Moj zubár ma poslal na stomatochirurgiu,treba mi vytrhnúť zub že má skryvene korene preto môj netrúfa na to.Ake máte skúsenosti so stomatochirurgiou?Uspávaju pri tom alebo pichnú len oblbovak?
@egonsk Ja mám tak trochu strach preto sa pýtam ako to tam prebieha
Neuspavaju, dostanes lokalnu anestezu. Celkovu len keby si velmi chcela a samozrejme za extra priplatok, plus predoperacne vysetrenie.
Stomatochirurg ma lepsie vybavenie aj viac skusenosti s takymito vecami.
Umrtvenie ktore pouziva chirurg je silnejsie a lepsie ako u zubarky, pripadne mu povedz, ze mas bobky z bolesti a on zvoli aj taky sposob a davku, ze to prebehne ani nebudes vediet ako. Mne ked vypravaju ludia horory z trhania zubov zubarmi, az sa mi chlpi jezia a som rad, ze moje zatial vzdy robia odbornici k tomu urceni.
@sissy27 Nie nechcem celkovú.Len som zaskočená že ma môj zubar posiela inam.Doteraz mi trhal on a za cca 10 minút bol zub vonku.
Tak si netrúfa buď rada, lebo niektorí sú hrdinovia a trhajú o dušu a potom to zachranuju ini, keď sa mu zlomí, alebo zostane len koren.Stomatochirurg to aj nareze mne tak rezali ďasno
u sikovneho chirurga a vhodneho zubu to su aj sekundy a nie 10min bolesti a tahania ako u zubarov bezne byva 🙂 ... najdlhsi cas je cakanie tych 5min nez zabere anestezia.
Lenze je ine vytrhnut zub s jednym rovnym korenom a ine je dostat von napr osmicku s dvoma korenmi ulozenu priecne. Bezny zubar taketo veci nerobi, tam uz treba rezat dasno, niekedy sekat do kosti, zasit… dobre, ze tvoj zubar pozna svoje hranice a posle ta niekam, kde ti budu vediet lepsie pomoct.
@sissy27 Ja to mám hore naľavo zub múdrosti,mám z neho polku odlomene a už sa to nedá zachrániť len vytrhnúť.
Úplne v pohode to bude,mne dorabal kosť a iba s inekciou,vôbec nič som necítila
A cenovo koľko to vychádza?Viem že v každom meste sú iné cenníky ale tak približne
Na niektore zuby je indikovana celkova anesteza. Zalezi od konkretneho zubu. Napr moze byt krivy koren, velmi blizko nervu.
@guudy u dospelého človeka, ktorý nie je postihnutý sa celková anesteza nedáva. Jedine keby veľmi chcel kvôli strachu. Kvôli krivemu korenu alebo to, že je koreň blízko nervu sa rozhodne neuspava. Urobí sa CT a je to zákrok za pol hodinu.
@autorka - vytrhnutie zuba alebo jeho chirurgicke odstránenie je bežný zákrok u chirurga. Cenovo je to fakt veľmi veľmi rôzne. Niekto to urobí za 50 eur a niekto za 400 eur.
Ja som platila 80 v Ba pred 4 r stomatochirurg na zdravotnom stredisku
Mám super skúsenosť, strašne som sa bála ale bolo to v pohode. Normálne dostaneš lokálnu anestézu, vytiahne zub, možno zasije a vybavené 😊
Chirurg je najlepšia voľba. Mňa stali osmicky cca 170 Eur jedna.
ked na to pozrie, tak sa rozhodne. Kazdopadne to bude menej bolestive ako od zubarky. Mne trhali okrem jedneho zuba vzdy iba chirurgovia, prave koli korenom.