Ahoj.Pred 3 mesiacmi mi zubar vyplnil kanaliky a vsetko bolo v poriadku,ale po 2 mesiavovh mi zacal tlak v hlave zo zuba.Tak mi najprv dal atb,ale nepomojli.Tak to vyvrtal a dal.vlozku a spravil ct.,ze sa mi tam rozpusta koren.Tak mi dal opat liecivu vlozku ,ale stale ma to boli uz aj pri skuse.Tak mi povedal,ze jedine resekcia korena...Pomohlo vam to ak ste to niekto absolvoval?
@marfka3 ja som msla na koreni fistulu,takze mne uz by resekcia nepomohla,dala som si ho vytrhnut.
Ja som bola na resekcii 3 koreňov naraz. Išlo o predné zuby, takže som pristúpila na všetko, aby som ich zachránila. Pomohlo, odvtedy ma nič nebolelo a mám to v poriadku.
No mne tie anestézy, čo mi pichali vôbec nezabrali, takže bolelo. Ale ja som mala zlé až tri zuby. Kamoška bola s jedným a povedala, že to bolo celkom v pohode. Na druhý deň som bola trochu opuchnutá, týždeň som aj maródovala, lebo mi dali aj ATB a mala som veľa stehov. Keď po týždni vybrali stehy, tak už som normálne fungovala. Ale ja som to mala naozaj dosť veľké, preto tie ATB a veľa stehov. Tá kamarátka nemala ani maródku, ani ATB. Keby som sa mala rozhodnúť znova, tak idem do toho opäť.
@amelia000 dakujem pekne te si odpisala a ktory zub to bol prosim ta horny? Ja nemam vyslovene puzujucu bokest skor miestami tsk tmak bokest ba zubom na dasne a az raka bolest do hlavy akoby z toho isla ...uz rok sa trapim s metvym hurny zubom..:( cistenie u dvoch zuvarkv pod mikriskopo kupiu penazi :( teraz chirug uz navrhol resekciu no atrasne sa bojim neuveritelne
@amelia000 prepac pisem z mobilu prepisuje mi to a vidim ze neviem po sebe precitat .. pisala som ze nemam vyslovene pulzujucu bolest skor taky tlak na skus ked zatlacim nad zub na dasne tak to boli .. .. az tak akoby trpnutie citim potom na tej strane no viem s tym zit len sa bojim aby to nebola casovana bomba uz tolko penazi som do toho zuba vrazila cistenie pod mikroskopom u dvoch zubarov zubne ct ,rng vsetko mozne... teraz mi zacal zub reagovat na chlad rok umrtveny zub🤦♀️tak mi chirurg navrhol resekciu no ja sa neskutovne bojim🥺 ze ci mi nezacnu potom horsie bolesti
@amelia000 praveze preto sa pytam ze ktory ...lebo mam umrtvene vyplnene dva dolne zubky a nic v pohode a tento je horny a nekonecny pribeh je tam blizko celustna dutina moze dojst ku komunikacii ori resekcii ...preto sa pytam ktory zubok ci horny ci dolny hlvne sa bojim ze mi akoby trone licko ...:( ci sa tym neposkodi viac ci di zo nedat radsej rovno vonku ked su take problemy dlhodobe
Ahojte,ja som bola včera na resekcii hornej dvojky.Mala som tam veľmi veľký zápal,až taký,že ani anestézie mi úplne nezabrali a miestami pri tom najväčšom ložisku zápalu som cítila všetku bolesť.Ale to je ok,ako odznela anestéza žiadne bolesti som chvála Bohu nemala.Len nvm čo robiť čo sa týka jedla.Kazali mi kašovitu stravu,ale to mám celých 14 dní kým nepôjdem na vybratie stichov iba takto jesť?a potom už môžem všetko?Inak zákrok trval 2hodiny a platila som za jeden zub 580€ ☹
@marfka3 ja nato idem teraz v piatok 🙂