Aké lieky na alergiu počas dojčenia?

babymama23
29. aug 2023

Zdravím, aké lieky na alergiu môžem ak dojčím? Som alergická na ambroziu ale nikdy som nemala takú silnú reakciu ako tento rok takže lieky som ani nepotrebovala ale termín u alergológa je v nedohladne a do konca sezóny tej blbej rastliny sa aj zbláznim.

petamich
29. aug 2023

zodac, brala som aj pocas tehotenstva samozrejme po konzultacii s alergologickou

jazula
29. aug 2023

Mne alergo ešte v tehotenstve poradila Livostin na obdobie dojčenia, sú kvapky do nosa aj do očí. Ja som jej nakoniec tento rok musela volať a dala mi nejaké veci na eRecept. Závisí aj aké staré je bábo, moja má už dva roky, tak mi mohla dať iné lieky ako pri dojčení novorodenca… Skús jej zavolať, možno to vyrieši aj bez termínu, ako tá moja.

nevenka
29. aug 2023

Do tejto databazy si zadaj lieky a uvidis. Mne dal lekar z dovodu alergie na 1 liek Zodac. Ale su aj ine, vraj je vhodnejsi loratadin, desloratadin.

https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/zyrte...

cecilia29
29. aug 2023

Beriem desloratadin ak musím

diaalex
29. aug 2023

@babymama23 ja mám lieky na predpis, mne osobne voľnopredajné nepomáhajú

babymama23
autor
29. aug 2023

Moj malý má 10 mesiacov a bola som v lekarni tiež mi dali volnopredajne lieky cetirizin sa volali alebo tak nejako ale to mi absolutne nezabralo zodac mám doma no nevedela som prave či to možem a alergolog mi povedal že lieky mi može predpísať až po testoch no najbližší volný termín má v novembri čo mi príde viac menej po funuse. Aj keď som povedala že proste nedýcham nonstop kýcham svrbia ma oči s tým že ráno sa zobudím s tak opuchnutými očami že ledva vidím tak mi nemože dať skorší termín lebo má plno…

enoula
29. aug 2023

Skus obvodneho este