Absolvovali ste vyšetrenie a vykázali vám výkony pod zlou diagnózou?

11. sep 2022

Ahojte. Stala sa niekomu situácia, že ste absolvovali vyšetrenie a vykázali si výkony pod zlou diagnózou? Keď sa nezhodovalo vykázanie lekára s vykázaním od labáku, pátral niekto po tom, ze to nesedí? Ide o to, že to vyšetrenie sa dá robiť aj pod oboma diagnózami, avšak tá nesprávna je totálna hlúposť u mňa a bojím sa, aby mi to neskomplikovalo iné vyšetrenia. Navyše je to komplikované, lebo chyba nastala v papierovej žiadanke. Zlyhal ľudský faktor..

barborachors
11. sep 2022

Ano, bol robeny rtg, s pozit nalezom ktory sa nezhodoval s naslednym negativnym mri. Co je ale horsie, ze dodnes niekto beha s rakovinou alebo inou mnamkou a nevie o tom, lebo dostal falosne negativny snimok. Ja som to neriesila, lebo nejde o mna, ale o blizku osobu. Akurat viem, kam nechodit na rtg a sono. Vsetci su tam alkoholici. A necudovala by som sa, keby tychto pripadov pod vplyvom bolo viac.

deti95060810
11. sep 2022

@barborachors 😨😨

autor
11. sep 2022

@barborachors O toto nejde. Vyšetrenie by sa robilo tak, či tak. Výsledok je správny. Len lekár dal na žiadanku kód gravidity (zrejme omyl), do poisťovne dal však správny kód. Labák sa však musel riadiť papierovou žiadankou, čize vyšetrenia si vykázali pod tou zlou. Ja gravidná nie som, ani som nikdy nebola a mám o chvíľu absolvovať MRI hlavy, tak sa bojím, aby nenastal problém. Viem, že v žiadanke nastala chyba, bo som kontaktovala labak. Budú to riešiť oni, keď vedia, že zlyhalo tam niečo a aj čo? Lebo ja som na to upozornila. A už mám z toho nervy.

simca06022011
11. sep 2022

Ved ide iba o kod diagnozy na ziadanke. Nie v tvojich dokumentoch. Nevidm ake komplikacie by z toho mohli nastat, podla mna žiadne. Konecnu diagnozu na zaklade výsledkov aj tak urci lekar az následne po vysetreniach.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oskorusa
11. sep 2022

Niekedy je potrebné na žiadanku vyšetrenia uviesť inú diagnózu ako pacient má, a to z dôvodu, že inak dane vyšetrenie bude na plnú úhradu pacientom alebo to vôbec nevyšetria. Táto tvoja otázka mala byť položená tvojmu lekárovi a nie na toto fórum. Každopádne držím palce, aby všetky vyšetrenia dopadli v poriadku.

oskorusa
11. sep 2022

Ak išlo o preklep ( stáva sa, aj lekár je len človek), nemusíš mať obavy, dôležitá je lekárska správa z vyšetrenia, kde bude dané pomocné vyšetrenie zhodnotené komplexne so záverom

barborachors
11. sep 2022

ja by som sa urcite obratila na poistovnu. Neviem preco ma taketo zalezitosti riesit pacient/klient, zavolaj si na poistovnu

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. sep 2022

@oskorusa S doktorom som to riešila. On vykázal správnu diagnózu. Lenže riesila som to s labákom,myslela som, ze pochybil, a on ma informoval o tom, že na žiadanke bola ten zlý kód, preto vykázali podľa žiadanky. Nemali by to riešiť už oni a vykomunikovať to? Ja som reálne tu papierovú žiadanku nevidela.

oskorusa
11. sep 2022

Zavolaj alebo napíš zajtra lekárovi, presne mu povedz, aký je problém a čo ťa na tom trápi a ten to dá všetko.

luccija
11. sep 2022

Nie, nic sa nestane.Vsade aj tak podpisujes papier, ze nie si tehotna

oskorusa
11. sep 2022

Áno, opravia si to aj spätne, pretože na poisťovňu údaje idú s omeškaním a opravné údaje pokojne aj
po pol roku

autor
11. sep 2022

@barborachors Veď práve preto. Ja som len chcela upozorniť na chybu, aby si to poriešili a mali to dobre. A mám s tým skôr len nervy a to mám stres zakázaný od iného odborníka.

autor
11. sep 2022

@oskorusa Ja som s lekárom spokojná. Nechcela som vyzerať ako nejaká, ktorá ho kontroluje. Viem, že proste môže zlyhať ľudský faktor, je to ľudské..

autor
11. sep 2022

@barborachors Ďakujem za skutočný príbeh. Je to smutné, že sa také niečo môže stať. Také pochybenie. 😢

simca06022011
11. sep 2022

Ale tie ziadanky nikto nepozera a nik tu diagnozu v nich okrem poisťovne neriesi

miskakyska
11. sep 2022

... stále hovorím, že ľudia sú pre lekárov len kusy...mojej mame ide o život skrz zlyhania ľudského faktora...keby ich to aspoň trochu trápilo..ale kde.. majú človeka na saláme

trgypadl
11. sep 2022

@barborachors mozem sa opytat o aku dg sa na ziadanke jedna a ake vysetrenie bolo na ziadanke?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. sep 2022

@simca06022011 Len ide o kód diagnózy, ktorá je v živote ženy len raz, čiže 2x sa vyskytnúť nemôže, to by zrejme poisťovňa riešila..

simca06022011
23. sep 2022

ja vobec nerozumiem aj tak z coho taka veda, ked budes v buducnosti tehotna, kody diagnoz a vysetrenia okamzite budu aj inde a viac ako na jednom vymennom listku ci kde a nakoniec by to koncilo ci uz porodom alebo inak. Cize ak by to riesili, ze nebodaj sa ti robilo kedysi nieco, o com pochybujem, tak by sa to vysvetlilo, ze sa v minulosti niekto pomylil. V karte ziadne tehotenstvo mat nebudes.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz