Nenašla som tu aktuálnu diskusiu o tomto, tak zakladám nové vlákno. Chcem podstúpiť sterilizáciu a je to finančne náročné. Okolo 500€, ale poisťovňa mi to preplatí zo zdravotných dôvodov. Lenže môj gynekológ operuje len v nemocnici - akciovke, kde sa iba z princípu platí za úkon 155€, ďalej cena za izbu.....atď.....A to mi už poisťovňa nepreplatí. Tak sa chcem spýtať, či nemáte s týmto niekto skúsenosti, že ako to je s cenami napr. v Bratislavských nemocniciach? A či ma tam zoberú, aj keď chodím ku gynekológovi mimo BA?
Co ja viem, tak to poistovna nepreplaca. U nas je to 200€. Ale ze kazda nemocka to ma inak.
ze u nas 300
@cemi Viem, lebo mi gynekológ dal žiadosť na poisťovňu a došla mu odpoveď, že preplatia. (Dôvodom nie je počet detí, ale choroba, počas ktorej by som nemala otehotnieť. )
@tetkabetka aha, ok. Tak to mas fajn 😉
@tetkabetka teda myslela som ze mas fajn, ze to nebudes musiet platit, nie tu chorobu samozrejme. Prepac.
@fafa Aha, ono to vyznelo dvojzmyselne. To malo byť, že U MŇA nie je dôvodom počet detí. Neviem, ako to má poisťovňa s takýmto dôvodom 😀
Ja som v dôvere.
@tetkabetka to nebola narazka na teba, ale na poistovnu. Skusim zavolat ako sa vyjadria.... Nechcem rypat do citlivych tem, len by ma zaujimalo ci si to hradi ozaj kazda, bez ohadu na rasu, statnu prislusnost a pod..... 😖
@fafa no podla mna, ked Ta caka treti cisarky, z lekarskeho hladiska to nie je dovod na sterilizaciu, a preto Ti to poistovna nechce preplatit. Zavisi to od toho, co v ziadosti gynekolog uvedie ako pricinu sterilizacie. Ak vsetko prebehlo v ramci moznosti v poriadku, operacia, pooperacny stav atd. navrhnu Ti antikoncepciu alebo teliesko, no nejaky druh antikoncepcie, ktory poistovna povazuje z jej hladiska za menej financny.
@tetkabetka ja si myslim, i ked nie je si z BA - dobrovolne sa mozes rozhodnut podla svojho zvazenia pre nemocnicu a operatera. Nemocnicu by si mala mat zdarma (ak neberies nadstandart izby), ak si vyberies vlastneho operatera platis cca do 200E (zavisi od nemocnice). Ak si operatera nevyberies, ukon by si mala mat zdarma!
@tetkabetka Mne to pred vyše rokom urobili zo zdravotných dovodov zadarmo pri druhom cisárskom. V Martine.
Tak som volala do poistovne. Odpoved je nasledovna, som vo VsZP- ak uzna lekar, ze som rizikova a vraj v mojom pripade rizikova som, treba vypisat jedno tlacivo, kde uvedie indikaciu na sekciu a vtedy to poistovna preplati. Takze idem do toho, budem vas informovat. Este musim dodat, ze ta pani v telefone nebola velmi presvedciva, no uvidime 🙄
Baby, ale ja nebudem rodiť, potom koľko ma to bude stáť, že kvôli mne budú musieť pripraviť operačku? Keby som tušila, kam mám na Kramáre zavolať, tak zavolám, ale počítam, že ma tam budú prepájať od diabla k čertu.
@tetkabetka jednoznačne zavola rovno na gynekologicku kliniku na nete najdeš čislo aj priamo do gynekologickej ambulncie na kramaroch ak plati poistovna budeš to mat bezplatne aj hospitalizaciu,aj potrebne vyšetrenia dokonca sa može stat že ti daju na vyber operacia alebo laparoskopia treba sa informovat.
Baby. Ako je to dnes? Pocula som, ze poistovne uz nechcu preplacat zo zdravotnych dovodov...nakolko sa mozte pred tehu chranit inak? Ma niekto skusenost najma s doverou?
@tetkabetka toto aj mna zaujima. Ine priciny ako pocet deti, skratka, ze nemozes brat hormony. Ako to dopadlo?
zoberu ta ked im zacvakas