Aké čapíky pomôžu na vaginálnu mykózu?

katusinka
23. máj 2014

Ake capiky su dobre na vagin.mykozu?

monicm
23. máj 2014

@katusinka skús canesten kombi,obsahuje aj čapíky aj krém,nezabudnúť na hygienu (ideálna čistá voda,prípadne gél z dubovej kôry od wtc,ale to sa ťažko zháňa),bavlnená bielizeň a vylúčenie intimiek.

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ellca123
23. máj 2014

mykoza sa zvykne vracaj spät,tak vzdy to preliecte
dobra je aj navsteva lekara,mame narok na preventivky zadarmo

simsalabim
23. máj 2014

Super kombinacia je canesten combi lokalne + 1 tabletka Mycomax ustne. Mycomax zaberie aj samostatne, ale ak je to silna mykoza, z mojich skusenosti je lepsie to kombinovat.

marse
23. máj 2014

ja capiky nepouzivam, ja som roztok rosalgin

stefka33
23. máj 2014

@marse 😀

ichbinich
23. máj 2014

Ak sa to vlecie dlhsie, k lekarovi. Suhlasim so @simsalabim, casto pomoze este pridat oralnu tabletku. A nezabudnut liecit aj partnera, aj ked nemusi mat ziadne potiaze. Nech si on dava ten Canesten krem, lebo inak sa vam to bude tocit v kruhu... A on nemusi mat fakt ziadne potiaze, nic cervene, nic.
Potom nezabudni znovu "spamatat" floru v posve, kup si nejake capiky s mliecnymi bakteriami, aby sa ti to nevratilo.

katusinka
autor
23. máj 2014

@ichbinich som naposledy mykozu mala v tehotenstve zo dvakrat....a ten canesten tabletku to si mozem dat hocikedy cez den?lebo predtym som uzivala tie co sa na noc davali

ichbinich
23. máj 2014

@katusinka:
Tie posvove sa vkladaju na noc, ano. Ale treba si precitat letak alebo sa spytat v lekarni. Moja posledna mykoza je uz nastastie poriadlne dlho za mnou, tak si to uz presne nepamatam.
V kazdom pripade skore uzdravenie!

googlinqa
23. máj 2014

mne sa osvedcil jedine fungicidin dnu aj von staci malicko je to antibiotikum canesten a take veci ee nic nezaberalo u mna

090379
24. máj 2014

a neviete mi povedať ako mám mať istotu že už mykóza ustúpila? Ak už nie su žiadne problémy?

veronikax
24. máj 2014

Canesten je vraj naj na tieto problemy ;) A tak isto odporucam, aby sa aj manzel natieral 🙂 lebo sa toho nezbavis tak skoro 🙂 aaa potom preventivne ... na intimnu hygienu ani nie tie specialne mydla .... ale normalne detske mydlo Nivea co je tekute ;) toto je super ;) PH 0 🙂 uplne idealne 🙂 tak isto by sa intimky nemali nosit a ani tampony pouzivat ;) Farebne a parfumovane toaletne papiere ;) vsetko to moze sposobovat mykozu 🙂

@090379 ak uz nic nepali .. alebo nestipe ;) ak uz nie ste podrazdena... a nic vam nevadi ... neprekaza ;) v tedy by to uz malo byt ok ;)

mysti
24. máj 2014

@katusinka Mycomax oralne, Canesten je super a ja som dostala ešte aj vaginalne capiky, ale si nepamätám názov a môj zlatý gynekológ mi dal ešte Rosalgin vaginalny výplach, aj to mi zabralo. A ako píšu baby žiadne intímny ani parfumovane toaletné papiere... A malo by to prejsť. A ja som sa ešte umývala aj po každej malej potrebe. Držím palce nech to rýchlo prejde, je to strašne nepríjemne...

anelap
1. apr 2017

-mňa tiež často trápia zápaly, avšak odkedy používam jednu mastičku vaginálne ako čípok na báze len prírodných zložiek nepotrebujem žiadne čípky od lekárky, stačí 2-3 dni používať mastičku a je znova všetko tak ako má byť "tam dole"