Achilovka - bolesť, zhrubnutie

bobulka34
30. máj 2016

Mam bolesti v achilovke, je zhrubnuta, trva to uz 8 mesiacov, nikto mi s tym nevie pomoct. Lekar mi dal rehabilitacie a lieky, ale nic nepomaha, dakujem za kazdu radu.

marita11
28. jan 2020

@bobulka34 zdravím, môžem sa spýtať ako ste dopadli s tými nohami.mam rovnaký problém ako vy.uz 8 mesiacov ďakujem.

h2
28. jan 2020

Tak pridám sa aj ja, snáď niekto poradí, ja už sa s achilovkami trápim asi rok a pol. ☹️

tinqua
28. jan 2020

No baby, ja som toto riesila minuly rok...tiez nikto nic, vraj nezatazovat...som len chodila nic ine...a dva mesiace dozadu som sa smykla, praskot a bolo...ruptura achillovky, 6tyzdnov noha v dlahe a kedze som tehotna tak ani operovat....treba ist na chirurgiu, vyziadat si sono a kazdy den rozcvicovat, zahrievat pred zatazou...ak vas to dlho boli je tam zapal a hrozi pretrhnutie

h2
28. jan 2020

@tinqua Ďakujem za odpoveď, mrzí ma, ako si dopadla. Ja som bola asi 3x u ortopéda, prvý raz mi predpísal protizápalové lieky a krém. Nepomohlo. Potom som ešte 2x dostala injekciu. Ono sa to vždy trochu zlepší a o nejaký čas zase zhorší... ☹️ Doktor spomínal aj rázovú vlnu, ale to som dosť nepochopila, vyjadril sa, akokeby som sa ja mala rozhodnúť, či to chcem, alebo nie. Ale ja nie som doktorka, povedala som, že neviem, ale ak to má pomôcť, tak, samozrejme, áno, som za. A on stále len, že ja sa mám rozhodnúť. No tak som sa rozhodla, že tam niekedy v blízkej dobe pôjdem a skúsim tú rázovú vlnu. Ale teraz mám práve také lepšie obdobie, tak to stále odkladám. Ale ďakujem Ti za varovanie, snáď sa kvôli tomu konečne rozhýbem. Skoré uzdravenie želám.

tinqua
29. jan 2020

@h2 dakujem za prianie, aktualne rehabilitujem, vyriesili sme to tak ze zrastla prirodzene s rizikom ze moze kedykolvek opäť prasknut....je to take prezivanie na dlh s tymito zapalmi...dlho nic a potom sa stane ked to nepotrebujes ani najmenej. Chirurg mi povedal, ze miesto chodenia po obvodakoch a ortopedoch som mala rovno za ním prísť, pri každom zápale vznikaju mikrotrhliny v tkanive a to znižuje elasticitu slachy a teda hrozi ruptura. Preto ako prevencia sa odporuca cielene a kazdodenne precvicovat a samozrejme udrzovat v teple, v pripade prebiehajuceho zapalu naozaj nezatazovat, neskakat, nebehat...ono ked to rupne je to priserne a poviem ti ze radsej mat zlomene obe ruky ako toto :(

jazmina83
25. feb 2020

@h2 Ahoj, môžem sa spýtať, či sa Vám už achilovka zlepšila? Mne praskla pred 3,5 rokmi a nemala som predtým žiadne ťažkosti ani len náznaky. Počas operácie mi poškodili jeden nerv a do dnešného dňa cítim mravenčenie v nohe. Potom po 6mes. praskla znova,.ale už ju neoperovali, iba som nosila ortézu. Robila som rehabilitácie, rôzne lieky, mastičky, no nepomohlo nič, a do dnešného dňa chodím opatrne, neodvážim sa behať alebo nosiť vysoké topánky. Mám z nej už panický strach a pri každej bolesti trpnem, aby znova nepraskla. Prajem všetkým,aby vás achilovka poslúchala 🙂))

h2
25. feb 2020

@jazmina83 Ahoj, bohužiaľ, nezlepšila, ale je to moja vina, lebo to nijako neriešim, stále to len odkladám, lebo až také strašne zlé, že by som nemohla chodiť, tak až také to nie je. Aj som si hovorila, že pôjdem k ortopédovi teraz cez jarné prázdniny, ale syn ochorel, plány sa zmenili a zas som to odložila na neurčito. ☹️ Ja o behu môžem tiež iba snívať, aj pobehnúť je problém, o skákaní ani nehovorím. Veľmi ma mrzí, aké máš problémy, aj ja už sa bojím, aby nepraskla. Musím sa fakt zmobilizovať k tomu doktorovi. Aj keď, neviem, či mi pomôže.

jazmina83
26. feb 2020

@h2 ešte som zabudla, keď mi achilovka "cíti" zmenu počasia a pobolieva, nosím túto bandáž a pomáha mi, aj pod nohavice, na pančušky 🙂 https://www.google.com/search?q=bandáž+na+achil...

h2
26. feb 2020

@jazmina83 Ďakujem za tip, aj za pripomenutie môjho problému, som rozhodnutá ísť v piatok k lekárovi. Potom sa ozvem.
Ešte raz vďaka, nech sa Ti dá achilovka do poriadku.

h2
2. mar 2020

@jazmina83 Ahoj, sľúbila som, že sa ozvem, tak píšem. V piatok doktor neordinoval, tak som bola dnes. Mám za sebou terapiu rázovou vlnou, môj ortopéd mal na to prístroj priamo v ordinácii. Stálo to 200,-€ (asi preto mi predtým hovoril, že sa ja musím rozhodnúť, či to chcem, ale vtedy mi zabudol povedať tú sumu). Tých 200 bolo za 1 nohu, momentálne mám pravú na tom o dosť horšie, tak ľavú sme nerobili. Uvidím, či mi to pomôže. Teraz mám mať 7 dní kľudový režim, odporúča sa dokonca PN-ka, ale ja mám takmer sedavé zamestnanie, tak som sa nedala vypísať, budem doma len dnes. Na achilovke mám kineziologickú pásku, mám si ju tam nechať niekoľko dní. Uvidíme, čo a ako, určite sa ešte ozvem. 👋

jazmina83
2. mar 2020

@h2 Ahoj, o tej razovej vlne som už počula, ale keďže som konkrétne na achilovku nepočula od nikoho recenzie, zavrhla som to. Tých 200€ je za koľko sedení? Mne tuším vraveli, že 5-8 sa to opakuje. Držím teda palce, aby sa to podarilo a zlepšilo 😉

h2
2. mar 2020

@jazmina83 Mne o tom hovoril predtým kolega, že to mi dá ortopéd papier na nejaké rehabilitačné oddelenie a budem na to chodiť, že to treba absolvovať viackrát. Dnes mi doktor povedal, že on má najnovší prístroj, vraj ich je len pár na Slovensku a že to bude jednorazová záležitosť. Trvalo to celé asi 10 min., dostala som 1000 "pulzov", alebo ako sa to volá. Tak fakt dúfam, že to pomôže.

kolombus
25. apr 2021

Zdravim Vás.mal niekto utrhnutu achilovku.ako sa to hojí, čas atď,ja som 4dni po operácii, potrebujem sa čím skôr dostať do práce som vodič kamiónu.dakujem vám všetkým za rady

tinqua
25. apr 2021

@kolombus môžeš rátať tak 6 tyzdnov určite plus rehabilitácia, noha bude slabá

martinikkos
10. júl 2024

Dobrý deň, ak máte stále problém s achilovkou posielam návod ako som vyriešil u seba a svojich klientov. 🙂
https://ikkos.sk/blog/bolest-achilovky-alebo-ak...

h2
10. júl 2024

@martinikkos Ďakujem, skúsim. Síce som do tejto diskusie písala prvýkrát pred vyše 4 rokmi, ale, bohužiaľ, moje problémy stále pretrvávajú.
Spomínaš klientov, čiže sa tým profesionálne zaoberáš?