Brali ste tento liek?,ake mate skusenosti?mne ho psychiatricks predpisala podla potreby ak by som nemohla spat
pomôže. Na krátkodobé použitie je OK...
@natuska87 15 rokov? To už je závislosť...veľmi nebezpečné. Priateľka asi ani nemá tušenie ako sa zahráva so zdravím...
@baby26 a nezabudni, ze lexaurin sa vobec neodporuca v tehotenstve, lebo je to strasny sajrajt --- na margo tvojho vymyslania s tehotenstvom.
@deti95060810 ja si to myslím tiež, len jej to nehovorím...Ale, v podstate, jej to už nijako nepomôže...Je už v dôchodku, nič nerieši.Je vdova, deti v USA, bez priateľov, nak😉oľko sa presťahovala...
@baby26 užila som ho jediný krát keď som robila skúšky na vodičák, mala som obavy keďže je to liek na predpis a "naordinovala" som si ho sama (cez známeho som sa k nemu dostala) musím povedať že mi veľmi pomohol... Som veľký streser, dokážem si privodiť strašné stavy úzkosti... No určite by som neodporúčala brať ho nejak dlhodobo, ako jednorázovka nevidím problém ak treba...
@natuska87 15 rokov? To sa aj da? Nechcem vediet ako by na tom bola keby ich musi teraz vysadit..
Je to velmi efektivny liek, ked sa pouziva obcasne v stave potreby. Ma rychly nastup ucinku a naozaj pomaha. Dlhodobe pravidelne uzivanie vedie k zavislosti.
@lucka12399 nevysadí...Na trhu sú zrovnateľné náhrady.A lekár jej to nevysvetľuje, lebo vie, že zbytočne.Ona si to uvedomuje tiež / myslím si/, ale jej už o nič nejde...Prežila zložity život, je sama ako prst /okrem nás, pár susedov/, nikomu tým neškodí...mentálne je v poriadku, len niekedy prepadá smútkom...Premieta si život,v manželstve sklamaná, v práci úspečná a vysoko postavená.Je dobrou priateľkou, aj ja ju nechám tak, čo sa liekov týka...Ale závislosť tam isto je😎
Tak ja napíšem vlastnú skúsenosť užívala ho moja mama tiež asi 15 rokov,zo začiatku som nevenovala tomu nejakú pozornosť,užívala ho a neriešila som dokonca som netušila aký je to neskutočne návykový liek,až po case som zistila ze psychiatricka jej ho uz nechcela predpisovat lebo zbadala ze je na nom závislá,tak si mama pekne podchytila nejakú lekárničku ktora jej ho predávala bez receptu,no nechcite vedieť co to s nou spravilo,akože totálna troska nic ju nezaujímalo len ako zohnať lexaurin,potom ked bola pod vplyvom lieku len sa lutovala aky ma ťažký život,väčšinou dna prespala,to ze ani jej nic nechutilo jesť ani nehovorím vychudla na nejakých 46kg,boze co som sa jej nadohovarala naprosila sa aby prestala s tým,ale to sa uz nedalo bola to závislosť ako vysita....az raz dostala velmi silný zápal močových ciest a musela byt hospitalizovaná v nemocnici kde sa to vsetko prevalilo nemala svoju dávku lexaurinu dostala silny epilepticky záchvat a uz to išlo automaticky bola presunuta na psychiatrickú kliniku na odvykacku,tam bola 3 týždne...no poviem vam neverila som ze sa to da tak rýchlo vyliečiť zo zavislosti postupne jej znižovali dávky az ho ma vysadený úplne teraz je prave rok odkedy je cista a neuziva už absolutne nič,ako je z nej úplne iny clovek pribrala 20 kg a zije znovu normálny zivot...ale vravím ona ho brala dlho a postupne zvyšovala davky denne zjedla aj 15 tabliet 3mg lexaurinu takze tam bola obrovská závislosť...lebo ak sa užíva dlhodobo prestáva účinkovať a telo si pýta stale viac a viac.....ja sa čudujem ze na to vsetko kolko to jedla nezanechalo to na nej stopy...lebo ked bola pod vplyvom tych liekov vela krat nevedela ani aky je den aj večierok tme sa vybrala do obchodu ze ved je rano atd...no velmi zle spomienky mam na to a velmi trápenia mi to prinieslo,teraz som veľmi vďačná ze takto to dopadlo a mama si este moze užívať zivota zo zdravým rozumom.
@natuska87 no veru tie nalady bývali tiež hrozne,raz bola moc placliva raz kadekomu vynadala a ten nepritomny pohľad,myslím ze ani nevnimala koľkokrát co som jej hovorila,casto opakovala to iste dookola...teraz si ani na vela veci nepamätá z toho obdobia,dokonca ľutuje ako premárnila tolko rokov života
Užívala som, neodporúčam. Stavy úzkosti a tetanické záchvaty potlačil, no bola som ako zombie. Spomalené reakcie, neustále ospalá, poruchy pozornosti, tiekli mi sliny, strácala som sa v čase...nevedela som fungovať vôbec.
brala som ho asi pol roka na depresiu, bolo to fajn, akoby som sa nahulila, lenze ked som si povedala, ze ho treba vysadit a zlozila tie pomyselne ruzove okuliare, realita bola cierno cierna a tmava, cize bola som v sracke ako na zaciatku a musela som si cez tie depky prejst tak ci tak.
Hodiť do koša :-/ viem o com hovorím, muž je lekar. Psychiatri skúšajú aj keď netreba.
Na spanie sa dajú kúpiť lieky na prírodnej báze, pomáhajú.
@lenqua_12325 prepáč, ktoré pomáhajú? Teda voľné dostupné. Vyskúšala som všeličo, ale s tým, či bez toho, úplne jednako... Kde sa podeli časy, ked som hneď po padnuti do postele bola mŕtva 😁?
@katenka2 mala som jedny lieky ale kúpené zo zahraničia zaručene fungujú. Volajú sa Songha Night. Kupujem ich v Jordánsku. Mali by sa dat objednať z internetu.
@lenqua_12325 Ale to je riziko, cez internet...Nemusia byť pravé...😲
@natuska87 ale kde... Krabička originál zabalená.vzalepena... Ide o čisto prírodny kvalitný liek. Tam sa netreba báť. To Číňania nepredávajú :D :D majú ich arabské krajiny a tam som nestretla človeka užívajú antidepresiva. Fungujú povacsin na liekoch na rirodnej báze ktoré sú takej kvality, že netreba jest odpad ako dodávajú do našich lekárni a lekár môže predpísať len to co ma k dispozícii... no už ako uznáte za vhodné ja nemôžem cestovať každý mesiac do Jordánska po lieky, preto ich objednám. Aj na ebay ich predávajú.
@lenqua_12325
@lenqua_12325 To sme sa nepochopili...Ja o kultúre toho národa čo, to viem...Mám pochyby o "priamosti" niektorých predajcov.Aj na Slovensku sa rieši veľa prípadov, kde ľudia objednali od "renomovanej" spoločnosti a boli oklamaní...Naposledy v relácii Reflex, kvapky do ucha...A som si vedomá, že do rizika pôjdem aj, kdekoľvek inde...Objednám, skúsim.😉
@katenka2 ja som tiež počula, že moc nepomôžu, ani neuškodia...Všetky tieto výživ.doplnky sú zložené /takmer/ z rovnakých byliniek...Napr. taký Neospan a pod., obsahujú kozlík lekársky a nejaký esenc.olej z citrus.plodov, na zoslilnenie účinku kozlíka.Aj ten doplnok, ktorý nám tu popísala @lenqua_12325 , Songha, je urobený z týchto byliniek.😉
Mne psychiatricka povedala ze sa v tehotenstve moze
Ale ja mam len obcas nie stale iba ked nezaspim s inym liekom a iba polku tabletky
@baby26 najvacsi bordel co existuje!!!