Aké mávate príznaky depresie?

lucia851
10. jan 2021

Ahoj trpíte niekto depresiou? Aké mávate symptómy?

viera
10. jan 2021

.

bebemonika
10. jan 2021

Ahoj, tak ja mám problém sústrediť sa, absolútne ma nič nebaví, cítim sa byť zbytočná, všetko si veľmi pripúšťam, taktiež sa mi veľmi zhoršil spánok, neschopnosť riešiť problémy. Niekedy sa musím veľmi prekonávať, aby som vôbec vstala z postele a áno občas na mňa prídu samovražedné myšlienky (hlavne v noci). Ale tak u každého sa môže depresia prejaviť inak.

lucia851
autor
10. jan 2021

@bebemonika ja mam to iste a ešte hrozna únava cez deň a nič nevládzem. Aj berieš antidepresiva? Ja som začala brať nové od piatku

bebemonika
10. jan 2021

@lucia851 aj ja mám únavu, ale neviem či z depresie alebo z toho, že mám momentálne nižší tlak. 🤷🏻‍♀️ No ja ich mám predpísané, ale dala som si len dvakrát a to som ich hneď bežala vyzvracať... Ja mám totižto veľký strach z liekov.
Ale mne sa to veľmi strieda, lebo sú dni, keď som okej, no potom mám pocit, že sa depresia vrátila dvakrát tak silná...

lucia851
autor
10. jan 2021

@bebemonika aké ti predpísali? Ono to zo začiatku môže byť to vracanie ale keď začnú zaberať už bude dobre

bebemonika
10. jan 2021

@lucia851 Escitalopram Farmax mi predpisala, bojím sa ich užívať.

lucia851
autor
10. jan 2021

@bebemonika ja som tiež raz mala escitalopram ale ja som mala z neho hrozne sny, som ho musela vysadiť. Teraz mi dala duloxetin a na noc tritico

bebemonika
10. jan 2021

@lucia851 No mne k tomu dala frontin na noc (spánok) a a že pri úzkosti si ho môžem dať, ale vôbec mi nezaberal. Ja mám ísť na konci Januára na kontrolu, no bojím sa tam ísť, keďže som ten escitalopram užila len dvakrát.

lucia851
autor
10. jan 2021

@bebemonika ja beriem diazepam k tým liekom ale už ho musím začať vysadzovat pomaly. Keď ti ten escitalopram nevyhovuje tak tam chod alebo jej zavolaj a nech ti to zmení za niečo iné.

deti95060810
10. jan 2021

@bebemonika to nemusíš ísť ani na kontrolu... AD sa užívajú dlhodobo - nie 2 krát a čakáš zázraky... v podstate si sa ani liečiť nezačala....

deti95060810
10. jan 2021

Prvým najčastejším príznakom je problém so spánkom...

bebemonika
10. jan 2021

@lucia851 Lenže ja neviem, či je to liekom alebo mojou psychikou.
@deti95060810 Ja viem, že AD sa užívajú dlhodobo a verte mi, ja som hneď zázraky nečakala a ani si neviete predstaviť ako ma to štve, že sa neviem donútiť si tie lieky dať. Dobre viem, že je to beh na dlhú trať.

ivangeline
10. jan 2021

Nič sa mi nechce, všetko je povinnosť, som z toho len podráždená, kričím, a hnevám sa, neviem riešiť veci, chcem si ľahnúť a nevstat, pokým sa neznormalizujem ale pri dvoch malých deťoch asi ťažko. 🤣 Dúfam, že to prejde, stále mám nádej... Neviem sa dočkať tepla, slnka, jari, uvoľnení opatrení, ... Neviem... Najhoršie je...že to nemá konkrétne prečo, prečo mi tak je, prečo sa občas ráno zobudím a ide to...ale veľa krát to proste nejde. 🤷

lasina
10. jan 2021

Ja som mala vnútornú nervozitu, neklud, nedostatok energie, a každodenné točenie hlavy.unava, spanie celý deň, v noci hore. Po nastavení liečby, sa všetko dalo do normalu

bylkax
11. jan 2021

Ahojte, ak vám môžem poradiť, tak je jeden prípravok z Justu kapsule s extraktom z koreňa rozchodnice ružovej (Arctic Root Caps). Ja beriem už tretí rok antidepresíva a len veľmi slabý výsledok mám. Na jeseň sa mi to vždy zhorší a doktor mi zvýšil dávku do jari a pridal aj Frontin. On je vysoko závislý, ak sa berie pravidelne, takže ak som si od neho chcela odvyknuť, začala som užívať tento prípravok z Justu, tie kapsule z rozchodnice. Beriem ich už mesiac a je mi oveľa lepšie, neuspávajú ma ako Frontin, ale perfektne ukludňujú, nie som taká rozladená a nervózna. Tiež ma všetko dokázalo rozčúliť, išla som sa už rozvádzať, rýchlo som sa rozplakala atď.... Ak niektorá budete chcieť, pošlem cez ss bližšie info o tých kapsuliach, sama som poradkyňa Just.