Ahojte maminky. Poradte mi prosím, ako sa ich zbaviť? Nikdy som afty nemala, teraz v júli sme boli v chorvátsku a prvý krát sa mi spravila jedna výrazka-afty. Doma som začala brat vítamin B a hneď prešlo. Teraz sa to vrátilo, kvôli jednej malej výrazke má bolia celé ústa, nemôžem jest ani piť. Čo s tým?ďakujem
Mne sa velmi osvedcil Neocide gel z lekarne. Super pomohol a ma prijemnu chut. Pomohol aj mne, aj dcerke na afty.
Afty sa mozu robit z roznych dovodov, niekedy z oslabenej imunity, ale niekedy si staci poskriabat dasno tvrdsim jedlom (korka z chleba, oriesky, chipsy..) a niekedy sa uplne staci nechtiac kusnut do vnutornej strany lica alebo pery a afta je na svete. Mne sa osvedcilo natriet aftu kamistad gelom pred jedlom a mohla som sa v klude najest. Mozes si usta aj vyplachovat repikom alebo kamilkami (ak nie si alergik), doplnat vitamin B. Moja skusenost, cas od "objavenia" do zahojenia afty trva cca 10 dni, najhorsia bolest je 3-5 den, potom sa pomaly zacne "zatahovat" a hojit.
Mne sa afty robia často, niekedy idem od jednej k druhej, inokedy aj dva mesiace nič, to je úspech 🙂 Mám problémy so žalúdkom, ale neviem, či je to preto. Alergolog sa mi smial, že mám začať piť, že ty s tým problém nemajú, mne to však vôbec vtipné neprišlo, lebo ja by som sa ich naozaj chcela zbaviť... a mne pomáha mundisal gel, brala som aj ten kamistad, ale ten mi nepomohol.
Skus riboflavin
Mne sa zas na afty osvedčil Herbadent. Namočím vatovú tyčinku do toho Herbadentu a úplne tú aftu vyškrabkám ( bolí to celkom dosť ) ale na druhý deň vstanem a nemam tam nič 🙂
Moj 17-rocny syn to ma cely zivot..vsetko mozne sme skusali - dlhodobé uzivanie vitaminu B, rozne gely... nic nepomahalo, posledne roky pouziva ustnu vodu a ta mu pomaha...
Najlepsia je konopna tinktura-vecer natriem a rano ani neviem o nejakej afte😉
natieraj propolisom