Absces - Rosalgin

majka185
9. máj 2017

Dobrý večer, chcela by som pomoc ohľadom gynekologického problému. Už tretí rok sa mi zopakoval problém. Dostala som absces vulvy (opuchnutie klitorisu). Celý bol opuchnutý, citlivý, nemohla som chodiť, sedieť ani ležať (len na chrbáte). Musela som už tretíkrát ísť na operačný zákrok, kde mi v anestéze klitoris narezali a hnis, ktorý v ňom bol, bol vytlačený z tejto oblasti. Samozrejme po operáciách som chodila na čistenie a preväz, dávali mi tam gumenú drenáž, aby vytekal z rany hnis a aby sa tam nedostala ďalšia špina. Samozrejme ked už bolo všetko v poriadku sama som si doma robila sedavé kúpele (odporučené lekárom) z dubovej kôry. Taktiež som sa čistila Betadine roztokom na rany po operácii. Tento rok mi doktor odporučil Rosalgin na výplach. Raz som si už Rosalgin výplach robila, ale bolo to také divné, nevedela som ako s tým narábať a polovica fľaštičky skončila skôr vo vani ako vo mne. Tentokrát to dopadlo približne rovnako. Zajtra idem na kontrolu ku lekárovi po operácii, ale aj tak by som chcela vedieť váš názor na Rosalgin. Doktor mi povedal, že si mám kúpiť práškový (ten mám) a že si mám prevariť vodu. A ja teraz neviem, či si mám dať opäť do fľaštičky ten roztok, alebo by som si mohla urobiť sedavý kúpeľ s tým Rosalginom, ako to robím aj s dubovou kôrou. A či mám čakať kým tá vriaca voda vychladne, alebo ju môžem doplniť studenou vodou, aby nebola taká horúca. Alebo sa tie sedavé kúpele s práškovým Rosalginom nerobia? Ja som teraz v podstate sama (nie je pri mne nikto, kto by mi s aplikáciou pomohol). Ďakujem za všetky vaše príspevky a vaše rady a pomoc. 🙂

lus83
10. máj 2017

Na Rosalgine urcite najdes napisany postup alebo na nete....viem, ze prevarena voda sa zmiesa s tym praskom,,ale uz nwviem ako presne. Pouzivala som ho proti mykoze...

leeenka26
11. máj 2017

Podla mna prevarenu vodu a pockaj kum vychladne. Nemam teda skusenosti s Rosalginom ale kokso presla si si teda riadne neprijemnou vecou uf. Muselo to riadne boliet.

majka185
autor
11. máj 2017

Ďakujem za pomoc. 🙂 áno už som sa pýtala aj sestričky a povedala že môžu byť aj tie sedacie kúpele s prevarenou vodou. 🙂 Tak ešte raz ďakujem, a áno bola to riadna bolesť, akurát ma štve, že sa mi to každý rok vracia a doktori mi nejak nevedia povedať kedy to môže byť zas alebo ako to natrvalo odstrániť :(.