Afty a mykóza

jasu90
11. jan 2016

Ahojte... Sama si pripadám ako blbá, resp. ak si to o mne pomyslite, tak ani nemusíte odpovedať 🙂 Môžú ale nejak afty súvisieť aj s mykózou? Resp. často sa mi robia afty a v poslednom čase aj nepohodlie tam dole... teda viem, že sú to dve odlišné veci, ale len či to môže mať nejaký súvis, trebars oslabená imunita, alebo tak.
Vďaka...

shopoholocka
11. jan 2016

Urcite ze ano🙂pri aftach aj mykoze mas oslabenu imunitu🙂

8291
11. jan 2016

Ano môže to mať súvis,mykóza je kvasinkoveho pôvodu a afty dosť často bývajú tiež kvasinkového pôvodu.

zuz02
11. jan 2016

Jasne, ze to moze mat suvis. V tele vsetko so vsetkym suvisi. Urcite je to oslabena imunita, aj chybajuce vitaminy, prip.nevhodna alebo nevyvazena strava, malo spanku, stres atd.

cerez
11. jan 2016

Oslabená imunita, ale veľa chorôb je spôsobený stresom. Stres je nepriateľ všetkého.

jasu90
autor
11. jan 2016

ďakujem 🙂 ja som si to myslela, že to môže byť tou imunitou. Zajtra sa nato aj spýtam gyn. Afty ma trápia už dlhodobo, ale mykóza len posledné mesiace...

janadri
12. jan 2016

Na afty skús riboflavin.Mne to pomohlo,pol roka tabletku denne, potom polroka pauzu a zas pol roka riboflavin. Mám to celý život,ale táto kúra pomohla.Vždy keď sa mi objaví, nasadím si ho.Je pravda,že to súvisí s imunitou a stresom.

lubi40
12. jan 2016

@jasu90 urcite to suvisi. Ja mam tiez problemy s aftami a lekar (vseobecny) mi dal lieky proti mykoze, cize treba ist mozno nie len na gyndu , ale aj k vseobecnemu a celkovo sa preliecit na kvasinky. Vraj pomahaju aj grepy a probiotika, tiez to teraz skusam.

jasu90
autor
12. jan 2016

Aj s aftami som kedysi bola u lekárky. Poslala ma na kožné, robili mi krvné testy a potom mi zistili z výteru nejakú baktériu v ústach, tak som brala atb, ale to už bolo pred troma rokmi, neskôr ked som opäť bola u kožnej, tak mi len povedala, že no s tým sa nedá nič robiť, mundisal gel. A alergolog sa mi smial, že mám začať piť, toľko k lekárom. Ale gynekologičku mám super 🙂 Aspoň niečo 🙂