Aké injekcie?

qwer2019
1. jún 2022

Dobrý deň,
lekár mi predpísal milgamma N, injekcny roztok.
Myslela som si, že je to ako fraxiparin, a bude to rovno z injekciou, ale nie je.
Aké injekcie dokúpiť? Ďakujem

e1i
1. jún 2022

@qwer2019 nie je to na domace pichanie,musi to lekar alebo zdrav.sestra a ti vedia

qwer2019
autor
1. jún 2022

@e1i majú mi to pichať doma mi bolo povedané. Pretože, keby má sestra všetkým pichať, tak nerobí nič iné.

e1i
1. jún 2022

@qwer2019 no neviem. i.m. Injekcie picha vzdy zdravotak. Laik to nevie
Od toho ta sestra je platena. Od toho maju v ordinacnych hodinach vyhradeny cas na odbery a injekcie... Vo vlastnom zaujme to nepichajte doma

qwer2019
autor
1. jún 2022

@e1i tak môj otec je zdravoťak, takže mám kompetentnú osobu tým pádom... ale u lekára mi povedala sestra, že doma mi to majú. Doktor povedal, ze 1-2x ku nim a potom doma. Ale sestra mi povedala co som už vyššie pisala.

nafka0483
1. jún 2022

@qwer2019 Na milgamu neviem - otec zdravotak ti nevie povedat?
Ja si ma novalgin kupujem klasicke striekacky 10ml a cierne ihly kedze davam do svalu.

qwer2019
autor
1. jún 2022

@nafka0483 otec mi hovoril, keď som s nim volala, a tiež povedal, ze by toto mali u lekára pichať, som mu povedala, že čo mi povedali, tak to zobral v pohode. Ze aj jemu mama moja pichala do svalu doma. Ale ze by to mali lekári. Ale asi už na to tak nedbaju v nemocnici. A mam 2 malé deti, mam si to pichať 3x do týždňa a dnes co som tam stretla ľudí , tak na obstrek čakali aj 2-3 hodiny. A to vzhľadom na to ako muž robí, sa mi tam nedá tak dlho vysedávat 3x do týždňa, čiže mňa to potešilo, že mi to môžu doma. Nevedela som, ze to majú výlučne zdravotníci

evaachesa
1. jún 2022

Najlepšie urobíš ak túto otázku nasmeruješ na personál v lekárni. Oni ti s týmto na 100% pomôžu. Tiež som raz dostala injekčný roztok bez striekačky a v lekárni mi k tomu dali čo bolo potrebné.

stanulienkat
1. jún 2022

Kúpiš si dvojmililitrové striekačky a čierne ihly, vatu doma máš určite a aj dezinfekčný roztok, viac ti netreba.

nafka0483
1. jún 2022

@qwer2019 Ja som sa ta ine pytala - ci ti otec nepovedal ake ihly a striekacky kupit.

A ja som sa pomylila - 2ml striekacky kupujrm, nie 10ml 🤦‍♀️😅 a do svalu su cierne ihly.

qwer2019
autor
1. jún 2022

@nafka0483 jáj, prepáč 😁 oca som sa nepýtala, lebo som s nim volala a až potom som zistila, že to nie je predchystaná striekačka