Ahojte. Stále viac a viac rozmýšľam nad spánkovym poradenstvom, keďže od narodenia mladšieho syna sa s uspavaním a spankom veľmi trápime (teraz ma skoro 6 mesiacov). Zaspáva na rukach, spi na rukach, v noci je každé dve hodiny hore a vstava o 5.
Keďže to ale stojí veľa peňazí, nechcem investovať do niečoho, čo nám nepomôže. Je tu niekto, komu to nepomohlo? Čítala som vela pozitívnych recenzií, ale je mi jasné, že zle si na svoju stránku nedajú.
Viete odporučiť nejakú konkrétnu? Ďakujem 😊
Pozri si blog prosimspinkej.cz, pose ho spankova antropologicka, venuje sa spanku deti, ma o tom aj knihu a je super
je to len o spankovom rezime, o nicom inom. Stanov si presne cas kedy bude dieta vstavat a kedy bude chodit spat a riad sa podla toho, moja si zvykla na to za jeden den a na druhy den len cez den do kocika a za minutu spala, vecer sme uz tiez nemali problem. Proste mu dopraj spanok vtedy ked ho ma mat a tolko kolko ho potrebuje, tak aby ti to vyslo na cely den. A to ze je v noci hore velakrat, to je bezne a este ked zuby pojdu... Ja som k tomu pristupila ked mi moja vtedy este polrocna odmietala spat v postielke a vzdy po prelozeni sa zobudila a ja som z toho uz bola vycerpana. Napisala som si casy, aby mi to vyslo na cely den a fungovalo to. A taktiez odporucam nosic, ak nevie dieta zaspat, tak pomoze a budes aj ty spokojna a hlavne babo. Drzim palce 🙂
My sme to absolvovali a mam zmiesane pocity. Musim povedat, ze v konecnom dosledku mi to nieco dalo, uvedomila som si niektore veci a ano aj to pomohlo, avsak trvalo to ovela ovela dlhsie ako samotnw poradenstvo. Asi tak pol roka dlhsie. Za mna osobne je ta cena premrstena. V ramci poradenstva je vlastne email jedenkrat denne s reakciou na preodsly den a tipy ako pokracovat dalej. Ja som z toho bola ale totalne frustrovana, lebo som nevedela ako mam reagovat pocas dna, ked babo nereagovalo podla planu a mala som pocit, ze sa len tocime v kruhu. Je tam tusim aj nejaky rezim, ze je kocka nonstop na whatsappe co by bolo super, ale tam uz ta cena bola extremna. Ak by som to mala odporucit, sama neviem. Pretoze ako hovorim v konecnom dosledku som si z toho nieco zobrala, dodrziavala a casom to aj pomohlo, za tu naozaj vysoku cenu som vsak ja osobne cakala ovela viac a keby stravin par hodin na googli, citam clanky a studujem teoriu, tak by to asi malo rovnaky efekt. Ak by vsak bolo problemov viac a bola by som uz naozaj zufala, tak by som to skusila. Aj ja ako mierny kritik si dovolim tvrdit, ze na 100% ti to v niecom pomoze a zlepsi situaciu, aj keby to nebola hned cela prespata noc.
@moorteena zbytocne vyhodene peniaze.pred 3mesiacmi som si to zaplatila.uz lutujem.a pda mna posiela kazdej mamicke to iste.ako aj pisu tu vyssie,je to o rezime.
A dalsia vec ,kazde dieta je ine,jedinecne,s inymi potrebami..jedno vie zaspat samo,ine potrebujem citit mamicku.neda sa to vsetko podla jedneho metra naordinovat na kazde babo.aj keby sme velmi chceli.
ked chces blizsie info napis spravu.
@moorteena presne ako pise @lucilaines
Zmena trva ovela dlhsie ako 2tyzdne co s tebou "komunikuje"
A to ovela dlhsiie ked sa zamyslis,babo sa predsa meni z tyzdna na tyzden..takze aj ten spanok,vsetko,pojdu zubky,bude soplik..
Ak ked tym prisnym rezimom co ti bude radit nieco docielis.o mesiac to moze byt zas cele inak.ako u nas.
Kazdopadne si ta baba dobre zaraba a bezradnych mamickach..smutné
Baby prvy rok je narocny, vydrzte ono sa to zlepsi. Uvedomila som si, ze dieta ma svoj rezim a potrebu spanku aj jedenia, ktore si urcuje samo a tomu som sa prisposobila. Darmo naordinujete plan spanku ...tiez by ste nezaspali keby vam urcili, ze o 20.00 pojdete spat. Ak sa vam da oddychujte, ked zaspi fungujte s volnejsim tempom. Pozorujte, kde sa mu dobre spi...kociar, postielka, postel len tak na koberci na podlozke, v tichu, v rusnejsom prostredi...
Tak ja napíšem skúsenosť mojej dobrej kamarátky, s ktorou máme rovnako staré deti (8 mesiacov ) .Jej dcérka mala veľmi zle spánky, niekedy mali noci , kedy sa budila každú hodinu , cez deň jej spala max 40 min po trikrát . Kamoškam chodila ako chodiaca mŕtvola, unavená, nevyspana, bolo mi jej veľmi ľúto .Práve tréning absolvuje už druhý týždeň, ide presne podľa plánu, a ja jej odrazu závidím , ako jej maličká krásne spinká a normálne uvažujem ,že tých 100 eur zainvestujem aj ja.Prvy týždeň je náročný, samozrejme ,veľké zmeny pre dieťa aj pre rodiča .Ale stojí to za to.. je z nej bábätko ktoré dokáže zaspať bez pomoci, tým pádom aj keď sa zobudí ,spinká ďalej a jej poobedny spánok trvá dve hodiny a v postieľke, čo predtým neexistovalo .Sama som prekvapená, ako im to rýchlo ide ...Kamoška je plná energie, tým pádom si dokáže oveľa viac užívať malinkú ....a keď je spokojná maminka,
tak aj spokojné bábätko ...takže toľko 🙂 Držím palce nech sa rozhodneš akokoľvek .
Je to metoda Kazde dieta sa vie naucit spat.kup si knizku za 10eur a usetris hodne. 2tyzdne stoja 140eur. Mamicka si nasla uzasny biznis...zavidim jej..privyrobi si riadne..
@katrina1412 pochybujem o tom co pises.za tyzden je to nemozne.hovori to sama ta mamicka,mentorka ..ze za tyzden sa nic nezmeni..ak tak len na chvilu.pojdu zuby,bude mozno nejaka choroba ,dieta sa vyvija,viac vnima,meni sa spanok..
@laura0107 písala som dva týždne , ale nevadí 🙂 To je vedľajšie ....nemám potrebu si vymýšľať a kamoška už vôbec nie ..ak neveríš, to je tvoj problém 🙂 ak to tebe nevyšlo, nemusí ostatným ....bola rázna, vydrzala tri dni veľkého plaču, plakala spolu s malou, písala som,bolo to ťažké ...dnes zaspala za desať minút sama v postieľke .. Zuby jej idú už dva mesiace jeden, za druhym...malú musela uspavat na rukách. Nemám chuť sa tu hádať, ani niekoho presviedčať, to nemám za potreby ...Nie je to tiež jediná mamička ktoru poznám, čo pomohla ...
@katrina1412 vidis,ja zas niesom jedina z mojho okolia ktorej nepomohla..
To je jedno ci tyzden alebo dva tyzdne..pani uvadza ze to je kratky cas na zmeny..*k tvojej poznamke ...
Ja len pisem svoj nazor,ze sa daku tie peniaze usetrit kupou knihy..pisu tam to iste..
@ivangeline chcem sa spýtať zmenilo sa niečo aj u vás, boli ste alebo skúsili poradenstvo? Máme to isté..
@annie34 zmenilo. Netreba sa vzdávať. Už si viac rozumieme. Vie spať cez deň lepšie, málokedy musím vyťahovať nosič a fitloptu. Avšak teraz mala 9m a asi máme regres, nie je to také zle, len chce viac prsko a skoro sa ráno o5 budí... No už je veľká z nie je to taký problém, že nespí, i keď mrzuta a nervózna vie byť, no to je povahou. Je cholerik a namiesto útlmu, keď je unavená, je len nervózna a ešte viac aktívna. Máme však už svoje zvyky a aj metódy, ako zistiť, či treba spať. 🙂🤣 Môžem viac napísať do správy.
@ivangeline vyskúšala si to poradenstvo?
@zibi ...nie. Zvladli sme to bez neho. Mala ma rok a mesiac a budi sa rozne cez noc. Niekdy 2 az 3x ale niekedy ma zlu celu noc. Je to proste citlive dieta. Ked idu zuby ci boli brucho... Cez den spi vsak dobre. Uz len raz a nemusim sa trapit. :D Zvykla si. Spava aj 3h na obed. Tolko mi dokopy cez den nespala asi nikdy....
@ivangeline a aké ste mali problémy? Budila sa v noci a co robila? Plakala? Bola cula?co si skúšala? Môžeš aj do IP.. Dik
@moorteena tiez som chcela vyskusat spankovu poradkynu, ale nakoniec som zvolila obline prednasku pre konkretne obdobie. Celkom mi to aj dalo a tiez som si nieco precitala na jej strankach lepsispanokbabatiek.
Malu som rok a kusok uspavala na rukach, asi v 14. mesiacoch som si povedala dost a zacala som ju uspavat v postielke. Zobrala si plysaka a isli sme “bojovat”. Trvalo mozno 3 tyzdne kym si zvykla, ale bolo a je to o neustalom sadani si, kopani, suchani hlavy po matraci, vyhadzovani plysaka, milion krat jej poviem lazkaj si, uz musis spinkat, teda stale pri nej sedavam, ale aspon som odburala ruky, lebo uz je tazka.
Tiez bolo obdobie, medzi 9-10 mesiacom, ked sa budila od polnoci kazdu hodinu a ja som bola psychicky v koncoch, vtedy som ju zacala davat k nam na postel, ale nato si nezvykla, uz teraz spi v postielke aj celu noc. Tiez jej obedny a nocny spanok sa skvalitnil, pocas obeda vie potiahnut aj 2 hodinky, ale uz bude mat rok a pol. V noci sa obcas trocha budi, vacsinou jej staci dat cumel a zaspi, len ten chcem tiez uz zrusit nadobro, hoci ho mava iba na spanie.
Myslim, ze je to dost individualne ci ti pomoze na 100% spankovy poradca alebo len ciastocne. Mozno som to mohla skusit, ale nemali sme zrovna financie a stale som to odkladala az sa to zlepsilo samo. Na druhej strane, mozno trochu “dospela” mala a ja som teraz v ovela vacsej psychickej pohode, a mozno ani spankovy poradca by mi pred pol rokom nepomohol, lebo som bola mimo.
Hehe, ja len, že mám podobný problém. Čakám do konca 6.m a potom to skúsim... 😩