Ahojte,
čaká ma prevdepodobne operácia karpálneho tunela na oboch rukách. Aké máte skúsenosti? Reálne sa to naozaj po nej upraví? Ešte ma zaujímajú konkrétne skúsenosti s tým, kde ste prípadne boli spokojní s operáciou v BA.
Ďakujem
@alienka000 moj pcino bol na obe ruky. operacia mu pomohla teraz ma pokoj. ako bolo pisane robilo sa to v lokalnom znecitliveni.
@xevulax Prosimta a robili mu obe naraz? A ako dlho realne sa potom liecil po operacii doma?
nerobia sa obidve ruky naraz. Najpr sa urobi jedna, ked sa zregenerujes, tak potom druha, teda aspon u tas to tak robia
@alienka000 nie nie robili mu po jednej, aby mohol.pouzivat ruku Ja si to nepamatam ze kolko sa liecil ale isto do mesiaca bol uz fit
@alienka000 ahoj ja som po tej operácii cca 2 mesiace musím povedať že problémy ktoré som mala predtým som od toho dňa už viac nepocítila a cca po 3 týždňoch som normálne fungovala. Operovali mi pravú ruku, obidve naraz robiť nemôžu to by si nemala ako fungovať. Ak niečo potrebuješ detailnejšie pýtaj sa 😀
@drobcek26l no super pocut take nieco od niekoho co to ma za sebou. Mna znama strasi zevraj sa to vrati a take... A prosimta realne si kolko bola na PN?
@alienka000 môže sa vrátiť ale nemusí, za ten pocit potom že mas pokoj to stojí. Co sa týka PN záleží na tom akú mas robotu napríklad ak si v kancelárii mozes na druhý den ísť do práce. Ja som v den operácie napríklad vešala oprane prádlo alebo upratovala. Ak pracuješ manuálne a používaš pri tom ruky rátaj s tým že asi tak 3 tyzdne je problém s rukou niečo potiahnuť alebo zatlačiť. Dlho mi robilo problém oskrabat zemiaky, zatlačiť nozom s hlavne budeš tam mat cca 5 stichov a tie sa vyberajú az 2 tyzdne od operácie.
@drobcek26l a to si nemala ani rehabilitacie ? ja som celkovo marodila 3 mesiace
@nika82 nie ja som ich odmietla aké nemala som absolútne žiadne problémy
@drobcek26l ja som musela ruku aj prsty rozhybat
@alienka000 podstúpila som operáciu pred 5 rokmi, odvtedy mám pokoj, no teraz začína trpnúť ĺavá ruka😞 asi bude potrebné podstúpiť znovu, ale teraz na ĺavú ruku
ahoj, viem to iba z pohladu sestricky. Operacia sa robi v lokalnej anesteze, ruku po operacii budes mat v zavese a je tam nejaka doba, kedy ju nebudes moct namahat.
Co som sa rozpravala s pacientami, tak sa im priznaky ulavili po operacii.