Prosím vás, ako dlho ste boli pozitivny na omikron? V prípade, že ste dospelí a očkovaní min. dvoma dávkami.
Ďakujem
@helenanovakova 4 dni
Dcéra na 8.den ešte pozitívna, neinfekcna, na 12. negativna
Robila som so ma 7. den od zaciatku priznakov domaci antigen a bol vyrazne pozitivny
@helenanovakova 3 dávky, po 10 dnech pořád pozitivní antigen
Známy 4 dni príznaky na 10 deň bol ešte infekčný. 13 deň už nebol
My sme celá rodina mali v decembri deltu.. (dospeli očkovaní, teraz už troma) vo februári dcéra.8r chytila znova omicron, nikto iný to od nej nechytil.. pozitivitu jej už po 5tom dni neukázalo..
pozitívny test ti výde aj keď už dávno nie si infekčná......jednoducho zachytí zbytky častí vírusu ktorý sa vyplavuje z tela von.....infekčnosť ti žiadny tets nezmeria, len to že máš v nose(hrdle vírus/časť/zbytok vírusu).....dá sa odmerať množstvo toho vírusu, to však robia len súkromné labáky u samoplatcov
žiadnym testom nezistíš infekčnosť a tá je dôležitá, nie pozitivita ako taká....ty môžeš byť pozitívna aj po 10-14dňoch po skončení karantény, preto sa upustilo od robenia testov pri ukončení karantény - čo bolo v prvej vlne.....
Očkovaná 3 dávkami, Ag test mi ukazoval 2 čiarky 12 dní, robila som si ho denne. Príznaky asi 2 dni, veľmi mierne.
@vroni ako ste zistili,že je neinfekčna?
@helenanovakova, tu to píšu do každého výsledku testu
@vroni čo viem tak sa zisťuje množstvo vírusu, ale to nič nehovorí o tom či je ochorenie v začiatku alebo už končí...pozitívny výsledok môžeš mať aj po mesiaci od prekonania.....stále platí že človek je najinfekčnejší v prvých 5dňoch, potom už šanca že človek niekoho nakazíš klesá....a testom nevieš zistiť koľko si už pozitívna.....teda či ochorenie začína alebo už ho telo prekonáva, či končí.,....aby mal tento údaj výpovednú hodnotu, musíš urobiť PCR test viac krát, aby si videla či hodnota stúpa alebo klesá.....
@mogaa, ešte raz, spravíš si pcr test a príde ti správa, že si pozitivna/negatívna plus ct hodnota (pri pozitivite, pochopiteľne) . Nad 35 si negatívna, medzi 30 a 35 si pozitívna ale neinfekcna a pod 30 si pozitívna a infekcna. Čím nižšia hodnota, tým vyššia nálož. Je bežné, že hodnota medzi 30 a 35 sa drží dlho a kolíše (takže môžeš vyjsť negatívna a o dva dni zase pozitívna). Samozrejme, že nevieš, či si pozitívna od včera alebo už týždeň, ale tu sa testuje viackrát do tyzdna, takže to vieš pomerne presne ohranicit. Dcéra mala v stredu ráno negatívny pcr test (ráno odber), večer už pozitívny antigen, štvrtok ráno pozitívny pcr test. Hodnoty úplne tabuľkové a aj tabuľkovo klesali.
@vroni no na SK sa to nerobi. My sme syna pre info otestovali teda len AG testom a ked este na 8-ny den od PCR testu mal pozitivny, tak nam zakazali nastupit do skoly, hoci karantena skoncila ani priznaky nemal. Siel do skoly az na 12-ty den, ked ten 11-ty uz mal negat. AG test.
Teda mozno robia tie hodnoty sukromne labaky, ale nie tie ofiko zadarmo PCR testy...😒
@nevenka, lenže to nie je žiadna práca navyše, ono to pri tom teste proste vyjde. Ze to neposielaju je len ďalšia studidita. Hoci, bolo by krásne, keby bola jediná (nie, nielen na Slovensku. Tuším vrámci pandémie neviem o štáte, ktorý by si nevymyslel vlastnú verziu... Ehm... Alternatívnej reality)
Inak, tento týždeň zverejnili cenu jedného pcr testu (v AT, sú pre ludi zadarmo, platí ich štát) - zurivych 6 Euro.
Dnes 9 den a na teste ráno jemný duch, predvčerom boli ešte koľajnice, zajtra uz hadam bude negat.
@sigma510, z mojej hlavy to nie je, tak to zdôvodnili WHO epidemiologovia. Moja dcéra mala 17, nálož ako hrom, doma sme boli cely čas spolu, s bratom cumeli spolu z postele na rozprávky, mne pomáhala variť (neskoro nám doplo, že to nebol práve geniálny nápad) - a nič, nenakazil sa nikto.
Antigenom cca 14dni .. priznaky asi 12dni
@helenanovakova podľa AG testu asi 10dni