Mam uz dost po 30tke a s tymito problemami sa borim uz dlho, no zda sa mi, ze sa to vekom zhorsuje. Moj problem je, ze som dost nesustredena, proste neviem udrzat pozornost, ked mi niekto nieco vravi, stale som akoby zasnivana, mimo...Nerobim to naschval, inak to proste nejde. Tiez mam problem s dokoncovanim uloh, usporaduvanim myslienok... Vsade meskam a ak chcem prist na cas, musim sa mega sustredit. Vsetko mi to sedi na ADHD, chcem sa liecit, proste tie priznaky nejako zmenit... Len netusim kde zacat, na koho sa obratit. Mate niekto skusenost?
Popozeraj additudemag.com - tam su aj clanky o/pre dospelych.
Ale ako prve potrebujes diagnozu a potom rozhodne lekar, ako dalej.
Ja mam "iba" dieta s adhd, ale cim viac sa venujem tej tematike, o to vacsie podozrenie mam, ze mozno to mam aj ja...
Co mozes sama robit aj bez diagnozy atd. je najst si kadejake tipy, ktore su tam spominane a skusit ich. Co pomaha jednemu, nemusi druhemu, treba si to fakt vyskusat.
Mozes skusit zmenit stravu (tipy najdes tiez tam), pripadne pridat vitaminy.
Lieky ako take ti moze predpisat iba psychiater alebo neurolog.
@ichbinich ok, pozriem to. Ja by som sla aj k lekarovi, ale neviem k akemu... K psychiatrovi? Mam to najprv povedat obvodnej...neviem no...
Mam pocit ze sama to nezvladnem, chcem odbornu pomoc...
Ake mas ty prejavy, ked mas pocit, ze to mas?
Odporúčam ti knihy a videa od Gabriela Mateho, je to psychiater s ADHD, píše o tom, ako sa s tým dá super pracovať. Zo Slovákov psychológ Radovan Kyrinovic ma ADHD, pogugli. Ja by som zašla za psychológom, kvôli testom, možno ťa nasmeruje ďalej.
mozes to mat aj z prežitých tráum, tam su posobne priznaky, alebo so spoluzavislosti, vlastne adhd je ..vzniká z prezitej traumy, aj take su nazory odbornikov som citala napr https://nm.sk/psychiater-pothe-adhd-je-casto-po...
Ako prvé ku psychológovi. On môže spraviť testy a potom uvidíš. Pokiaľ viem, netreba ti ani papier od všeobecného, ale ja nežijem na Slovensku.
Ja sa viem sústrediť, ale ľahko sa nechám vyrusit.
Procrastination is my middle name 🤣
Meškám často
Skáčem do reči
Niektoré črty spĺňam a niektoré vôbec nie. Neviem, či sa dam aj ja otestovať, ako sa to lepší u dcéry, tak aj u mňa, keďže sa učím rôzne triky...
Ahoj, ja s kamaratkou sme zacali podcast o ADHD, kde rozoberame aj to, co pomaha. Mozno si tam nieco najdes 💙 https://anchor.fm/cistychaos
Cukor! Treba vylucit cukor😀
Dnes to budem vsade radit, lebo cukor stoji za vsetkou zlobou☝️😁