ADHD a silné depresie

samik112
29. dec 2022

Dobrý večer prajem, prosim vás… neviem čo robiť, študujem na VS, mám ADHD v spojení so silnými depresiami, mám problém niečo začať robiť, niečo vykonat.. cítil som dlhodobo psychickú nestabilitu, ale v poslednej dobe som to už nezvládol a úplné sa tomu podal… riesim to čisto alkoholom a ešte si to aj uvedomujem, že to je len dočasne východisko , no inak už neviem.. všetko má prestalo bavit, uplne všetky koníčky, nepociťujem pomaly ziadnu emóciu k ničomu… viem že ľudia majú horsie psychické poruchy a iné problémy ale mna uplne ničí aj tato.. je tu niekto kto si presiel podobnou situáciu ? Čo sa tyka odbornej pomocí, neviem ani ku komu ísť lebo je veľa názorov aj medzi špecialistami že je to len výhovorka atd atd…ďakujem pekne za hocijakú reakciu🙂

grace55
29. dec 2022

@samik112 momentálne je veľmi blbé obdobie, čo sa týka takýchto stavov, neboj, bude dobre. ADHD nie je ziadna sranda, máš skúškové a možno ti aj chýba kontakt s ludmi, neviem. Pozri videa a články R.Kyrinovica, je to psychológ s ADHD, možno poznáš. Veľa pomoze zdravá strava, su potraviny, ktore prirodzene dvihaju dopamin, cvičenie a fyzická práca.

margieamatusko
30. dec 2022

@samik112 Určite odborná pomoc, možno dočasne lieky. Gábor Maté - Roztekana mysl, odporúčam prečítať. Nie si jediný s touto poruchou, treba s tým pracovať a dodržiavať pravidelný režim, spánok, strava.

svokrinjazykmonika
30. dec 2022

@samik112 hlavne neslop, tým si to len zhoršuješ.

ttonicum
30. dec 2022

@samik112 Chod za psychologom aj za psychiatrom. Ziadny dobry odbornik ta nenecha v tom, ze je to vyhovorka a nemaju, co s tebou riesit. A preboha NECHLASTAJ! Alkohol tieto stavy zhorsuje, musis abstinovat.