Aké okuliare na šoférovanie?

29. jan 2024

Ahojte, poslednú dobu, respektíve po pôrode (môže to byť ?) Vnímam že horšie vidím do diaľky..teda vnímam to hlavne keď šoférujem. Okuliare som nikdy nenosila. Teda je mi jasné že cesta je ísť k očnému daj predpísať okuliare a potom niekam do optiky. Chcem sa ale opýtať, keď to má.byt len na šoférovanie. Bude lepšie aby to boli napríklad slnečné ? I keď to je zas problém večer. No napríklad niekdy to slnko oslepuje a keď už budem mať dioptrické, slnečné nato nedám. Alebo také tie čo sa menia ? Čo je podľa vás naj ? Či len nechať poradiť v optike ?
Koľko za takú zlatú strednú cestu rám aj skla zaplatím ?

janinah
29. jan 2024

Na okuliaroch by som nikdy nešetrila.Ocny dr,vás vyšetrí a v optike poradia.

kaktusik007
29. jan 2024

mam dvojo dioptrickych okuliarov - jedny klasicke, jedny slnecne. Musia mat rovnake dioptrie, nesmie tam byt ani 0,25 dioptrie rozdiel - to k tej tvojej uvahe ze si das iba dioptricke slnecne spravit na soferovanie.... by sa ti to mohlo vypomstit.

ak chces jedny okuliare, pozri si take s klipom magnetickym -- ze proste nasadis taku slnecnu clonu akoby na okuliarovy ram.

inak slnecne dioptricke idu okolo 400 - 500 eur, klasicke dioptricke 300.... cca, cena u nas.

guudy
29. jan 2024

Ja mam tiez dioptricke aj slnecne. Ale mat ich ako jedine je blbost 🙂
Chod k ocnemu a potom sa v optike poradis a vyberies si.

zuzanaete
29. jan 2024

Mam klasicke a aj slnecne. Mam nizke dioptrie, ale na dlhsiu jazdu by som bez okuliarov nesla. Oci by velmi trpeli. A oci mam extremne citlive na slnko. Proste musim mat aj take aj take.

uhnakova
29. jan 2024

Manžel má v aute dvoje okuliare, slnečné dioptrické a obyčajné dioptrické. Dáva si ich podľa potreby.