Aké lieky na začínajúci zápal močových ciest?

andrejka1983
2. jan 2020

Dievčatá poraďte vaše konkrétne skúsenosti s niektorými voľné dostupnými liekmi na začínajúci zápal moc.ciest. Začína má to bolieť pri cikani ,už asi týždeň a najmä večer, cez deň ešte v pohode, problém je že k svojej doktorke sa najbližšie dostanem až niekedy na budúci týždeň ak by som potrebovala ATB. Zajtra mám cestu okolo lekárne tak by som si niečo kúpila. Urol.caje som pila ale nemám pocit žeby mi to pomohlo....chcem sa opýtať či si mám kúpiť Cys -Control? Alebo urinal ? Čo je lepšie? Ďakujem 😘

vitez
2. jan 2020

Skús brusnicový čaj na močove cesty

stanulienkat
2. jan 2020

Nič ako ine ako antibiotiká ti nepomôže, ani brusnicové čaje, ani brusnicové tablety- sú to len reklamné výmysly a ťahy ako dostať peniaze z ľudí. Ak si chceš uhnat zápal obličiek, tak sa suš ešte aspoň týždeň doma.

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@stanulienkat vieš ja som momentálne 350 km od domova a svojej lekárky na dovolenke. Na pohotovosť to nie je, mňa nič nebolí, len občas keď končím cikanie tak to trocha zastipe. Takže zatiaľ to musím liečiť takto , ako to nepomôže tak 7.1 idem k svojej doktorke, už budem doma.

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@buzasovadominika a pomaha? brala si iba toto či aj ATB?

stanulienkat
2. jan 2020

@andrejka1983 veeela pit urologicky caj a vodu. Aj 2-3 litre denne,aby si vela cikala a tym preplachovala mocove cesty.

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@stanulienkat ďakujem 👍

mmoonna
2. jan 2020

@andrejka1983 pokiaľ je to len začínajúci zápal, tak si určite v lekárni kúp také sáčky Blokurima. Odporúčal to jeden gynekológ na zápaly moč. ciest ako najúčinnejšie. Vzadu na krabičke je myslím aj schéma, podľa ktorej sa to užíva.

mogaa
2. jan 2020

@andrejka1983 Kapucínka forte

mogaa
2. jan 2020

@andrejka1983 v tej kapucínke akut forte máš aj kapucínku - tá je na samotný zápal, aj brusnice a aj d-manosu - obe slúžia aby sa baktérie vyvolávajúce zápal neusadzovali v moč.mechúre....ale hlavne veľa veľa piť najlepšie čistá voda aby sa baktérie povyplavovali a obličky prečistili

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@mogaa ďakujem krásne 👍

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@mogaa aj si to osobne vyskúšala? Že ozaj zabralo?

mogaa
2. jan 2020

@andrejka1983 ano tiež som to dostala poradené - máš v tom okrem kapucínky aj brusnice aj d-manosu....u na zabrala za prvý šup, hneď po prvej noci super....dývala som si 2tabletky denne ráno a večer pred spaním....aj keď tu vbude už lepšie daj si u aspom 3dni aby sa to preliečilo...ak máš už ale pokročilý zápal tak bez ATB to nepôjde

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@mogaa dakujem krásne za radu...neviem či je to pokročilé, ešte som to nemala....nič ma nebolí, ani brucho ani kríze, trvá to už síce týždeň ale je to stále rovnaké...nutkanie na cikanie a niekedy to bolí ( akoby pálilo keď docikavam ) ale niekedy zas vôbec, tak ja neviem....nezhorsuje sa to ale ani nezlepšuje. No vyskúšam tu kapucinku, ak ju budú mať. Ďakujem 😘

buzasovadominika
2. jan 2020

@andrejka1983 me zabral do 3 dni omoc lepšie ATB som tez brala

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@buzasovadominika a čo si brala?

buzasovadominika
2. jan 2020

Urinal akut forte

mogaa
2. jan 2020

@andrejka1983 tá ti pomôže, hlavne veľa čistej vody

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@mogaa a muž mi ešte kúpil v obchode termofor či ako sa to volá ( tu teplú fľašu na vodu) môžem sa vyhrievat ? Robí tomu teplo dobre či naopak?

mogaa
2. jan 2020

@andrejka1983 jasne , to patrí k tomu- byť v teple

andrejka1983
autor
2. jan 2020

@mogaa ďakujem

alzbetka71
3. jan 2020

No len ak už je ten príznak že na konci zastipe to je už na pohotovosť. Dcéra mala opakované zápaly tak trochu mám skúsenosť.

lili16r
6. júl 2020

Dievčatá, má niektorá z Vás pri zápale taký prejav, že moči často po polhodinke napríklad alebo aj častejšie a moč nejde len po kvapkách ale vo väčšom množstve? Lebo vzdy pri zápaloch všetci píšu, ze to ide ťažko a len po kvapkách. U mňa vždy ľahko a veľa aj keď idem po par minútach :(