Dobry den uziva niekto tento liek ? Kolko prosim doplacate v lekarni ? Na internete je doplatok 1,38 ja som platila podla vsetkeho plnu sumu 2×13,80€ teda 27,60€ bolo to samozrejme na predpis tak neviem ci ist s blockom do lekarne. Nech si nenarobim hanbu. Dakujem
@adka8zlocha ano
ok, liek ma este aj indikacne obmedzenie, to znamena ze je preplacany len pri urcitych diagnozach. ako pise internet kopirujem konkretne tento isotretinoin: Indikačné obmedzenie úhrady
Hradená liečba sa môže indikovať pri ťažkej forme acne (nodulárne acne alebo acne conglobata s rizikom trvalého zjazvenia), ktoré sú rezistentné na terapiu systémovými antibiotikami a na lokálnu terapiu.
toto urcuje lekar pri predpise, takze kludne aj ten to mohol dat na plnu uhradu...tak treba kontaktovat bud lekara alebo sa spytat v lekarni ako to bolo.
@sisa_s chodime uz 3 roky,dcera ma tazke akne uz aj jazvy,nic ine nezaberalo. Akurat chodime k inemu lekarovi nakolko sme sa prestahovali a ten na zaklade toho,ze predchadzajuca liecba nezaberala sa priklonil k tejto forme,k tomu teraz chodime cca rok...tak neviem ci to zavazilo,ale aj on este predtym skusal este jednu liecbu ale to tiez nezabralo vobec..
Predpísala ti ho kožná lekárka? Tento liek má preskripčné obmedzenie a pokial ho nepredpíše kožná lekárka, tak platíš celú sumu.
Ahoj, ako človek z odboru Ti odporúčam obráť sa na svoju poisťovňu, oni Ti vysvetlia/ preveria prečo si mala liek na plnú úhradu. Mohlo sa stať, že Tvoj lekár nemá uzatvorenú zmluvu s Tvojou poisťovňou, alebo prečerpaný limit.
@ksenzy1 áno, liek môže mať aj NÚ, no zjazvena tvár a zvlášť u ženy je určite niečo, čo nechceš pre dcéru. Pokiaľ sa vyčerpali iné možnosti a neboli úspešné, určite začni u dcéry s liečbou tak ako ju máte predpísanú. Žiadny zákrok nedokáže odstrániť jazvy po akné a mnohých ľudí trápia vpo zvyšok života. Dajú sa maximálne trochu zmierniť, preto radšej im predchádzať. Držím palce, nech je liečba úspešná
@ksenzy1 Ahoj, ja som tiež preplácala plnú sumu. Neviem, kde chodíte, no mne to poisťovňa nepreplácala preto, že som po dlhom boji s dermatologičkou v nemocnici (ktorá mi stále dávala iba recepty na mastičky od zazmlúvnenych firiem) išla k súkromníkovi na jednu kliniku. Tam som si musela financovať všetko sama. Od návštev, vyšetrení, cez kontroly, až po samotné lieky… A síce ma to vyšlo potom dokopy vyše 400€, neľutujem. Za mastičky, kozmetiku, rôzne kúry som za tie roky zaplatila o dosť viac. Skutočne nič lepšie som pre svoju pleť nemohla urobiť. Čo ma len mrzí, že som do toho nešla skôr. Je pravda, že táto liečba je naozaj ťažká, ale stojí za to. Treba si však dávať pozor na slnko, bez UV faktoru ani nevychádzať z domu. Má tiež mnoho vedľajších účinkov ako bolesť kĺbov, suchosť, krvácanie z nosa a pod., no výsledok je až čarovný. Ak je dcéra zodpovedná a naozaj jej nič nepomáha, odporúčam jej to. Samozrejme ale treba myslieť aj na tie negatívne účinky a radiť sa s lekárom. Tieto lieky okrem iného môžu vyvolať samovražedné sklony. (Píšem schválne, že MÔŽU.) Nie je pravidlo, že sa to stane. Ja som to tak nemala. No niektorí to tak mali a preto je tuším tento liek aj vo Francúzsku zakázaný. Vraj bol inak objavený náhodou, preto treba opatrne s ním. Taktiež treba myslieť, že počas liečby nemôže dcera otehotnieť. Mne na tehotenstvo robili testy z krvi aj napriek tomu, že som vedela, že nie som tehotná. Niekedy tabletky nepredpíše lekár bez antikoncepcie. Je totiž dokázané, že by bábätko počaté počas liečby bolo veľmi choré. Každopádne ide len o pár mesiacov, max rok, kedy treba svoj život trochu zmeniť. Ak je dcéra staršia a chápe veci, odporúčam všetkými desiatimi. Treba ale naozaj byť zodpovedný a radiť sa s lekárom. Účinnosť je naozaj veľmi veľká. Držím Vám palce. 🙂 A keby niečo, pokojne sa pýtajte.
ahoj predpisal to dermatolog?