Aké lieky beriete na tetaniu ??? Okrem horčíka. Čo je lepšie magnosolv alebo magnerot ? Ďakujem
@bucko555 no asi ide o stupeň aký máš. Ja najvyšší. Včera som myslela,že je po mne. Tlak 170/115 a tep 120 arytmia. Vraj je to tetania,no netrpnu mi ruky vôbec. Tak ja už neviem. Všetky výsledky v poriadku.Som z toho nešťastná mám to už štyri roky a neviem sa pohnúť.
Tak mne len zle ostane ťažko na hrudi tŕpnutie ....dám magnezko a väčšinou pomôže
@bucko555 tak to si asi ten lepší prípad
Asi áno ....poznám viacerých s tetaniou ale všetci sú tak len ako ja ....jeden má horšie ten chodí k psychiatrovi a odneho berie dajake lieky ale aké presne neviem
Magnosolv je lepší... Ale hlavne si treba uvedomiť ze tetania je psychického rázu...Keď sa da do poriadku psychika aj tetania na tom bude lepšie... Ano mam ju aj ja takže viem o čom hovorím
@lorin29 a a máš problém s tlakom a aj tepom ? Pochodila som aj kardiológiu. 2 x som mala holter,no podľa kardiologicky som ok a ona nevie,čo so mnou. Včera som už manželovi volala nech ide ku mne do domu, nakoľko som myslela,že už to nedám,že mi 💓 zliha
Zlyhá
Áno skákal mi do riadnych výšin 😬... Niekedy som mala pocit ze mi aj srdce vyletí... Ale ako som na to prestala myslieť a užívam to magnezko tak lepšie... No sú aj dni kedy to je horšie.. Hlavne po vyčerpaní
Mna zajtra caka emg vysetrenie ,na potrvedenie tetanie. Pred cca 2 tyzdnani som skoncila na pohotovosti s vysokym tlakom a pulzom 140 ,mravcenie celeho tela, hlavy , ust , tocenie hlavy, zavrate, strata rovnovahy no jednym slovom des. Je pravda , ze mam dlhodobe problemy s krcnou chrbticou a cvicim a mam pravidelne rehabilitacie ale tento stav bol priserny na nevydrzanie. Mam pocit , ze v poslednom obdobi to diagnostikuju kazdemu kto ma taketo priznaky. Ja len dufam, ze to bude len tetania. 😒
@rena28 veď to.Obvodny mi povedal,čo chcem,veď som zdravá ako víno podľa výsledkov krvi
Mne tiež doktorka predpísala magnosolv, ale keď som sa radila s takou ktorá sa vyzná, odporučila mi magnezium chelat - to je upravené takým spôsobom aby sa to lepšie vstrebávalo a magnosolv je najhrosie čo mi mohla poradiť 🤦🏽♀️😂
@leni19 ja mám fakt odsledované, že to príde na mňa, keď cítim nepokoj, nervozitu. Mám už problém niekam ísť mimo mojej bežnej strasy
@ajuss311 prečo magnosolv je najhoršia vec? Mne to tiež predpísali, tiež tlak niekedy do výšin a nič mi nezistili na vyšetreniach
Aj j mávam taky tlak no hrozné, a vyšetrenia nič neukázalo, aj sanitka má brala a hneď mi brali krv a tá bola ok
Mám magnosolv a celkom fajn mi je konečne🙂
Vápnik, d vitamín, ukludnovak pre istotu...
A ešte milgammu
@lagunka0000 pretože horčík z magnosolvu sa vstrebáva len veľmi obmedzene, preto je pri tetanii určite lepšie brať kvalitné magnézium ktoré sa vstrebe ako má 🙂 ja napríklad dopĺňam v prírodnej forme - zo zeleného jačmeňa
@ajuss311 to som nevedela, ja že keď je na predpis tak bude dobré
@lagunka0000 ani ja som nevedela, tiež mi to predpísali ale zaplatila som si sama také podrobnejšie vyšetrenia a tam mi všetko vysvetlila 🙂
@luccija a milgamu koľko za deň? Keď mám magnosolv jeden sáčok doobeda a ešte beriem lieky na tlak, potom poobede jeden magne B6 s jednu ešte pred spaním. Aby som sa nepredavkovala
A dali ti aj lieky na tlak? Mne sem tam aj keď beriem lieky tak mi vyskočí tlak
@lagunka0000 3 x denne plus b komplex Forte
Mne neurologická hovorila, že keď chyba b 12 bývajú tiež takéto problémy
Ale čo lekár to iný názor.Dalsia povedala, že treba mineralogram a možno chyba draslík..ďalší, že netreba vápnik iba magnézium, obvodná, že skontrolovať štítnu žľazu ...lekárnička, že treba 2x denne magnosolv...
@luccija no paráda a ty si vyber, ja musím brat 2xdenne kaldyum (draslík) tiež lebo ho mam málo, minelarogram to ukázal, štítna je vraj ôk, obličky tiež, cievy všetky čisté ako ľalia, echo a ekg holter nič nenašiel, očný lekár spokojný, ct a sono brucha nič, hematologia super, tak asi až na tu hlavu som zdravá ako rybička🙂
ja mam potvrdenu tetaniu. Aj som to cakala , uz po 30 sekundach vysetrenia mi sklbalo rukou☹️. Predpisany magnosolv, ale ja mam pocit , ze magnerot mi ucinkuje lepsie .Este ma caka cievne vysetrenie a endokrinolog .n
@rena28 vyskúšam ten magnerot však za pokus nič nedam
@luccija ahoj. Tiež si mala pocit ze sa dusiš v noci...ako si sa z toho dostala..tiez si mala stresy? Ďakujem
Ja s manželom máme tetaniu a lieky veru žiadne akurát keď cítim že ide na mňa stav dám si magnezko