Absolvovali ste resekciu koreňa zuba?

marfka3
15. jan 2020

Ahoj.Pred 3 mesiacmi mi zubar vyplnil kanaliky a vsetko bolo v poriadku,ale po 2 mesiavovh mi zacal tlak v hlave zo zuba.Tak mi najprv dal atb,ale nepomojli.Tak to vyvrtal a dal.vlozku a spravil ct.,ze sa mi tam rozpusta koren.Tak mi dal opat liecivu vlozku ,ale stale ma to boli uz aj pri skuse.Tak mi povedal,ze jedine resekcia korena...Pomohlo vam to ak ste to niekto absolvoval?

amelia000
15. jan 2020

@marfka3 ja nato idem teraz v piatok 🙂

marfka3
autor
15. jan 2020

@amelia000 a kvoli comu?

amelia000
15. jan 2020

@marfka3 lebo mam endodonciu a korunku na zube a aj tak na vrchu korena sa mi spravil zapal

miriam1983
15. jan 2020

@marfka3 ja som msla na koreni fistulu,takze mne uz by resekcia nepomohla,dala som si ho vytrhnut.

sili82
16. jan 2020

Ja som bola na resekcii 3 koreňov naraz. Išlo o predné zuby, takže som pristúpila na všetko, aby som ich zachránila. Pomohlo, odvtedy ma nič nebolelo a mám to v poriadku.

marfka3
autor
16. jan 2020

@sili82 a hojenie ako dlho trvalo?bolelo to moc?

sili82
16. jan 2020

No mne tie anestézy, čo mi pichali vôbec nezabrali, takže bolelo. Ale ja som mala zlé až tri zuby. Kamoška bola s jedným a povedala, že to bolo celkom v pohode. Na druhý deň som bola trochu opuchnutá, týždeň som aj maródovala, lebo mi dali aj ATB a mala som veľa stehov. Keď po týždni vybrali stehy, tak už som normálne fungovala. Ale ja som to mala naozaj dosť veľké, preto tie ATB a veľa stehov. Tá kamarátka nemala ani maródku, ani ATB. Keby som sa mala rozhodnúť znova, tak idem do toho opäť.

natinka18
17. jan 2020

@marfka3 mne pomohlo tiež som stále mala problem z jedným zuboch.Robili mi resekciu pred 12 rokmi a odvtedy mám pokoj a zub stále na svojom miesto a netmavne 🙂

amelia000
17. jan 2020

@marfka3 no uz mam po zakroku, najhorsie na zakroku bola ta anesteza. Potom uz som tam mohla aj spat, ale anesteza uz odznieva a mna to uz riadne pobolieva. Snad to prejde cim skor.

marfka3
autor
17. jan 2020

@amelia000 drzim prsty,nech to cim skor prejde...nejake tabletky asi dat...mna to caka v stredu

amelia000
17. jan 2020

@marfka3 to zvladnes, zakrok je v pohode. Hlavne nech to uz potom neboli a nieje ziaden zapal a parada.

marfka3
autor
12. feb 2020

@amelia000 ahoj.ako po tej resekcii?Mas to uplne v pohode?Ja som napokon nebola,ze to bude liecit,ale dnes mi povedal,ze bud resekcia alebo vytrhnut ☹

amelia000
12. feb 2020

@marfka3 uplne super, v ten den bolelo ale ostatne dni som si uz ani tabletku od bolesti nedala, lebo som to nepotrebovala. Necitim vobec zeby mi tam niekto nieco robil a zakrok bol v pohode nic som necitila.

marfka3
autor
12. feb 2020

@amelia000 tak super!Dufam,ze to dam..ja uz neverim,ze sa mi to da vyliecit 3 mesiace sa trapim s tlakom v hlave a uz mi z toho sibe.Hadam to pomoze.

amelia000
12. feb 2020

@marfka3 joj to urcite..normalne som citila uvolnenie tlaku ked vybral tu "problemovu" cast. Das to v pohode. Najneprijemnejsie na tom zakroku bola anesteza, ale ja celkovo znasam pichanie zle. A za 15-30min uz bolo aj po zakroku.

marfka3
autor
17. feb 2020

@amelia000 ahoj.Uz mam potom,nic prijemne teda.Chcem sa opytat,ci ta bolel kratko potom ten zub na zahryz?Lebo ja som treti den potom a boli ma.na zahryz...sa obavam ci mo to pomohlo,ale este je to asi skoro...

amelia000
17. feb 2020

@marfka3 ako na zahryz ano, ale neboj coskoro to prejde. Do tyzdna uz by si mala vediet hryzt nanom 🙂

dadkkkka
24. nov 2020

@amelia000 prosim ta krory zub to bol ? Bolesti pred resekciou boli len tlakove alebo na zahryz? Dakujem

dadkkkka
24. nov 2020

@marfka3 ahoj ako po tej resekcii ? Ktory zub to orosim ta bol ? Dalo sa to doporiadku ? Dakujem

amelia000
24. nov 2020

@dadkkkka bolesti boli pulzujuce a na zhryz tiez.

dadkkkka
24. nov 2020

@amelia000 dakujem pekne te si odpisala a ktory zub to bol prosim ta horny? Ja nemam vyslovene puzujucu bokest skor miestami tsk tmak bokest ba zubom na dasne a az raka bolest do hlavy akoby z toho isla ...uz rok sa trapim s metvym hurny zubom..:( cistenie u dvoch zuvarkv pod mikriskopo kupiu penazi :( teraz chirug uz navrhol resekciu no atrasne sa bojim neuveritelne

dadkkkka
24. nov 2020

@amelia000 prepac pisem z mobilu prepisuje mi to a vidim ze neviem po sebe precitat .. pisala som ze nemam vyslovene pulzujucu bolest skor taky tlak na skus ked zatlacim nad zub na dasne tak to boli .. .. az tak akoby trpnutie citim potom na tej strane no viem s tym zit len sa bojim aby to nebola casovana bomba uz tolko penazi som do toho zuba vrazila cistenie pod mikroskopom u dvoch zubarov zubne ct ,rng vsetko mozne... teraz mi zacal zub reagovat na chlad rok umrtveny zub🤦‍♀️tak mi chirurg navrhol resekciu no ja sa neskutovne bojim🥺 ze ci mi nezacnu potom horsie bolesti

marfka3
autor
24. nov 2020

@dadkkkka ahoj.dalo sa to prezit,len neprijemne,zadna ,horna sedmicka,asi 10 dni a bolo ok.

amelia000
24. nov 2020

@dadkkkka prakticky to je jedno ktory zub mne robil, tato info ti nijako nepomoze. No ja som mala hrozne bolesti, skoro ako migrena.ono, pokial ti zub reaguje na chlad tak asi nieje mrtvy. Mrtvy zub nereaguje na nic. A co rtg? Ukazal zapal na hrote korena?

dadkkkka
24. nov 2020

@amelia000 praveze preto sa pytam ze ktory ...lebo mam umrtvene vyplnene dva dolne zubky a nic v pohode a tento je horny a nekonecny pribeh je tam blizko celustna dutina moze dojst ku komunikacii ori resekcii ...preto sa pytam ktory zubok ci horny ci dolny hlvne sa bojim ze mi akoby trone licko ...:( ci sa tym neposkodi viac ci di zo nedat radsej rovno vonku ked su take problemy dlhodobe

dadkkkka
24. nov 2020

@marfka3 dakujem za odpoved

dadkkkka
24. nov 2020

@amelia000 a ano ukazuje sa uz maly zapal pri hrote korena, este existuju anerobne bakterie ktore su citlive na chlad takze moze aj mrtvy zub reagovat,alebo je tam nejaky lateralny bocny nerv v kanaliku ktory jednoducho neumrtvili jedno alebo druhe ...ach jaj

amelia000
24. nov 2020

@dadkkkka tak ak pomoze bola to horna tusim 4ka. Ale fakt aa nieje coho bat. Ja som sa najviac bala anestezy a pri resekcii som im skoro zaspala na kresle :D

dadkkkka
27. nov 2020

@amelia000 dakujem za odpoved...

deginko
1. okt 2022

Ahojte,ja som bola včera na resekcii hornej dvojky.Mala som tam veľmi veľký zápal,až taký,že ani anestézie mi úplne nezabrali a miestami pri tom najväčšom ložisku zápalu som cítila všetku bolesť.Ale to je ok,ako odznela anestéza žiadne bolesti som chvála Bohu nemala.Len nvm čo robiť čo sa týka jedla.Kazali mi kašovitu stravu,ale to mám celých 14 dní kým nepôjdem na vybratie stichov iba takto jesť?a potom už môžem všetko?Inak zákrok trval 2hodiny a platila som za jeden zub 580€ ☹