Ahojte. Mám 21 rokov, boli mi zistene extrasystoly, podľa holtra okolo 640 SVES. Dosť ich cítim pri hlbokom nádychu do pľúc alebo pri fyzickej aktivite. Predpísal mi doktor Rytmonorm 225 jednu rano , jednu večer. Ešte som ho nebrala lebo podľa pribaloveho letáku ľudia nemôžu obsluhovať vozidlo pri brani lieku čo ja si nemôžem dovoliť kvôli práci a za druhé že vraj znižuje aj srdcovú frekvenciu, čo som pochopila že to je zníženie srdcového tepu. A bojím sa jo brať. Mal niekto s týmto liekom skúsenosti, poprípade aké účinky ste mali? Dakujem vám 🥰
@janka_23 dobrý deň prosím vás a máte aj nepravidelný tep? Lebo ja má tep od tých 58-100 kedy ako a nepravidelný aspoň tak mi ukazuje na tlakomery keď si doma meriam, niekedy dobrý a niekedy nepravidelný, preto neviem či ho mám užívať
@marika1066 neviem, nemeriam si tlak ani tep. Lieky neužívam, dokazem fungovať aj bez nich úplne v pohode
@janka_23 ďakujem za odpoved, ja neviem čo sa so mnou deje, je mi dobre a z ničoho nič mi príde zle, tlak mám už zázrakom nízky až veľmi a tep raz dobrý raz nepravidelný , chodím len po doktoroch a nič sa nedozviem
@marika1066 ja som bola v suscch v Banskej bystrici, niekoľkokrát som mala holter, záťažové EKG a echo srdca. Neviem aké vyšetrenia si absolvovala ani ci ti povedali ze tvoje problémy spôsobuje srdce, možno je to niečo ine
@janka_23 EKG som mala dobre , ale keď si meriam tlak ráno mám okolo 80-90 ale vwcer už okolo 50-60 a ukazuje nepravidelný tep, doktor mi dal rytmonorm ja sa mu neviem dovolat či to mám brat či nie
@eva1831 ked vam ho predpisal berte ho, extrasystoly niesu dobre potrebujete ho
Z extrasystol sa rozvinie maligna arytmia, na ktoru sa aj zomiera