Prosím vás viete mi povedať čo to môže byť ta biela ako keby vyrážka alebo čo myslela som si že to pôjde dole ale už 4 mesiac možno už aj viac a rovnako to mam čo to môže byť? Foto pridávam keď je príspevok nevhodný ospravedlňujem sa a admin žiadam o vymazanie príspevku
Mala som to nad hornym vieckom. Kozna mi to odstranila,nejako to vyskrabla a odvtedy pokoj . Chod ku koznej,same to nezmizne.
Nie je to jačmeň?
Podla mna je to milia. Daj si do googlu... ja ked to mam niekde na tvari (na lici napr) ,pichnem do toho tenuckou ihlou a vytlacim to. A hotovo ..na oku by som bola ale opatrna, mozno skor ku kozmeticke s tym ist
@stanulienkat nie
Môže to byť taká väčšia milia. Zdá sa mi že máš jednu aj na viečku a pod okom, či nie? Jednu som si tak odstránila z viečka tesne pri mihalniciach a už sa viac neobjavila.
Je to obycajna milia, pracujem na ocnej ambulancii
To sa musi odstranit bud u ocneho lekara alebo u kvalitnej kozmeticky, same to nezmizne
Sama si to neodstranujte, mozte si zaviest infekciu
@taktotedanie a odstraňovanie boli ?
@evaachesa nie len jednu mam a už pár mesiacov vždy som si myslela že to zmizne ale veru nie 🤦♀️
@taktotedanie a kvôli čomu sa to robí? Môže byť aj z kozmetiky ?🙄
Jemne pichnutie, musi sa ti prepichnut a vytlacit, samo to nezmizne a nejde to rukami vytlacit lebo je to tvrde..
Ano aj z nevhodne zvolenej kozmetiky na oci
@taktotedanie ďakujem vám za odpoveď 🙏 v pondelok pôjdem na očne
@anjelicek26 slzna zlaza je ulozena pod nadocnicovym oblukom cize pod obocim pri vonkajsom kutiku
Pani tu nestraste zapalom a antibiotickou liecbou
Moze sa to robit kdekolvek na tvari, treba to sterilne odstranit, pouzivat kvalitny odlicovat, ktory odloci vsetky necistoty po ocnom make upe, nesuchat si oci a ak mate pocit rezania, palenia kvpnut si umelu slzu bez konzervacnych latok
Nabuduce mozete podobne prispevky uverejnit v skupine zdravotnici na MK tak su taketo rady kontrolovane zdrsvotnikmi, tu vam poradi hocikto a ako som citala komentare tak niektore boli odveci
@taktotedanie už som sa pridala v tej skupine 😊 ešte raz ďakujem 🙏 a pekný zvyšok večer
@taktotedanie tak ja viem, ze prave su tam zlazy na tvorenie sekretu na zvlhcovanie oka, prepojene aj na slzny kanal, tu to mas tiez naznacene . Syn to mal nedavno na teste s biologie 😅
@anjelicek26 slzna zlaza je tam kde som napisala,
Slzne kanaliky su pri vnutornom kutiku, spajaju sa do slzneho vaku, ktory usti do strednej nosovej musle
Po okrajoch viecok su drobne mazove zliazky ( viac typov), ktore produkuju maz, ktory je sucastou slz..treba si ujasnit pojmy
@taktotedanie kazdopadne to vyzera, ze to ma dole upchate a zapalene... ocny by to proste radsej mal vidiet...
@anjelicek26 nie nieje to zapal zlazy
Ocny lekar to prave videl
A pokial sa upchaju tie mazove zlazy vznika jacmen a to ked si najdete ako vyzera tak pani nema ani to
Zapalena slzna zlaza? Na ocne a on ti da podla mna antibiotikove kvapky, ale najprv to vycisti...