Aké lieky pri chrípke, keď plne dojčím?

mamabiba
21. sep 2011

Mám 6 týždňovú dcérku, ktorú plne dojčím, ale cítim, že na mňa lezie chrípka. Aké lieky by som mohla? môžem si dať paralén alebo coldrex? Ďakujem

radlinka
21. sep 2011

Jedine paralen (pri teplote) a vitaminy (v surovom stave). Este odporucam Parragrippe homeopatikum od Boiron (dostat asi v kazdej lekarni). 😉

domeli
21. sep 2011

ja mám osvedčené homeopatikum Homeovox - aj ako prevenciu aj ako liek už počas toho, ak "to na mňa vylezie" 🙂 +kloktať slanou vodou čo najčastejšie, pri teplote kľudne paralen, ako už bolo písané. Alebo aj oscillococcinum, tiež z radu homeopatík. A spi, keď malá spí. Skoré uzdravenie prajem!

edie63
21. sep 2011

Aj mne povedali v lekarni, ze iba homeopatika, oscillococcinum alebo paragrippe.

riamim
21. sep 2011

Paralen môžeš. Neprechádza do mlieka.

kukujka
21. sep 2011

homeopatika napr.coryzalia je super mne zabera uz za 15min. a sople su prec,potom aj homeovox je dobry a ked dojcis mozes si dat aj medipyrin ten mozu aj tehotne

renatka100
21. sep 2011

môžeš aj aspirin C. Vyskúšaj tiez 100 % overený čaj proti chrípke a nachladnutiu Teekane - maju v lekarni alebo tescu a pod.

roo
21. sep 2011

Paralen chripku neodozenie (ak to vobec je chripka, pretoze ta ma dost rychly nabeh, uz by si asi bola KO v posteli, takze skor to bude nejake prechladnutie). Paralen je od teploty, ale ani s nim ako s kazdym liekom sa to nema prehanat. Az ked je teplota naozaj vysoka. Volnopredajne coldrexy a podobne urcite pri dojceni neuzivaj. Ako radia vysie - homeopatiu alebo caje, vit. C - urcite zvysit davky, na slniecko kvoli vit. D, ak uz Ta to drapne, popros manzela, nech sa viac stara o dietatko a dopraj si oddych, nech ma telo viac sil bojovat. Lahke jedla, vela tekutin, nech je telo dobre zavodnene a moze sa ocistovat, vela zeleniny a ovocia. Pri nadche cibulu - ale iba zvonku!! nakrajat, do vrecuska, zavesit ku posteli (Tvojmu nosu 😀 ), dost to smrdi, ale treba vydrzat. Horuce kupele na nohy, osusit a sups pod paplon. Aromaterapia - eukalyptovy olej (ale radsej v inej miestnosti nez je babatko). Zvhlcovat vzduch. Naparovanie nieje dobre. Veeeeeeeela vetrat!!! 🙂

zuzana.dry
19. okt 2011

Ahojte...ja mozem napisat moju skusenost...v tehotenstvach som sa vzdy liecila homeopatikami...neverila som, ze mozu zabrat...ale neskutocne...dokonca sa nimi liecim doposial a berie ich aj cela rodina...coryzalia na nadchu...homeogene na hrdlo a najma oscillococcinum...to mi zabralo aj teraz...plne dojcim, v nedelu som sa citila zle...tak ako pred chripkou, virozou...zimnica a pod...brala som oscillo kazdych 6 hodin a v pondelok...normalne v pohode som fungovala...este ma to nesklamalo...fakt odporucam...mate aj ine take dobre skusenosti?

len.petra
21. okt 2011

aj našu rodinu "zachraňujú" homeopatiká.. najmä tie voľnopredajné na chrípku - oscillo, paragrippe, homeogene, coryzalia, stodal a veľa ovocia a čaju s medom 🙂

horalka777
21. okt 2011

zázvor čerstvý nastrúhať, zaliať vriacou vodou, nechať lúhovať, scediť, trošku ochladiť a ak chceš - dosladiť medom. Mne zaberá. A vitamíny kombinované s čerstvým ovocím a zeleninou a vypotiť s Paralenom. Ja sa teda nevyhýbam ani cibuli a cesnaku - aj vnútorne 😅 a piť, piť, piť...nealko 😅

acko
21. okt 2011

koloidne striebro, cordyceps.
vela vela vitaminu C - sprav si take vit C. bomby - 2x denne po 1000mg.
ten zazvorovy caj s citronom a medom je tiez velmi dobra vec.

oskorusa
22. okt 2011

mala by so kontaktovat svojho lekara, pripadne sa poradit aj s pediatrom. zrejme nemas na mysli chripku - lebo ta sa lieci antivirotikmi a je to pomerne zavazne ochorenie, mnohokrat pacient konci v nemocnici na infuznej liecbe. ak mas horucku, skus do 38,5 vydrzat aj bez liecby - paralen do mlieka prechadza v plnej davke - mnoho volno predajnych pripravkov proti takzvanej chripke ho obsahuju - napr coldrex. S homeopatikami tiez opatrne aj s babskymi receptami - niektore bylinky nie su vhodne pre dojciacu matku a jej babatko. A v konecnom dosledku si myslim, ze to, ake lieky si mas pri tvojich tazkostiach dat, ti najlepsie povie tvoj lekar a nie mamicky na fore. Prajem skore uzdravenie.

atrami
22. okt 2011

Proti teplote ako kočky písali-paralen, ibalgin, Pri kašli a nádche bioparox.
V lekárni vždy poradia, pokial povieš, že dojčís. Samozrejme treba chránit aj malú. Ja som nosila rúšku.

sirinka
22. okt 2011

paralen, homeopatika, vit C na zaciatku ochorenia ja sidavam 2g, po dvoch hodinach dalsie 2g a potom uz podla potreby...

margot
17. nov 2011

s vitamínom C by som bola opatrná,detičky sú potom až moc čulé a nechcú spinkať 😀 ,zázvorový čaj,horúci kúpeľ na nohy a potom ich mať v teple,na hrdlo kloktať slanú vodu a môžeš cmúlať neo-angin-mne osobne rovnako zaberajú hociaké tuhé cukríky(mentolky,hašlerky) a na večer Panadol..do nosa sprej s morskou vodou,myslím,že sa nič iné nemôže 😉

lucik85
17. nov 2011

paralen ani coldrex ti nepomoze ,to iba zmierni priznaky ...na mna ked nieco lezie tak nasadim homeopatikum oscillococinum ,zazvorovy caj ,cesnak, kloktam slanou vodou a tiez nos preplachnem slanou vodou ..to mi zabera skoro vzdy

anicka1981
17. nov 2011

cripka je virus, a vsetko co si das, iba potlaci priznaky, nie chorobu samotnu, treba vylezat, vypotit, popripade, tiez by som bola za homeopatikum a mega mega davky vit c,,,,ja som bola chora asi 1 mesiac v kuse, tak, ze z tyzna na tyzden sa mi to posuvalo s tym, ze uz mi nei nebolo a potom zase, ale pri babu som jednoducho vylezat nemohla, nehovoriac, ze ani v noci som nepospala,,,, al teraz som uz ok, vit c, vela vitaminu, maly je ok, ani nekychol 😉 a to, ze deti nechcu po vit c spat , neviem na mojom to nefunguje, a dostava vit c tiez, teraz cez zimu preventivne kazdy den,,, a ked na neho nieco ide, tak zvysim davku,,,,, 😉 a este,ked tak uz nurofen, pnadol -parecetamol poskodzujepecen a oblicky(plati aj pre deti)

pimpulienka
17. nov 2011

určite len homeopatika a keď boli hrdlo septisan

maik
18. nov 2011

žiadna chémia, najlepšie je prirodné Colostrum tekuté, zabija vírusy, bakterie, silná obrana imunity, žiadne vedľajšie účinky, 3x účinnejšie ako vakcína proti chrípke - odskúšané.