Už 4 dni ma dosť bolí predný zub, jednotka, cítim omínavú bolesť, tupú na celom zube, obzvlášť po hryzení, .. bola som u zubárky, RTG úplne ok, kaz nemám, zub nie je mŕtvy, opuch nemám, ani nič na ďasne….a stále bolí. Keď si dám tbl od bolesti, na chvíľku to ustane. Pobolieva na aj hlava, ale fakt neviem, či zo zuba, alebo zub bolí z hlavy….
Nemáte skúsenosť, z čoho môže bolieť zub “ bez príčiny?)
možno ho máš len precitlivený, že máš slabšiu sklovinu alebo to môže byť veru aj z hlavy. muža tak zvykli bolievať zuby z hlavy. každopádne od bolesti či už zubov alebo hlavy sa nám doma najviac osvedčil Cetalgen, ten aj rýchlo zaberie aj dlho účinkuje.
Mozes mat problem s inym zubom. Treba dokladne zrontgenovat aj okolite zuby. Pripadne, ak ti nedavno robili na protilahlom zube plombu, tak moze byt citlivy kvoli privelkej plombe. Este mi napadlo, ak je zub plombovany, moze niekde nie uplne tesnit a to sposobuje citlivost.
Urcite zub moze byt citlivy aj niekolko dni. Este mi napadlo, ci sa nemohlo stat, ze si v noci spala so zatatymi zubami a to podrazdilo zub. Aj ten citlivy zub mas bez plomby, hej?
@guudy mňa zub bolel,bola to teda ľavá 2.Prečistila mi a vyplnila kanalik.Podľa rtg videla,že je dobre vyplnený .No myslim,že najprv mi ho mala preliečiť a potom uzavrieť.Zápal sa vyliečil asi sám,zub nebolel,no bol slabý,keďže pri jedení urobil zub ,,puk,, a bolo po zube.Okamžite som bežala k zubarovi kvôli implantátu a rtg implantológa ukázal pri koreni obrovskú dutinu chýbajúcej kosti,čiže by mi nemal do čoho našrobovat implantát.Takže náhrada a vytvorenie kosti trvalo skoro rok.Chodila som s náhradou a ver mi,že som to veľmi zle prežívala.Hrozné obdobie som mala.Čiže,keby mi doktorka preliečila zápal,ktorý vtedy 🤷🏻♀️nevidela🙈čomu doteraz nerozumiem,nenarušila by sa mi kosť .
@metoyou4 ale ty si mala ten zub, co ta bolel uz s plombou? lebo na mojom zube nie je nic
@guudy , je pravdou, ze mam teraz velmi stresujuce dni a zda sa mi, ze som sa raz v noci zobudila so zatatoz sankou, mala som hrozne nocne mory….. cize aj mechanicke tlacenie na zub by ho rozcitlivelo na viac dni?
Moze byt. Skus pockat par dni a uvidis. Ak to neprejde, tak treba ist opat k zubarke
Predtým nie,iba 1x…ale asi niesom doktor,skús sa ešte raz k nej zastaviť ,nejdem ti vypisovať ,aby ťa to nedoplietlo.
Možno 3D rtg odhalí
Môže to byť ako píšeš pri strese a pri zatínaní zubov, zub môže byť "preťažený" a reaguje bolesťou/citlivosťou .. ak to neprejde treba ísť znovu ku zubarke a uvažovať nad nahryzovymi nočnými dlahami aby sa odľahčili tlaky na zuby. Pokiaľ je zub živý bez nálezu na rvg nie je potreba ho preliečiť a plniť kanálik. Keby tam bol nález tak to veľmi dobre vidno na rvg.
Ja som v takomto prípade išla na konzultáciu k inému dr. Výsledok bol 6 kazov. A to som chodila na špičkovú široko ďaleko vychýrenú zubnú kliniku.
Moze ist o zapal nervu. Nemas tam niekde v blizkosti zaplombovany zub? Robila ti zubarka aj test citlivosti zubov na chlad? Skusila by som mozno ineho zubara s lepsim RTG (3D).
@kp7333 ano, robila mi test na chlad, reagoval, cize mrtvy nie je… rtg snimok bol jasny, cisty… vedla tohto zubu nemam plombovane zuby…. dnes na obede reakcia na horucu polievku 😞 vpodsrate ma boli nonstop, nie neznesitelne, ale citim to, mam vyssi prah bolesti, tak to viem prezit, ale oopri zube boli aj hlavša vzdy
Zdravý zub nemôže bolieť. Ja som tiež išla k zubárovi že ma bolí zub, spravil rtg a že nič nevidí že je zdravý. No ja som opäť k nemu išla že má proste bolí, tak ho rozvrtal a zistil že mám zapal
@candii a ten zapal boo teda kde, ked ho nebolo vidiet na rtg? pockam do pondelka, snad vydrzim
Zapálený nerv som mala, čiže mi to musel vyvrtat a prečistiť kanáliky, no nič príjemné teda 🫣
A aký RTG ti robí?3D?
Pri bežnom RTG nemusí Dr. vidieť problém. Tiež som mala problém s bolesťou, nakoniec mi urobil 3D rentgen a odhalil problém.
Ja som v utorok bola u zubára ráno ako akútna,, myslela som si ze ma pobolieva zub co je na ňom plomba, dva dni som od bolesti plakala už skoro, chvalabohu môj zubár ma nenechal v bolestiach,, zistila som ze to bol druhý zub o ktorom som si myslela ze mu nič není a ťahal mi to smerom na ten plombovany,,
Ak reaguje na teplé je to zapal
A hlavne keď boli pri zahryze. Mňa tak bolel. Bolela z toho aj hlava,museli ho vyvrtať,aby sa uvoľnil tlak, vybrali nervy, a dlho liečili,zavreli a tlak není. Ja mám s takýmito skúsenosti. Nemusí to byť tvoj prípad. No ja kým som dlhšie čakala tým to bolo horšie,môže byť ťa bolesť horšia a neznesutelnejsia aj opuch. No ale ja mám zle zuby.
Prípadne odhalené krčky či poškodená sklovina
RTG nemusí odhaliť všetko. Ale mňa asi 3 týždne bolievali zuby kade tade, aj 8 naraz. V niektoré dni všetky zuby dole vpredu, potom zas vrchné stoličky, neskôr bolesť migrovala do spánkov, až do neznesiteľnej migrény.Robil mi to pravdepodobne trojklanný nerv. Po kontrole u zubára, kde mi bolo povedané, že zuby nie sú príčinou som si pomohla sama s CBD. Zabralo úplne expresne. Odvtedy mám našťastie pokoj.
A afru nemáš. Ja keď mám aftu má z toho bola zuby,no ale nie hentak
Choď si to dať pozrieť inému dr. Inak na to neprídeš. Veď svojej hovoriť nemusíš.
@koniarova
@metoyou4
@llucciaa
@guudy ahojte, bolest zuba neprestavala, bolela ma sice a hlava, nad okom a ucho, tak som myslela aj na prievam, ale vzdy to zacinalo bolestiz v zube a sirilo sa dalej. Dokola reakcia na teple a poklep.
V piatok vecer (vcera) som isla na pohotovost, v stredu zub este reagoval na test vitality, ako som pisala rtg bolo ciste a v piatok uz nereagoval :(
Tak som jasna, odimrety zub so zapalom, snad nie s velkym🙏
Navrtali, citim ulavu, ale som tak velmi sklamana, ze mam dalsi mrtvy zub, o zuby sa staram, k zubarovi chodim pravidelne. Neviem, co sa stalo. No co uz :(
Dakujem za vasu podporu
Mrzi ma to, ale nic si s tym nemohla spravit. Hlavne, ze sa ti ulavilo a bude lepsie😊👍🏼
No myslím,že rtg nevyšiel správne,lebo tam musí byť zápal,treba by ti bolo ísť ešte raz a trvať na tom,nech príde doktor na príčinu a pomohlo by preliečenie ,prečistenie kanálika.Zápal môže ustúpiť aj sám,no oslabí ti zub a pri hryzení sa môže zlomiť.Vlastná skúsenosť