ADHD u dospelej osoby

katarina092
3. jan 2025

Ahojte,
Chcela by som sa spytat, kto z Vas trpi alebo si mysli ze ma tuto chorobu? Vraj je Vas spektralna, je viac stupnov, len niekedy rozmyslam ci ju realne mam alebo som ovplyvnena zivotnymi okolnostami… robila som si par online testov a z toho mi vyplyva ze mam ten vyssi stupen ale moc tomu neverim vraj ludia s Adhd nie su schopni viest rodinny zivot..

ina2405
3. jan 2025

@katarina092 ale nie, sú normálne schopní viesť aj rodinný život, aj mať deti, aj sú úspešní v práci. Dospelí si vedia vytvoriť kompenzačné mechanizmy a fungovať.

simsalabim
3. jan 2025

@katarina092 presne tak ako pise @iba2405 a dievcata vedia ADHD dlho kompenzovat, nemaju take okate priznaky ako chlapci (aj tu, ako inde v medicine, sa jasne prejavuje to, ze muzske priznaky su “norma” pri diagnoze). A samozrejme, tiez to je spektrum, niekto funguje viac, niekto menej.

nynia
3. jan 2025

Ja mám ADHD diagnostikované neurológom ak aj ty chceš vedieť či máš odporúčam ísť za odborníkom a nerobiť samodiagnostiku z internetových testov. A o tom, že s ADHD ľudia nie sú schopní viesť rodinný život čítam prvý krát 🤣

kacena4
3. jan 2025

ja mam tiez adhd a teda rodinny zivot vediet cez 20r. a k spokojnosti a hlavne netrpim...

marianarem
3. jan 2025

@katarina092 Ludia s ADHD maju normalne rodiny aj dobre kariery. Samotne ADHD nie je pre dospeleho cloveka uz az taky problem. Niektori ludia maju tych poruch viac pokope, tam to uz moze byt horsie.