Mám 6 týždňovú dcérku, ktorú plne dojčím, ale cítim, že na mňa lezie chrípka. Aké lieky by som mohla? môžem si dať paralén alebo coldrex? Ďakujem
ja mám osvedčené homeopatikum Homeovox - aj ako prevenciu aj ako liek už počas toho, ak "to na mňa vylezie" 🙂 +kloktať slanou vodou čo najčastejšie, pri teplote kľudne paralen, ako už bolo písané. Alebo aj oscillococcinum, tiež z radu homeopatík. A spi, keď malá spí. Skoré uzdravenie prajem!
Aj mne povedali v lekarni, ze iba homeopatika, oscillococcinum alebo paragrippe.
Paralen môžeš. Neprechádza do mlieka.
homeopatika napr.coryzalia je super mne zabera uz za 15min. a sople su prec,potom aj homeovox je dobry a ked dojcis mozes si dat aj medipyrin ten mozu aj tehotne
môžeš aj aspirin C. Vyskúšaj tiez 100 % overený čaj proti chrípke a nachladnutiu Teekane - maju v lekarni alebo tescu a pod.
Paralen chripku neodozenie (ak to vobec je chripka, pretoze ta ma dost rychly nabeh, uz by si asi bola KO v posteli, takze skor to bude nejake prechladnutie). Paralen je od teploty, ale ani s nim ako s kazdym liekom sa to nema prehanat. Az ked je teplota naozaj vysoka. Volnopredajne coldrexy a podobne urcite pri dojceni neuzivaj. Ako radia vysie - homeopatiu alebo caje, vit. C - urcite zvysit davky, na slniecko kvoli vit. D, ak uz Ta to drapne, popros manzela, nech sa viac stara o dietatko a dopraj si oddych, nech ma telo viac sil bojovat. Lahke jedla, vela tekutin, nech je telo dobre zavodnene a moze sa ocistovat, vela zeleniny a ovocia. Pri nadche cibulu - ale iba zvonku!! nakrajat, do vrecuska, zavesit ku posteli (Tvojmu nosu 😀 ), dost to smrdi, ale treba vydrzat. Horuce kupele na nohy, osusit a sups pod paplon. Aromaterapia - eukalyptovy olej (ale radsej v inej miestnosti nez je babatko). Zvhlcovat vzduch. Naparovanie nieje dobre. Veeeeeeeela vetrat!!! 🙂
Ahojte...ja mozem napisat moju skusenost...v tehotenstvach som sa vzdy liecila homeopatikami...neverila som, ze mozu zabrat...ale neskutocne...dokonca sa nimi liecim doposial a berie ich aj cela rodina...coryzalia na nadchu...homeogene na hrdlo a najma oscillococcinum...to mi zabralo aj teraz...plne dojcim, v nedelu som sa citila zle...tak ako pred chripkou, virozou...zimnica a pod...brala som oscillo kazdych 6 hodin a v pondelok...normalne v pohode som fungovala...este ma to nesklamalo...fakt odporucam...mate aj ine take dobre skusenosti?
aj našu rodinu "zachraňujú" homeopatiká.. najmä tie voľnopredajné na chrípku - oscillo, paragrippe, homeogene, coryzalia, stodal a veľa ovocia a čaju s medom 🙂
zázvor čerstvý nastrúhať, zaliať vriacou vodou, nechať lúhovať, scediť, trošku ochladiť a ak chceš - dosladiť medom. Mne zaberá. A vitamíny kombinované s čerstvým ovocím a zeleninou a vypotiť s Paralenom. Ja sa teda nevyhýbam ani cibuli a cesnaku - aj vnútorne 😅 a piť, piť, piť...nealko 😅
koloidne striebro, cordyceps.
vela vela vitaminu C - sprav si take vit C. bomby - 2x denne po 1000mg.
ten zazvorovy caj s citronom a medom je tiez velmi dobra vec.
mala by so kontaktovat svojho lekara, pripadne sa poradit aj s pediatrom. zrejme nemas na mysli chripku - lebo ta sa lieci antivirotikmi a je to pomerne zavazne ochorenie, mnohokrat pacient konci v nemocnici na infuznej liecbe. ak mas horucku, skus do 38,5 vydrzat aj bez liecby - paralen do mlieka prechadza v plnej davke - mnoho volno predajnych pripravkov proti takzvanej chripke ho obsahuju - napr coldrex. S homeopatikami tiez opatrne aj s babskymi receptami - niektore bylinky nie su vhodne pre dojciacu matku a jej babatko. A v konecnom dosledku si myslim, ze to, ake lieky si mas pri tvojich tazkostiach dat, ti najlepsie povie tvoj lekar a nie mamicky na fore. Prajem skore uzdravenie.
Proti teplote ako kočky písali-paralen, ibalgin, Pri kašli a nádche bioparox.
V lekárni vždy poradia, pokial povieš, že dojčís. Samozrejme treba chránit aj malú. Ja som nosila rúšku.
paralen, homeopatika, vit C na zaciatku ochorenia ja sidavam 2g, po dvoch hodinach dalsie 2g a potom uz podla potreby...
s vitamínom C by som bola opatrná,detičky sú potom až moc čulé a nechcú spinkať 😀 ,zázvorový čaj,horúci kúpeľ na nohy a potom ich mať v teple,na hrdlo kloktať slanú vodu a môžeš cmúlať neo-angin-mne osobne rovnako zaberajú hociaké tuhé cukríky(mentolky,hašlerky) a na večer Panadol..do nosa sprej s morskou vodou,myslím,že sa nič iné nemôže 😉
paralen ani coldrex ti nepomoze ,to iba zmierni priznaky ...na mna ked nieco lezie tak nasadim homeopatikum oscillococinum ,zazvorovy caj ,cesnak, kloktam slanou vodou a tiez nos preplachnem slanou vodou ..to mi zabera skoro vzdy
cripka je virus, a vsetko co si das, iba potlaci priznaky, nie chorobu samotnu, treba vylezat, vypotit, popripade, tiez by som bola za homeopatikum a mega mega davky vit c,,,,ja som bola chora asi 1 mesiac v kuse, tak, ze z tyzna na tyzden sa mi to posuvalo s tym, ze uz mi nei nebolo a potom zase, ale pri babu som jednoducho vylezat nemohla, nehovoriac, ze ani v noci som nepospala,,,, al teraz som uz ok, vit c, vela vitaminu, maly je ok, ani nekychol 😉 a to, ze deti nechcu po vit c spat , neviem na mojom to nefunguje, a dostava vit c tiez, teraz cez zimu preventivne kazdy den,,, a ked na neho nieco ide, tak zvysim davku,,,,, 😉 a este,ked tak uz nurofen, pnadol -parecetamol poskodzujepecen a oblicky(plati aj pre deti)
určite len homeopatika a keď boli hrdlo septisan
žiadna chémia, najlepšie je prirodné Colostrum tekuté, zabija vírusy, bakterie, silná obrana imunity, žiadne vedľajšie účinky, 3x účinnejšie ako vakcína proti chrípke - odskúšané.
Jedine paralen (pri teplote) a vitaminy (v surovom stave). Este odporucam Parragrippe homeopatikum od Boiron (dostat asi v kazdej lekarni). 😉