Dobrý deň prajem 😊
Mám 25 rokov.
Mám taký problém. Pracoval som ako opatrovateľ v Nemecku mozno 7 mesiacov. Všetko bolo ok len posledný turnus som to nevydržal. Každodenný stres nervy k tomu a jedného dňa s mi stalo to že som mával strašne búšenie srdca hneď do toho sa mi zvýšil krvný tlak cítil som sa ako opitý nevedel som stať na nohách hneď nato trás rúk nôh celého tela až chvenie. Keď sa mi toto stalo hneď som išiel domov lebo som sa bál že sa mi niečo stalo. Po návrate na SVK som to začal riešiť bol som na všetkých vyšetreniach ECHO v poriadku štítna žľaza v poriadku krvný obraz v poriadku všetko všetko mám v poriadku tak mi internistická doktorka dala diagnózu tetania a k tomu ešte panicky atak. Predpísala mi NEUROL 0.25 ktorý som bral v prípade potreby nebral som to stále mal som dni kedy som si nedal 10 dni NEUROL a všetko bolo v pohode. Ale po dobrati som skončil 4x na pohotovosti a tam mi dali klasika apaurin a magnezium. Išiel som zase k svojej doktorke tak tá mi dala NEUROL 0.5 ale neuvdemoval som si ze to môže skončiť tak zle. Išiel som zase do Nemecka a tam som začala užívať NEUROL 0.5 ale zase nepravidelne ale moje telo si dalo nato závislosť nemohol som už spať všetko ma hnevalo už som bol agresívny tak som to náhle vysadil a peklo začalo ktoré trvá do teraz už mesiac a šesť dni som bez toho chvála bohu len ten spánok nemám neviem ako si mám pomôcť ked ma ťahá na spanie maximálne 30-40 minút potom so zase hore a sú dni ked vôbec a už nevladzem. Ľahnem si do postele a odpočívam. Som na PN kvôli tomu už mesiac a stále žiadna sláva. Srdce sa mi chveje z toho všetkého trocha ma trasie ale neni to nič zle . Doktorka mi vravela ze mám tie stavy vydržať ze sa to všetko vráti ze môj abstinecny syndróm môže trvať 2 mesiace lebo pokiaľ sa všetko v mozgu upraví ma to svoj čas. Odmietla mi predpísať tabletky na spanie lebo tým by som si prehlboval problémy a ona to nechce vidí čo to somnou urobilo.
Mám sa hlásiť o pár dni k psychiatrické ktorá mi určite odporúča nejaké antidepresíva a tabletky na spanie ktoré nechcem brat lebo mám strach nechcem dávať do svinstvo do seba. Keď si nato spomeniem na ten deň kedy som to dostal tak som si mal dať facku a naštudovať si hneď ako zobrať prvú tabletku do úst. Tak preto by som chcel vediet ma tu niekto problém s týmto nejakých ľudí ktorý to zvládajú bez pomocí doktorov ? Lebo niekedy sa mi zdá ze doktor vám to dá ako cestu ale potom vám už neviem pomôcť a akokeby vám nechceli pomôcť hneď čo prvé psychiater.
Dúfam ze som to napísal k veci a budem rad za každú jednu radu. Vyskúšal som všetko čo je na prírodnej báze všetko čo sa len dá ale nepomáha mi nič maximálne čo robím je ze som si kúpil Pestrec ktorý užíval 3x denne nech sa mi prečistí organizmus čaje tak isto pijem ale žiadny výsledok. Chcem to dať sám len niekedy ma to ťahá k doktotke ale i kee pôjdem berú ma za blázna. Čo sa mne osobne nepáči. Len chcem k tomu dodať neužíval som to pravidelne 3 mesiace užíval som to vtedy ked to prišlo namna.
Ďakujem vám veľmi pekne za rady 😊
@deti95060810 len 1 tabletku na deň som si dával a užíval som to 3 mesiace ale nepravidelne
@jakub19901 ahoj mne pomohol tryptofan b
Davkovanie 2rano 2 vecer aspon 4mesiace, ak budes citit zmenu mozes 1/1 je to volne predajne a teda ozaj ze odporucam
@jakub19901 mne sa vytvorila závislosť takto na Lexaurine a užívala som ho 6 týždňov síce denne ale malé dávky. Potom som pol roka sa zbavovala abstinenčných príznakov pomocou psychiatričky lebo to ináč nešlo. Choď k psychiatričke a ona ti predpíše na spánok Trittico AD to je slabučné a upraví ti to spánok. Ak nebudeš riadne spať tak sa jedného dňa zosypeš.
@jakub19901 Pripajam sa k prispevku vyssie, su uspavajuce AD, ktore by sa v tomto pripade mohli dat vyuzit. Je ich viac druhov.
@marianarem len nerozumiem tomu obvodná dokorka nechce aby som to užíval lebo mi vravela že ak to budem brat môže sa to zhoršiť a naťahovať čím dlhšie. S jedným psychiatrom som bol len na konzulaticii a on vravel toto iste že abstinecny príznak v mojom prípade môže trvať 2 mesiace mozno 3 max
@marianarem tie receptory v mozgu sa musia obnoviť či upraviť lebo teraz sú na drogách
@ninka297 i keď som mával také príznaky nikdy som nemal problém so spánkom to vôbec ale keď som vysadil NEUROL hneď nastali problémy so spánkom v tej sekunde
@ninka297
@jakub19901 tiež si myslím, že ak neklames a nejedol si to ako cukríky nemôžeš byť po tak krátkej dobe na tom takto.
U psychiatra si mal byt dávno, keď sa Ti to stalo v Nemecku.Uz vtedy si mal búšenie, nepokoj a lieky si nebral.To, čo popisujes je panika, tetania magnosolv berieš?Psychiater Ta nastaví a možno aj Neurol Ti ponechá na začiatok.
@luccija volal som ešte z Nemecka psychiatrické čakacia doba 3 mesiace druhému čakacia doba 2 mesiace preto lebo majú veľa ľudí preto tak dlho ale teraz som si našiel v Košiciach ktorá bola taká ochotná a zoberie ma teraz v piatok
@luccija beriem MAGNEROT 500 mg 3 tabletky ráno a 2 večer
@jakub19901 Treba ist ku psychiatricke a dat si predpisat aj antidepresiva
@zmrzlinka2021 som veľmi zvedaví čo mi povie v piatok. Cakam len to že ak prídem bude mi núkať tabletky a mám ich strach brat. Tu mi 1-2-3 hovori nebrať lebo budeš zase v tom doktorka mi odmieta predpísať lieky na spanie psychiater čo som bol s ním konzultovať toto iste už neviem buď budem trpieť tie abstinecne príznaky alebo nech mi dá niečo slabé nech nemám závislosť
@jakub19901 Nie som v tom odbornicka, ale treba konzultovat so psychiatrom tu odvikaciu kuru, pripadne ak je to potrebne, ist aj do nemocnice.
AD sa prosim ta neboj.
Ja sa prikláňam tiež k tomu, že ak si si dal Neurol občas, nemôže byť taká závislosť, aby si mal také abstinenčné príznaky. Ja som ho brala takmer dva mesiace, po smrti blízkej osoby, denne 2 x 0,25 a vysadila som to zo dňa na deň, proste jedno ráno som si už nedala a absolútne som žiadny abstinenčný príznak nemala. Ako vieš, že ten absťák spôsobuje Neurol? Keď ho neberieš pravidelne, tak v akom intervale keď si nedáš, prídu príznaky? Osobne sa tiež prikláňam k panickej, alebo úzkostnej poruche, ktorá nesúvisí s Neurolom, Neurol ti vždy ten stav len upokojí, čo je aj jeho účelom, preto máš pocit, že ti Neurol chýba, hoci to tak vôbec nemusí byť.
@suzitok
Obvodná doktorka mi o tom vravela keď už bolo zle keď som nemohol v Nemecku spávať po vysadení neurolu ze ma nežiadúce účinky hlavne spánok nepokoj a neviem čo ešte
2 lekári mi povedali ze príznaky z toho môžu trvať 2-3 mesiace nepokoj ? Mozno kvôli tomu lebo telo si mysli ze ma zlomí a dostane zase dávku neurolu
Mám taký pocit ze hlava všetko robí
NEUROL vraj znižuje produkciu serotonínu a ďalších látok v mozgu
@suzitok všetko pôsobí na receptory
@jakub19901 hlavne, že máš termín u psychiatra, to je dolezite, tam ti pomozu, ale rataj stym, ze akekolvek lieky ti daju, aj to trva par tyzdnov, kym zaberu a ak nesadnu, tak nezaberu vobec a treba iny druh...
@suzitok prikladám 1 článok čo o tom píšu 😊
@jakub19901 takže ak tomu správne rozumiem telo bojuje s tým svinstvom
@suzitok dal som si ešte urobiť test na serotonín čakám za výsledkom ktorý mi pride zajtra alebo v piatok aké mám hodnoty
@jakub19901 Ano moze trvat dlho, ale aspon ta nespavost by sa mohla trochu zmiernit. Ja presne neviem, na ake receptory sa viazu tie AD, ktore uspavaju a teda ako presne sposobuju to uspatie. Neurol sa viaze na GABA receptory, takze by si sa mal vyhybat veciam, ktore sa viazu na ne.
@marianarem ja som ešte taký v tomto že mám silu bojovať s tým
Psychiater ma čaká v piatok povie mi čo a ako dá mi čo mi dá ale počkám si ešte
Verim tomu že ten spánok ide sám prirodzene
Je pravda niekto zato nemôže jasne musí brat lieky ale ja som nemal problémy vôbec aj keď som mal panické ataky alebo tetaniu
Verim tomu a pevne dúfam a modlím sa k bohu aby mi pomohol lebo niekto nemá pevnú vôľu a chce tie tabletky len ja som taký že nechcem ale ak to bude nutne tak na krátky čas zoberiem a postupne vysadím len s pomocou lekára
@jakub19901 ešte nič neberies a už chces vysádzať🙂hlavne negoogli.Ako môžeš napísať, že Ti nic nebolo mal si iba panicky atak a tetanii to je nič?Nemaj strach z AD a možno ich budeš brať rok, dva, dlho...na začiatku môžeš očakávať, že sa Ti úzkosť zvýši.Dnes sú moderné lieky a spánok sa Ti upraví ako prvý
samozrejme, že nevieš spávať a si nevozny, lebo Ti niečo je a necítis sa dobre.Mozno Ti robilo zle, že si v zahraničí od rodiny, starostlivosť o druhých, zodpovednosť...psychiater Ti pomôže a na 99% dostaneš AD.serotonin môžeš mať v krvi dobrý dôležité je ako Ti pracuje na synapsiach a to nikto nezistí.Daj sa do kľudu...bude to dobre🙂
Magnosolv predpisujú na tetaniu už si bol u neurológa na teste?
@luccija presne Nemecko mi dalo veľa rodina priateľka bol som preč a myšlienky niekde inde bolo mi ťažko
Áno bol som
prikláňam sa k názoru, že to nie je absťák, ale prejavy panickej poruchy.. som tetanik s búšením srdca, vysokým tepom, arytmiou, extrasystolami, trasením rúk v čase záchvatov, lapaním po dychu, krútením hlavy.. kým sa prišlo na to, že mi nič nie, vypestovala som si panickú poruchu, takže mávam tetanické záchvaty kombinované s panickými. No a kým sa to potvrdilo, brala som cca mesiac ráno a večer polku Neurolu z 0,25 lebo ja, mega spachtoš, som odrazu po nociach nespala, ako mi búšilo srdce a ráno som vstávala do práce ako zombík. Mohol za to zvýšený kortizol. Vtedy som si povedala, že dosť, vysadila som ranný Neurol a po týždni aj večerný. Žiadne absťáky som nemala, prešiel už rok. Občas ma ešte prepadne záchvat, ale už viem ako reagovať. Ak nechceš brať AD, musíš na sebe vedome pracovať, učiť sa dýchať, relaxovať, mne pomohli meditácie, večer kúpeľ v magneziovej soli, bylinné čaje, prechádzky (chodím z práce pešo, keď je teplo aj ráno do práce - cca 30min). Nemyslím si, že po mesiaci s Neurolom máš 2-mesačný absťák. Treba zistiť príčinu, ktorá ti vyvoláva tieto pocity (z čoho máš strach? čo ti vadí? čo ťa rozčuľuje?)
@jakub19901 PSYCHIATER A ANTIDEPRESIVA MAS PANICKU PORUCHU MOZNO ZACINAJUCU DEPRESIU...a pycholog ktory ta nauci ako pracovat s uzkostou
koĺko tabl si užíval Neurol a ako dlho?
ak si to vysadil naraz, tak to je problém...mal si pekne pomaly.
1/2 tabl. po čase 1/4 tabl. a takto až by si neužíval vôbec...
Ak máš problémy so spánkom, skús Dospinox spray, alebo malatonín a magnézium - daj si to tesne pred spaním... vydržíš 3-4 hod spať...
Ak nie, tak k psych. - predpíše Ad