Môžem sa spýtať že aká je šanca že v 17 rokoch by som mal rakovinu žalúdka alebo pažeráka? Nefajčim
ake mas prejavy? ak nechces o tom pisat, tak sa porad s lekarom.
treba navštíviť lekára. tipujem, že máš nejaké zdravotné problémy a začal si googliť. ak to tak je, tak moja najväčšia rada je - nikdy takéto veci negoogliť! nie nadarmo sa hovorí taký "vtip" - dal som si do googlu bolesť hlavy a do riti, mám rakovinu mozgu 🙂 čierny humor, ale trefný. naozaj sa nevyplatí hľadať si diagnózy sám.. choď pekne k lekárovi, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o nejaké bežné ochorenie.
No prejavy len také že ma asi mesiac boli brucho, neni to stála bolest počas dňa ale skôr len ráno, ráno nemám ni chuť do jedla, ale počas dňa už zas normálne jem...som tak troška ospaty ale nič extra, chudnut tiež nechudnem...No bol som behom roka 2 krát v narkóze, môže to mať niaky vplyv na psychiku? Brali mi aj krv a všetko v poriadku, to by bol asi prvý zlý výsledok nie? No a bol som na sono kvôli hrčke na semeniku ale to bola iba cysta a vtedy mi robil aj celé sono a tam tiež nič...môže to byť aj kvôli psychike? Že si všetko hneď spájam s najhorším?
Z hentakych príznakov to ale nemusí byť hneď také vážne či? Keď aj krv mám na 100% dobrú
Adam hlavu hore. Máš 17 rokov, iní v tvojom veku riešne iné veci....užívaj si aj ty život. Ale samozrejme, keď sa necítiš úplne fajn, treba to rieši a určite nepodceňovať. Nemôže to byť nejaký stres zo školy? Prípadne fakt nejaká alergia...to mlieko ti môže zasa robiť problém, alebo aj lepok. V každom prípade nenamýšľaj si nič vážne, hlavne nečítaj zbytočne rôzne diagnózy....lebo sa určite v každej chorobe nájdeš. To mi ver, to je tak. Netreba sa hrať doma na internete na lekárov, lebo na psychiku to vôbec nepomáha, skôr naopak. Držím palce, nech si čím skôr fit a potom si už len užívaj. Máš krásny vek a život pred sebou.
@zuzanar2 no zo školy vôbec, ale po tej operácii som taký nesvoj, ja som bol vždy aktívny, som športovec no a keď som nemohol hrať a musel som ísť kvôli zlomenej ruke na operáciu tak ma to dosť zničilo psychicky a myslím že aj fyzicky( nahla zmena životosprávy z aktívneho života na pasívny, keďže som týždeň ležal v nemocnici)
@adam1221 Tak sa pomaly vráť "k svojmu starému životu". Všetko bude dobre. Ak miluješ šport, venuj sa mu ešte intenzívnejšie. A toto ber ako takú malú skúšku, že musíš popracovať na svojej psychike. Aby si bol odolný stresu a tomu, že nie vždy všetko ide tak ako by sme chceli. A v každom prípade sa o tom porozprávaj s najbližšími. Niekedy aj obyčajný rozhovor s niekým blízkym, komu dôveruješ, urobí zázraky. Držím palce.
@adam1221 Už pri prvých odberoch by si mal zvýšené onkomarkery, teda ak ti robili kompletné vyšetrenie krvi.
kúp si probiotikum Arko defenses a ber podla návodu a skús páč dní dietnejšie jedlá bez rezňov či kapustnice....
@adam1221 tvoje tazkosti su caste u mnohych kudi. moze to byt cokolvek bezne sa vyskytujuce. pri dlhodobom strese je zaludok jeden z organov, so ktoreho sa psychicy stav premieta. niektore tazkosti mozu byt psychosomaticke. moze sa rozbehnut aj zapal zaludka - casty problem. neviem aky je vyskyt vredov pri helikobakterovi, ale aj toto je mozne, hoci sa vyskytuju skor u starsich ludi. tiez mozes mat malo traviacich stiav a nezymov a preto zhorsene traveni. mozu ti vadit nejake potraviny - alergia, intolerancia. tiez su ochorenia - ako napr. celiakia, ktore sa prejavuju aj takymito tazkostiami.
boli tu spominane oknomarkery,a le tie sa teda bezne nevysetruju. neviem ci si bol na gastre,a le tam vedia vysetrit aj rpotilatky na celiakiu. a urcite som nespomenula vsetko. ja osobne mavam problem s bolestou zaludka a ja nevolnostou aj od chrbtice.
spomina sa tu probiotiku,. ano to by mohlo byt dobre. ak su tazksoti so zaludkom, je vhodne uzivat probiotika asi skor vecer asi pohoinu po jedle a to rozpustit v troche vody a chvilu popijat. je to takto lepsie, aby sa zlepsila mikrobiota hornej casti traviacich organov. ked sa uzivaju koli crevam, tam je lepsie uzivat cele rano a tusim pred jedlom, lebo jedlo lieky stiahne dole a az tam nizsie sa zacnu rozpustat
@nefertiti5843 áno robili mi komplet vyšetrenie a všetko dobré, lekár hovoril že by som mal zvýšené biele krvinky a vysokú sedimentaciu a naopak menej červených krviniek, biele krvinky a aj sedimentacia dobre a červených krviniek mám ešte viacej
Jedine čo som mal zle, teda trochu horšie z celého výsledku krvy bolo, že mám o čosi menej krvnych dosticiek, to som mal aj na začiatku prázdnin keď som išiel na operáciu no už mi aj stúpli hore, tak pri takom ochorení by bol minimálne 1 výsledok v krvy zlý nie?
@adam1221 Tak potom je všetko v poriadku...nerieš a budeš v pohode 🙂
Ako si na to prišiel? Ak máš podozrenie, že niečo nie je v poriadku, vyhľadaj lekára, ktorý ťa vyšetrí.