Dobrý deň mám alergiu na mlieko (nie intolerancie laktózy) a chcem sa spýtať čo by som mal robiť keď už niekedy predsa zjem niečo čo obsahuje mlieko a je mi potom zle co by som mal vtedy robiť pomôžu nejaké lieky? Poraďte mi prosím budem len rad 😄 príznaky mam teraz veľmi hrozne mávam závraty trochu aj búšenie srdca a chodím aj na záchod a hlavne to zvracanie poraďte mi co by som proste mal robiť ako by so. Mal postupovať av takomto prípade ci sú aj nejaké lieky na zmiernenie resp. Aké lieky by som si mohol dat
Ked je alergia, tak sa tomu vyhybaj uplne. Ja alegiu sice nemam, ale dcera ano. Len cez kojenie do nej presli alergeny a mala krvave hnacky. Hrozne niečo.
Skús nahrady ako ryzove, ovsene, mandlove mlieka, kokosove a makove su tiez fajn.
Opatrne pri soji. To mlieko mi chuti najviac, ale je to skrizena alergia s ABKM.
Je to na prd, viem. Ked mam chut na sladke, tak si ho musim sama upiect.
Ale už napr v DM nájdeš super susienky ci nutellu a pod.
Isto by som vedome nejedla nič z mlieka, črevo sa ppskodzuje a moze vzniknut nie len zapal či pokles imunity, ale v starobe aj rakovina hrubého creva a ppd.
Určite nejedz nič mliečne. Ani nič, čo mlieko obsahuje. Hej, budeš to mat teraz náročnejšie, budes musieť chodiť jedavat do veganskych restik, zmrzlinu si dáš tiež už len s označením vegan, do McDonaldu už nebudeš môcť ísť (ale hranolky sú v pohode - do toho mlieko nepridavaju). Sladkosti si budeš kupovať len v bio vegan obchodoch, DMka bude tvoj najlepší kamoš - ale ver, že hoci to tak vyzerá, nie je to ani trochu obmedzujúce. Ja sa z mlieka vždy vyhadzem, takže som sa ho vzdala dobrovoľne a je to uuuplne v pohode. Dá sa kúpiť vegan syr, keď doma varis a potrebuješ tam dat mlieko, dáš rastlinné. Už aj v obyčajných obchodoch kúpiš rastlinnú smotanu na varenie, rastlinnú smotanu na šľahanie, aj rastlinnú vyrobenú šľahačku. Nie je problém kúpiť ľadovú kávu s mandľovým ci kokosovým mliekom, keď idem s kamoškami na kávu, pýtam sa vždy obsluhy, či majú nemliecnu náhradu, v 90% kaviarňach (aspoň tu v BA) majú aspoň sójové mlieko, doma si zalievam kávu ovsenym. Dá sa žiť absolútne rovnako, ako si žil doteraz a 100% milk free. A neprídeš o nič, len budeš musieť viac vyberať a nájsť si obchody a podniky, kde zoženieš jedla a potraviny bez mlieka a nemliecne rastlinné náhrady.
Alergia na mlieko nie je nič výnimočné, skôr sa čudujem, ako to, že ju nemá 100% populácie - človek predsa nie je teliatko, nevyzerá ako teliatko, nespráva sa ako teliatko ani nemá tráviaci trakt ako teliatko a napriek tomu pije materske mlieko pre teliatko 🤷♀️ najlepšie celý život 🙈🙈🙈 je to normálna reakcia organizmu. Našťastie, dnes už sú mnohí ľudia uvedomeli a potraviny sú už prispôsobené aj ľuďom, ktorí mlieko zo stravy vylúčili (z akéhokoľvek dôvodu).
Jedz pravidelne probiotika 2x denne, vypýtaj si v lekárni nejaké dobré, to ti zreguluje črevnú mikroflóru a potom, keď na niecej oslave náhodou zjes kúsok torty, v ktorej je krém z mlieka, tak nedostaneš hnačku, maximálne ťa trochu nafukne. Moja mamina to má tiež a užíva probiotika a je to pre ňu super. Lebo hlavne, keď ideš na návštevu ci na oslavu, svadbu, atd, tak nie všetci majú vegan zákusky a vegan omáčky. Probiotikami to zmiernis na znesitelnu úroveň. Ale tam, kde si môžeš vybrať, tam kde si nahlasujes vopred stravu a podobne, tak vždy uvádzaj bezmliecnu. Aj v hoteli, keď nahlásis vopred alergiu, nemajú problém ti robiť na požiadanie bezmliecnu stravu, keď sú švédske stoly, tak vždy si vieš vybrať aj bez mlieka a do kávy oni majú vždy aj sójové, treba si pýtať.
@elementissa ake probiotika užívas ? Vo väčšine je mliecna bielkovina alebo laktoza
@ivca88 ja neuzivam, iba mamina. Ona ma nejake PRO-Fix 6? Môže byť taký názov? Musím sa jej spýtať, ale v tých nie je mliečna zložka na 100%, ona je zdravotná sestra, dáva si na to pozor, čo obsahuje aký liek
@elementissa ja som hľadala nieco malej a dokonca aj take, ktore by mohla, mi v konzultacii s vyrobcom neodporucili.
Probiotika sa proste ziskavaju z mlieka ☹
Ja jem len veganske vitaminy veg1 a vapnik
Ja beriem tiež probiofix ci ako sa to vola v zadu je napísané že obsahuje laktózu a proteíny kravského mlieka to mi predpísala doktorka a tak som išiel ešte raz sa ňou že akože ci sa ne pomýlila že ja mám alergiu na mlieko že proste to nemôžem a ona mi povedala ze on ten liek veľmi dobre pozná že tam nieje nič a ze aj keď je tak to je v takom množstve že to mi nemôže uškodiť tak neviem no ale verím jej je to dobrá doktorka tak to beriem
Ja ako aa snažím vyhýbat všetkému nič absolútne som nejedol len teraz som mal také chvíle že sme pomaly každý týždeň boli na oslavách a ako keď som videl ze je niekde mlieko tak som to nejedol ale neviem ci náhodou v pecive nebolo a tak určite som nejaké stopy zjedol ale čo už 😔😄ale škoda no lebo ja to mam už 3 roky a minulý rok som úplne všetko všetko jedol z mlieka už som mal. Pocit ze to nemám. Ani každý deň normálna strava sladké a tak už som aj na to zabudol ale tento rok je to zasa také hrozné no nevadí budem mat 16 a snáď to niekedy v dospelosti prejde alebo sa to aspoň zmierni 👍😄🙂
Teiz by existoval na to nejaký liek alebo nejaká látka že telo si to mlieko osvojí a začne ho normalne zniesť škoda no
Nie. Alergia je trvala. Nemala by sa ignorovat lebo chronicky zapal creva pride po rokoch s vaznymi zmenami. Z Probiotik je ProbiofixInum urcite dobry. Viem to od lekara immunalergologa.
@banan313 v prvom rade by si mal prestať jesť mliečne veci, veď robíš zle len sám sebe :(
@ivca88 celkovo napr. pri potvrdzovaní /vyvracaní/ alergii často nevedia doležité informácie..velmi sa držia výsledkov / napr z krvi /, ktoré možu byť skreslujúce - hlavne u detí..ano v Hylaku sú príd látky, ale celkovo obsahom a zložením bakterii je odporúčaný na obnovu mikroflory v črevách..po nom vidím účinok, kdežto po probiotikách ani nie..a zase brat to tak, že najprv "kašlem" na trávenie a potom si dám zázračne Hylak a tento ma vylieči- tak to zase nie../všeobecne/
@luba41 ale aj tak to tam obsahuje. Ja si neviem predstaviť, čo by ho urobilo zase s malou. Ja byt vami, neodporúčam to ako uplne bezpecny liek.
Toto je sice forum, ale pre mamicky. Niekto si to prečíta, skusi, a spravi velku blbost.
Moja dcera je tak alergicka, ze mala krvave hnacky. Nie je to len o tom, ze ju zduje, ako to ma dospelak
@ivca88 ja som teraz v grecku dostala Dr. Wolz, Lebensaktive Spezialhelfe - bezlaktozove probiotika z nemecka . Su skvele. Ked pojdem do Nemecka pracovne, tak si donesiem par beleni.
@kittykat22 a su to tabletky ? S malou mam problem, moze len kvapky. Tabletky pochopitelne nezje.
Ale tým ze kojim ( drzim tu dietu s ňou, aj ked ja nie som vobec alergicka, ale tak, vraj je dojcenie pre ňu najlepsie )tak ma probiotika aj zo mna.
Cize neriesim to nejako surne. Ak jej alergia nezmizne, tak nieco najdeme ked bude velka
@banan313 podla toho co pises mas akutny zapal v crevach sposobeny laktozou. Je to nebezpecne, pretoze mas oslabenu imunitu ale mozes dostat crohnovu chorobu alebo neskor rakovinu criev. Taketo akutne stavy su pri zisteni intolerancie - lebo si nedodrziaval dietu. Hned ako s tym zacnes, tak stavy pominu, a neskor ked si sem tam nieco mliecne das, uz nebudes mat taku sialenu reakciu. Ako pisu vyssie tak prva pomoc su probiotika, druha hylak. To ze liek funguje vies do cca 10 minut po zjedeni. Zacne sa ti grgat 😀 a okamzite pocitis ulavu. Nieco take, ze to zaberie po 3-4 davkach, dnoch u laktozovej intolancie neplati. Nie vsetky probiotika na teba budu ucinkovat.
@ivca88 syn ma tiez intoleranciu a ja mu to podavam tak, ze dam do velkej striekacky z panadolu vysypem prasok ktory z kapsle, naberiem vodu, zamiesam, streknem do ust a necham zapit vodou 🙂
@kittykat22 ale teoreticky, laktoza nie je problem. Cize to ze su bezlaktozove, nepomoze.
Na laktozu ma coliprev či co lactose, kedze aj moje materske mlieko ma laktozu.
Starsi - moj manzel a dcera maju len intoleranciu laktozy, takze oni užívajú enzym laktaza, a mozu jest čokoľvek. Tam je to easy..
@kittykat22 pocuj,na intoleranciu chod do DM drogerie. Uz to maju aj u nas na SR ( ja mam z rakuska ), mas enzymi laktazy 6000 a aj 12 000.
Su uplne malicke. Trojrocna dcera mi ich v pohode zje.
Malickej davam tieto kvapky. Kedysi mala coliprev ale ten ma vela cukru v sebe. Nechcela som zbytovnu chemiu .
Toto ma cistejsie zlozenie
@kittykat22 ale autor pise o alergii, nie intolerancii.
Pozor na to.
To su rozdielne veci.
Pri alergii nepomoze nic. Nič nemoze jest.
Pri intolerancii staci kupovat minus L produkty ( bezlaktozove) alebo kupovat laktozovy enzym = laktazu ( to čo som ti fotila )..
Pri intolerancii dotycny nema problem prijať bielkoviny, takze mliecne produkty moze bezpecne zjest .
Pri alergii ma telo alergicku reakciu, koza je kolko krat potom atopicka. Moze to mat dlhodobé nasledky na inunite aj na celkovom zdravy..
Tam nesmie prijat nic, co ma kravsku bielkovinu Kolko krat ani hovadzie maso ( ja ho malej nemozem dat ). Ale bacha aj na ovcie či kozie produkty. A aj na soju..
Pri laktoze je skrizena alergia na vajcia - bielka. Moj muz ma hned flaky a traviace problemy ked zje vela vajec. A dcerke tiez vysli vajcia v testoch na krv.
Tam nepomoze nic. Len sa tomu vyhnut.
Kolko krat som kupila bezvajecne cestoviny a nakoniec mali ,, mozu obsahovat vajcia, mlieko ".
Vravim si, budu to len stopy, zjedla som ich a mala na druhy den mala krv v stolici .
Proste nemozes prijat nic, čo obsahuje ten alergen - u malych detí. ( u dospelych je to uz o tolerancii. Niekto stoleruje stopy, iný nie )
@ivca88 ja mam tiez alergiu a mozem niekedy nieco zjest. Nie kazdy ma tak extremne prejavy ako ty. Zjavne vasa rodina ma siroke spektrum alergii a intolerancii, a to co ty pises nie je moc bezne. Ja mam alergiu, manzel aj syn ale niekedy si nieco mozeme dat a zladime to probiotikom alebo hylakom. A sme ok. Zbytocne zakladatela strasis svojimi hororovymi skusenostami. Navyse intolerancie a alergie maju aj kludove obdobie, do ktorych ked sa trafis tak aj ked si nieco das, budes v poriadku. To o com ty pises som pocula, ale to su extremne pripady prejavov.
@banan313 ahoj. mam to s dcérkou spolu. ja mávam napr ťažké hnacky a pomáha mi čierne uhlie jednorazové a bylinkové kvapky na trávenie, značku tu nenapíšem lebo to mam v nemecku. dcérka ma naopak kŕče a fľaky na koži, ona potrebuje ľahko prehnať napr vyššie dávky c vitamínu a natrieť kozu kortikoid krémom.ona ale nemá diétne chyby, dávame pozor