Ahojte 🙂 kožná doktorka mi raz predpísala advantan mastný krém, kvôli tomu, že na prstoch sa mi urobil ekzem, alebo neviem čo to bolo ani, proste koža sčervenala, lupala sa mi pokožka, až do krvi a bolo to dosť brutálne, samozrejme to bolelo, najprv som mala dve robené mastičky a potom toto, toto fakt zabralo. Teraz sa mi to opäť vrátilo a nechce sa mi ísť opäť ku kožnej.. momentálne mám aj problémy so žalúdkom, zistili mi zápal, beriem lieky dlhodobejšie ich mám brať, takže sa chystám aj k svojej obvodnej, lebo mi ich ma opäť predpísať, to mám správu od gastroentereloga, ale tak nebudem jej vravieť, tak počuj, predpíš mi ešte tento krém :D
Chcela som sa spýtať, či neviete o niečom, čo je podobné tomuto krému a dá sa to kúpiť bez predpisu, keďže tento krém je len na predpis... ďakujem 🙂
ďakujem 🙂 S kožnou som to vtedy riešila, tiež mi povedala, že to treba odsledovať, ale nejak to potom prešlo a teraz zase, ale akosi neviem od čoho to môže byť, v podstate mám teraz aj nejak veľa vyrážok na tvári ( ako pubertiak :D ) tie problémy so žalúdkom, no neviem, či to nejak môže súviesieť.. vlastne aj afty sa mi často robia, aj to sme riešili a na nič neprišli..ach, ja som zvláštný prípad :D :/
@zemko99 advantan su kortikoidy. cize nic podobne ucinne nie je bez predpisu. treba si zistit co presne mas (ci ekzem alebo ine), kedy sa prebudza (alergia potravinova, kontaktna) a vyhybat sa tomu. zaroven mu predchadzat (premastovanie koze, pouzivanie mydla atd). nie je to vhodne ako dlhodobe riesenie, brat kortikoidy zakazdym, ked je stav uz velmi zly. takze radim ist ku koznej, zistit co presne to je a skusit viac vsadit na prevenciu. ja sama mam ekzem a obcas ruky popraskane do krvi. mne robia zle napr. cistiace prostriedky a nemozem pouzivat hocijake mydlo na ruky. drzim palce 🙂