem
28. nov 2023

Je to na hlavu postavene, malo by to byt opacne - ked sa nenajde ziadna pricina, tak az potom psychiater. Na teba divne pozerat nebude, ale o obvodakovi si podla mna pomysli svoje. Pravdepodobne sa ta bude pytat, ci nemas nejaky stres, strach z niecoho, ci ta nieco netrapi.

oli18
28. nov 2023

@grof_monte_christo ved vsetci su sukromni 🙉

grof_monte_christo
28. nov 2023

@oli18 Myslim takého, kde si vyšetrenie zaplatis priamo v ambulancii a nie cez poisťovňu.Rozumieme sa 🙂 V MT ma takéto vyšetrenie na gastre stalo 50€ pred cca 7 rokmi.

oli18
28. nov 2023

@grof_monte_christo rozumiem, len to treba tak aj napisat 😉

marsmykkok
28. nov 2023

Ženy a nemyslíte že lekár možno má dôvod prečo ju tam posiela? Videl ju, pozná ju, možno má podozrenie. A stále obvodný môže len postupne vylučovať príčiny a akú postupnosť zvolí je jedno v podstate. Ak zahodime predsudky k psychiatrom tak keby sa aj diagnóza nepotvrdi nejaký krátky rozhovor je určite príjemnejší ako hadica alebo kolonoskopia (na ktoré ak to nebude psychického charakteru tiež dôjde)