Ahoj aké antidepresiva vám pomohli na depresie a úzkosť aj panicku poruchu myslím tým. Mne dala Dr Dulseviu ale vôbec mi nepomohla. Musím ísť v pondelok lekárke
Ja mam dulsevia a pomáha. Ako dlho ich berieš?
@daisylucky 5 týždňov a nic
@kubkovamama ja mam takú depresiu že som hrozne aj unavená ani jest mi nechuti. Tak asi ťažko sa od reagujem. A lieky už beriem 5 týždňov a nic
@lucia851 tak možno zvýšiť dávku, koľko berieš?
@daisylucky beriem najvyššiu dávku 120 mg
@lucia851 ale 5 týždňov je krátko, mne síce začali zaberať po dvoch týždňoch, ale až po dvoch mesiacoch mi začalo byť skutočne dobre.
@lucia851 aha, tak potom neviem, ja som brala 30, teraz beriem 60, čo ma už súčasná situácia začala odrovnavat. Možno ozaj potrebuješ iné, ale tvoja lekárka bude vedieť lepšie.
@kubkovamama prečo nie kavu
@lucia851 ty si tu už veľakrát písala na túto tému, však? Takže asi vieš už všetko od svojho psychiatra. Ak máš zmenu lieku telu to potrvá kým si zvykne. My s tým doma bojujeme už 20r,aj v práci máme x takýchto pacientov. Bohužiaľ,za tých 20r aj liekov aj bez liekov aj terapii,no všetko možné, nepomáha nič. Zas v práci som videla pár ľudí,čo silou vôle dokázali fungovať tak,že časom sa lieky vysadili a žijú spokojný život.
@tamichloe káva odvodnuje a zvyšuje neklud a nervozitu
@kubkovamama káva ma neprebudi, a liečim sa na vysoký tlak takže kávu moc nepijem
ja som mala Escitalopram, Arketis, teraz Alventu a pp Xanax
@lucia851 Mne pomohol Serlift a Rispen, kombinácia. Mne bolo pred rokmi veľmi zle, ale hoci celkové zotavenie chvíľu trvalo, celkom skoro som zistila, že tieto lieky mi vyhovujú. A tiež som sa snažila veľa pracovať so svojimi myšlienkami, to už je ale dlhodobá záležitosť, do ktorej sa oplatí investovať čas. Veľmi ti držím palce a prajem, aby si sa čoskoro cítila lepšie, lebo každý človek má na tomto svete miesto a právo na šťastie ❤
@iveta543 nepocitovala som vedl.ucinky, ja uzivam aj xanax na uzkost, bez toho by som nefungovala, ad su pre mna niekedy slabe, ale zase ja chodim aj na terapiu kde riesime traumu a je to aj pri liekoch niekedy tazke. Stale su tie 2t kym to zaberir, ja som mala strach, ale to asi z toho ze novy liek a precitala som vedl.ucinky. pokial nie je velmi zle, tak este tyzden a potom kontaktovat lekara ked bude stale zle.
@mirka_8 Ahoj Mirka, tak to asi nie je dobré, keď sa cítiš, akoby si strácala rozum. Radšej porozprávaj s doktorkou. Ja som mala také strachy, že som nemohla byť ani v izbe sama, ocko ma držal za ruku, keď som zaspávala 😓😖 normálne som myslela, že už sa scvoknem, bolo mi hrozne ťažko prekonávať to. Ale zo začiatku to nebola vôbec ľahká "jazda", našťastie som mala oporu rodiny a prvé týždne som veľa spala, to mi pomohlo preklenúť tie najhoršie dni.
@mirka_8 Jooj, Mirka, to mi je ľúto.. 😞 Niektorí ľudia to naozaj nechápu. Keď sa v tom budeš cítiť sama, kľudne mi kedykoľvek napíš, dobre? 🙂 Už je to viac ako 12 rokov, keď "to" na mňa prišlo, ale ja som potrebovala hlavne vypnúť v noci, lebo keď som sa prebudila, pre mňa to bol des. Cez deň som fungovala o niekoľko týždňov už relatívne v pohode, nikto cudzí nikdy ani netušil, že som na tabletkách. Ale musím ti povedať, že keď sa takto zle cítiš, porozprávaj sa s doktorkou, alebo skús získať aj iný názor. Mne lieky veľmi dobre sadli a po niekoľkých mesiacoch, asi už po troch, som bola ako tak v pohode a odsťahovala sa do iného mesta za prácou 🙂 Inak by som povedala, že od tohto obdobia vo mne taká krehkosť bude už asi navždy.. 😞 Jednoducho sú to kecy, že "daj sa dokopy" a "ako to vyzeráš" a tak podobne, ale jednoducho musíš pozbierať aj tie zvyšky svojho Ja a rozhodnúť sa prekonať to v malých krôčikoch. Ja ťa veľmi dobre chápem, že už sa chceš cítiť dobre, neviem, čo ťa presne trápi, aká diagnóza, ale zmier sa s tým, že to bude trochu na dlhšie, a je to v úplnom poriadku. Potrebuješ čas na zotavenie, zahojenie, vyliečenie, ja som mala presne to isté, ale brala som deň za dňom. Časom si uvedomíš, že si z najhoršieho von a budeš hľadať ďalšie spôsoby ako sa znovu posunúť bližšie k lepšiemu zdraviu. Buď silná, Mirka, držím ti palce, všetko to zvládneš, neboj, aj to najhoršie raz pominie a zase prídu krajšie dni, ver tomu ❤
@lucia851 nový liek,resp.prechod na iný druh lieku nezaberá hneď,musí sa brať pravidelne a za cca 2-3tyzdne až poznáš zmenu,môže byť aj prechodne k horšiemu.Len sa moc nesleduj.Treba sa niečím zamestnať,veľa sa hýbať a veľa piť (nie kávu)